it voor corporaties.

Van (veilig) werken op afstand, nieuwe regelgevingen vanuit de overheid, goede klantenservice via diverse kanalen tot aan het efficiënt verhuren van betaalbare woningen: woningcorporaties hebben continu te maken met veranderingen en uitdagingen. Het is dan belangrijk dat IT dit ondersteunt en flexibel genoeg is om deze én toekomstige uitdagingen aan te kunnen.
Neem contact op
IT voor de corporaties

Ambities & uitdagingen

Zelf doen of uitbesteden?

Waar de ICT van woningcorporaties vroeger prima in huis kon worden beheerd, is dit nu steeds lastiger. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en IT moet deze ondersteunen. Het geheel wordt complexer en lastiger te beheren, terwijl dit niet behoort tot de kerntaken. De vraag is dan ook: wat blijf je in huis doen en welke taken besteed je liever uit aan andere specialisten? Hoe ziet de mogelijke nieuwe rol van de IT-manager of -afdeling eruit en hoe kan jouw IT-partner strategisch meedenken en ondersteunen?

Over Previder Corporaties

Meer dan techniek

Wij zien techniek als iets vanzelfsprekends. Het werkt voor jou, altijd en overal. Onze échte toegevoegde waarde ligt in de kennis van de corporatiemarkt, het strategisch meedenken en in het met IT ondersteunen van jouw bedrijfsdoelstellingen. Efficiëntere huurprocessen? Een hogere klanttevredenheid? Veilig thuiswerken? Nieuwe wetgevingen om aan te voldoen? Onderhoudskosten drukken? Wij gaan met je in gesprek en zorgen ervoor dat we met IT bijdragen aan deze doelstellingen en ontwikkelingen.

Hoe kunnen wij helpen?

Onze belofte aan jouw corporatie

 • Een betrouwbaar IT-fundament dat medewerkers altijd en overal faciliteert, met een heldere cloudstrategie die past bij jouw corporatie en de flexibiliteit biedt voor de toekomst.
 • Een slimme digitale corporatiewerkplek die ingericht is op basis van de behoeften van je medewerkers. Applicaties en documenten waarmee jouw woningcorporatie werkt, worden samengebracht op één plek.
 • Verhoogde productiviteit onder medewerkers door processen te automatiseren en te vereenvoudigen.
 • Veilig werken in gezamenlijke informatiesystemen, ook met derden, volgens de BIC3.0-richtlijnen. Beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van je (privacygevoelige) data is bij Previder Corporaties gegarandeerd.
 • Slimmer sturen op basis van data en nieuwe informatie.
Corporatie cirkel

“Previder ontzorgt ons niet alleen met een cloudbased werkomgeving, maar ook door de IT-omgeving beschikbaar te houden en te zorgen dat onze medewerkers veilig kunnen werken met gevoelige data.”

Agnes Ellermann-Huls - Manager bedrijfsbeheer deltaWonen
Bekijk case

Verminder de complexiteit

Eén aanspreekpunt

IT is een complex geheel van onder andere integratie van applicaties, security, beheer van de infrastructuur, personalisatie van werkplekken en adoptie van de nieuwe technieken. Om dat allemaal goed te doen, heb je een sluitende keten nodig van samenwerkende partijen. Previder Corporaties is de partij met kennis van jouw markt, die jou in deze hele keten ontzorgt en adviseert. Eén aanspreekpunt voor jouw organisatie.

IT voor Corporaties sfeer

Onze oplossingen

Het verlengstuk van jouw IT-afdeling

IT moet bijdragen aan de doelstellingen van jouw corporatie. Van IT-fundament tot informatiebeveiliging en van werkplek tot de adoptie ervan: het moet allemaal perfect aansluiten op de situatie op de werkvloer.

Bekijk oplossingen
 • Neem contact met ons op

Blogs, nieuws & events

Actueel.

Nieuws Microsoft stopt met basic authentication
21 sep. 2022

Microsoft stopt met basic authentication per 1 oktober

Lees meer
Blog Cyberverzekering
22 mrt. 2023

Cyberverzekering: is het de investering waard?

Verzekeringen en assurantiën zijn eind 12e eeuw ontstaan voor de scheepvaart, mocht je kapitein Haak tegen het lijf lopen. Zou je nu, anno 2023, een cyberverzekering afsluiten tegen een ander soort van piraterij?
Lees meer
Event Scoren met IT
Eventdatum: 30 mrt. 2023

Scoren met IT die jouw bedrijfsprocessen ondersteunt

Lees meer

Cases

Verhalen van onze klanten

Lees hier de cases van andere corporaties die wij op IT-gebied ondersteunen.

 • Mijande Wonen
  Werken waar je nodig bent: de cloud maakt het mogelijk
  Mijande Wonen
 • De Woonplaats
  Ontzorging door outsourcing voor woningcorporatie
  De Woonplaats
 • deltaWonen
  Werken in de cloud helpt deltaWonen innoveren
  Deltawonen
 • Woningstichting de Zaligheden
  "Basis neerzetten voor de toekomst met stap naar de cloud"
  Woningstichting de Zaligheden
 • IJsseldal Wonen
  Een moderne totaaloplossing voor vooruitstrevende woningcorporatie
  Ijsseldal Wonen
 • Elan Wonen
  "ICT outsourcen om de organisatie verder te kunnen ontwikkelen"
  Elan Wonen