De Cloud: Private, Public of Hybrid

De toekomst van jouw organisatie vraagt om een heldere visie op hoe je wilt omgaan met IT en de cloud. Ga je alles zelf in huis houden of liever alles uitbesteden, inclusief het beheer? Ga je zelf investeren in IT-middelen of ga je ze huren, zodat je flexibeler bent? Ga je voor Private Cloud, Public Cloud of Hybrid Cloud? Previder helpt je bij het ontwikkelen en implementeren van een cloudstrategie waarmee je verder kunt. Vind de cloudoplossing die bij jouw organisatie past.
Gratis checklist

De cloud

De zoektocht naar de juiste (hybride-)cloudoplossing en cloudpartner gaat niet over één nacht ijs. Wat is de beste cloudstrategie voor jouw organisatie? Private Cloud? Public Cloud? Of toch Hybrid Cloud? Wil je de schaalbaarheid en lage kosten van de public cloud van grote internationale spelers, zoals Microsoft of Amazon, combineren met een private cloud waar jouw bedrijfskritische applicaties en data veilig beschikbaar zijn? Misschien heb je ook nog hardware binnen je bedrijfsmuren staan die je wilt behouden of juist ergens anders wilt onderbrengen en laten beheren. Wat je wensen ook zijn, je wilt de juiste keuzes maken en klaar zijn voor nieuwe ontwikkelingen in de toekomst. Als betrokken en strategisch partner adviseert, bouwt en beheert Previder jouw cloudomgeving. Omdat het een niet zonder het ander kan.

Download gratis e-bookVerschillende cloudtypen

Om tot een effectieve cloudstrategie te komen, is het belangrijk om te weten welke typen cloud er zijn. Als je daar inzicht in hebt, kun je ook voordelen behalen door verschillende typen te combineren. In de wereld van cloud hebben we het over Private Cloud, Public Cloud en Hybrid Cloud. Bij Previder hebben we naast deze drie ook onze eigen cloudomgeving waar jij gebruik van kunt maken, de Previder Cloud.Previder Cloud

De Previder Cloud is onze eigen cloudomgeving, gehost vanuit onze eigen rackspace in ons eigen datacenter. Via onze portal kun je jouw eigen cloudomgeving gemakkelijk en flexibel beheren. Je betaald alleen voor wat jou gebruik. Regel zelf jouw IaaS, backup, storage, datacenterhosting, colocatie en nog veel meer via de portal.

Probeer gratis

Voordelen van de cloud

Schaalbaar

Als je werkt in de cloud, kun je steeds je resources flexibel afstemmen op wat je op dat moment nodig hebt.

Toekomstbestendig

Een cloudoplossing is geen vast gegeven. In de toekomst kun je makkelijk inspelen op veranderingen die je nu nog niet kunt voorzien.

Efficiënt

Nooit meer zoeken: met een goed ingerichte cloudoplossing staan data en applicaties precies op de juiste plek voor jouw organisatie.

Tijdbesparend

Met een cloudoplossing ben je veel minder tijd kwijt aan IT-beheer. Die tijd kun je bijvoorbeeld besteden aan meer focus op innovatie.

Keuzevrijheid

Al je IT zelf beheren, alleen een deel zelf doen of alles uitbesteden in de vorm van managed services? Jij mag het zeggen!

Private cloud

In een private cloud maak je gebruik van je eigen hardware, op je bedrijfslocatie (on-premise) of in een datacenter (colocatie). Bij on-premise komen flinke kosten kijken voor bijvoorbeeld beheer, personeel en stroomverbruik. Bij colocatie zijn deze kosten lager en profiteer je bovendien van garanties en andere voordelen van een datacenter.

Public cloud

Met de public cloud staat jouw data tegen relatief lage kosten in een cloudomgeving van een grote (internationale) speler, zoals Microsoft Azure, Amazon of Google. Het nadeel hiervan is dat je niet weet wáár jouw data staat, waardoor het niet geschikt is voor bedrijfskritische applicaties of privacygevoelige data.

Hybrid cloud

Een hybride cloudomgeving is een combinatie van een private cloud en een externe public cloud. Hybride cloudomgevingen bieden veel voordelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen privacygevoelige data in je private cloud te houden en tegelijk de voordelen van applicaties uit de public cloud te benutten.

Extra cloudservices

Voor de verdere realisatie van jouw cloudoplossing kun je gebruik maken van diverse services, die samen de 'cloud stack' vormen: Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS+).

IaaS (Infrastructure as a Service)

IaaS wordt gebruikt als basis voor het hosten van bedrijfskritische applicaties. Toegankelijk, functioneel en flexibel. Verhoog je bedrijfscontinuiteit en manage zelf jouw cloud. Ontdek de mogelijkheden.

Lees meer

PaaS (Platform as a Service)

PaaS is het cloudplatform om applicaties en websites met een hoge dynamische workload te hosten. Zonder hoge investeringen en zonder zorgen over updates, onderhoud en complexe beheerwerkzaamheden.

Lees meer

Welke cloud past bij jou? Private, public of hybrid? Komt direct in contact.