it voor corporaties.

Previder Corporaties biedt moderne werkplekken waarmee jij overal en altijd veilig kunt werken op afstand. We helpen je om grip te krijgen en te houden op je informatiebeveiliging en met de transitie naar de cloud. Hierdoor kun jij als woningcorporatie je volledig focussen op je kernactiviteiten: betaalbare woningen bouwen, duurzaam onderhouden en verhuren. IT is hierbij faciliterend en ondersteunend. Previder Corporaties staat 24/7 klaar om jouw woningcorporatie te helpen met IT.
Gratis e-book
IT voor corporaties

Slim werken

Slim werken it voor corporaties

Digitale corporatiewerkplek

Voor woningcorporaties is het belangrijk dat collega's en ketenpartners zo efficiënt mogelijk kunnen (samen)werken. De digitale corporatiewerkplek van Previder is speciaal ontwikkeld om in deze behoeften te voorzien en corporaties te helpen toekomstgerichter dan ooit te opereren. De digitale corporatiewerkplek gaat verder dan alleen een interface; door processen te vereenvoudigen draagt het bij aan het verhogen en versterken van de productiviteit en samenwerking van jouw corporatie.

Slim werken

Veilig werken

Veilig werken it voor corporaties

Security

Zorg ervoor dat jouw woningcorporatie haar informatiebeveiliging goed op orde heeft. Veilig werken in gezamenlijke informatiesystemen, ook met derden, volgens de BIC3.0 (binnenkort BIC4.0)-richtlijnen. Previder Corporaties streeft het hoogste niveau van beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van je (privacygevoelige) data na. Profiteer van de nieuwste beveiligingstechnologieën dankzij ons brede portfolio met IT security diensten als Managed EDR, Managed Firewall en de Vulnerabilityscan.

Veilig werken

Altijd werken

Altijd werken it voor corporaties

In de cloud

In een steeds veranderende wereld van woningcorporaties is een betrouwbare cloudomgeving essentieel. Het dient als de ruggengraat van jouw woningcorporatie, waarbij het niet alleen jullie medewerkers in staat stelt om altijd overal te werken ongeacht hun locatie, maar ook de mogelijkheid biedt om vooruit te kijken naar de toekomst. Een heldere cloudstrategie is daarbij van onschatbare waarde, omdat die niet alleen het heden ondersteunt, maar ook een veerkrachtige brug naar morgen bouwt.

Altijd werken

Ambities & uitdagingen

Zelf doen of uitbesteden?

Waar de ICT van woningcorporaties vroeger prima in huis kon worden beheerd, is dit nu steeds lastiger. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en IT moet deze ondersteunen. Het geheel wordt complexer en lastiger te beheren, terwijl dit niet behoort tot de kerntaken. De vraag is dan ook: wat blijf je in huis doen en welke taken besteed je liever uit aan andere specialisten? Hoe ziet de mogelijke nieuwe rol van de IT-manager of -afdeling eruit en hoe kan jouw IT-partner strategisch meedenken en ondersteunen?

Plan een kennismaking

Over Previder Corporaties

Meer dan techniek

Wij zien techniek als iets vanzelfsprekends. Het werkt voor jou, altijd en overal. Onze échte toegevoegde waarde ligt in de kennis van de corporatiemarkt, het strategisch meedenken en in het met IT ondersteunen van jouw bedrijfsdoelstellingen. Efficiëntere huurprocessen? Een hogere klanttevredenheid? Veilig thuiswerken? Nieuwe wetgevingen om aan te voldoen? Onderhoudskosten drukken? Wij gaan met je in gesprek en zorgen ervoor dat we met IT bijdragen aan deze doelstellingen en ontwikkelingen.

Download gratis e-book

E-book Woningcorporaties

Download nu ons gratis e-book 'Samen op weg naar de woningcorporatie van morgen'. In dit e-book nemen wij je mee in onze visie op IT voor woningcorporaties en hoe Previder het verschil maakt.

Hoe kunnen wij helpen?

Onze IT belofte aan jouw corporatie

 • Een betrouwbaar IT-fundament dat medewerkers altijd en overal faciliteert, met een heldere cloudstrategie die past bij jouw corporatie en de flexibiliteit biedt voor de toekomst.
 • Een slimme digitale corporatiewerkplek die ingericht is op basis van de behoeften van je medewerkers. Applicaties en documenten waarmee jouw woningcorporatie werkt, worden samengebracht op één plek.
 • Verhoogde productiviteit onder medewerkers door processen te automatiseren en te vereenvoudigen.
 • Veilig werken in gezamenlijke informatiesystemen, ook met derden, volgens de BIC3.0-richtlijnen. Beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van je (privacygevoelige) data is bij Previder Corporaties gegarandeerd.
 • Slimmer sturen op basis van data en nieuwe informatie.
IT voor corporaties

“Previder ontzorgt ons niet alleen met een cloudbased werkomgeving, maar ook door de IT-omgeving beschikbaar te houden en te zorgen dat onze medewerkers veilig kunnen werken met gevoelige data.”

Agnes Ellermann-Huls - Manager bedrijfsbeheer deltaWonen
Bekijk case

Verminder de complexiteit

Eén aanspreekpunt voor de IT van jouw corporatie

IT is een complex geheel van onder andere integratie van applicaties, security, beheer van de infrastructuur, personalisatie van werkplekken en adoptie van de nieuwe technieken. Om dat allemaal goed te doen, heb je een sluitende keten nodig van samenwerkende partijen. Previder Corporaties is de partij met kennis van jouw markt, die jou in deze hele keten ontzorgt en adviseert. Eén aanspreekpunt voor jouw organisatie.

IT voor Corporaties sfeer

Onze oplossingen

Het verlengstuk van jouw IT-afdeling

IT moet bijdragen aan de doelstellingen van jouw corporatie. Van IT-fundament tot informatiebeveiliging en van werkplek tot de adoptie ervan: het moet allemaal perfect aansluiten op de situatie op de werkvloer.

Bekijk oplossingen

Blogs, nieuws & events

Actueel.

Nieuws Microsoft Office 365 implementatie
19 sep. 2023

Microsoft haalt Teams uit 'suite': wat betekent dat?

Vanaf 1 oktober zal Microsoft haar communicatie- en samenwerkingsplatform Teams uit de bekende Enterprise, Business en Frontline suites halen. Wat betekent dit?
Lees meer
Blog PaaS vs SaaS
29 aug. 2023

IaaS, PaaS en SaaS: wat past bij jouw behoefte?

IaaS, PaaS en SaaS: het zijn termen die je sinds de opkomst van de cloud overal tegenkomt. Maar waar hebben we het eigenlijk over? Waarin verschillen de diverse cloudservices? En welke past het beste bij wat jij en jouw organisatie nodig hebben?
Lees meer
Event
Eventdatum: 3 okt. 2023

Masterclass 'Waarom IT de motor is achter jouw organisatie en hoe je dat intern verkoopt’

Na het volgen van deze masterclass weet je hoe je IT in de juiste context plaatst, de voordelen van IT-oplossingen communiceert en stakeholders overtuigt van de ROI.
Lees meer

Cases

Verhalen van onze klanten

Lees hier de cases van andere corporaties die wij op IT-gebied ondersteunen.

 • Mijande Wonen
  Werken waar je nodig bent: de cloud maakt het mogelijk
  Mijande Wonen
 • De Woonplaats
  Ontzorging door outsourcing voor woningcorporatie
  De Woonplaats
 • deltaWonen
  Werken in de cloud helpt deltaWonen innoveren
  Deltawonen
 • Woningstichting de Zaligheden
  "Basis neerzetten voor de toekomst met stap naar de cloud"
  Woningstichting de Zaligheden
 • IJsseldal Wonen
  Een moderne totaaloplossing voor vooruitstrevende woningcorporatie
  Ijsseldal Wonen
 • Elan Wonen
  "ICT outsourcen om de organisatie verder te kunnen ontwikkelen"
  Elan Wonen