Colocatie in ons datacenter

Colocatie (of colocation) biedt jouw organisatie de mogelijkheid om je servers veilig en betrouwbaar onder te brengen in een van onze datacenters in Nederland. Plaats je IT-infrastructuur in een rack, suite of cage in de Previder Datacenters. Met onze 24/7 monitoring en uitstekende connectiviteit bent je altijd online en bereikbaar. Lees hier alles over colocatie in Nederland.
Download gratis checklist

Colocatie in ons datacenter: Private racks, cages & suites

Colocatie in Nederland: betrouwbare cloud opslag voor uw bedrijf. Server colocatie biedt organisaties de mogelijkheid om hun servers fysiek onder te brengen in een van onze eigen datacenters in Nederland, wat zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving. Een private rack is een eigen, afsluitbaar rack in een van onze datacenters met 24/7 toegang. De racks zijn geplaatst in gesloten cold corridors en voorzien van twee gescheiden stroomfeeds. Meer ruimte nodig? We bieden ook cages en complete suites.

Download gratis checklist

De beste omgeving voor je IT-apparatuur

Koeling, stroom, netwerkaansluitingen, beveiliging en zelfs goede koffie: alles is redundant aanwezig.

24/7 toegang

Met je eigen toegangspas heb je altijd toegang tot je eigen IT-apparatuur.

Carrier-neutraal

De Previder-datacenters zijn carrier-neutraal. Dat betekent dat je vrij bent in de keuze voor een netwerkleverancier. Wij leveren dataverbindingen van de belangrijkste infrastructuurleveranciers in Nederland.

Heldere garanties

Previder levert harde garanties voor de beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van je data. Dit doen we mede op gromd van certificeringen als NEN7510, ISO9001, ISO27017 en ISO27018.

 • Previder search
 • Previder search
 • Previder search
 • Previder search
 • Previder search
 • Previder search
 • Previder search

"Wij kozen voor Previder omdat ze de datacentervoorzieningen zoals colocatie vele malen kostenefficiënter kunnen aanbieden"

Eric van Laar - Projectmanager Vitens
Bekijk case

Colocatie in Nederlandse datacenters

Met colocatie hosting bij Previder weet je zeker dat jouw servers veilig en vertrouwd staan in onze twee eigen datacenters in Oost-Nederland. Onze datacenters zijn ideaal voor colocatie servers omdat ze geografisch gescheiden zijn en maximale connectiviteit en redundantie bieden. Het eerste datacenter ligt bij ons hoofdkantoor aan de Expolaan 50 in Hengelo, het tweede datacenter in Hengelo-Zuid aan de Barnsteenstraat 15. Wij begrijpen dat de continuïteit van jouw IT-fundament essentieel is en bieden daarom betrouwbare colocatie en cloud diensten met een uptime garantie van 99,999% aan vanuit onze 100% Nederlandse datacenters. Zo creëren wij rust voor jou zodat jij je je geen zorgen hoeft te maken over de colocatie en je volledig kunt richten op je core business. Ga voor veilige colocatie hosting in Nederland. Neem contact op over de mogelijkheden.

Onze datacenters

Hoeveel rackspace heb je nodig bij colocatie?

Previder biedt private rackspace aan in handige pakketten. Maak zelf de keuze die het beste past bij wat jij nodig hebt.

1/4 Private Rack colocatie

- 1/4 (10HE) Private Rack
- Single feed
- 24/7 toegang
- Burstable bandbreedte
- Remote Hands

Private Rack colocatie

- 1/2 (22HE) Private Rack
- Gescheiden A+B feed
- 24/7 toegang
- Burstable bandbreedte
- Remote Hands

Full Private Rack colocatie

- Heel (46HE) Private Rack
- Gescheiden A+B feed
- 24/7 toegang
- Burstable bandbreedte
- Remote Hands

Colocatie voor jouw sector

Met colocatie bij Previder ben je verzekerd van oplossingen die aansluiten op de specifieke behoeften van verschillende marktsegmenten.

Colocatie voor de zakelijke markt

Colocatie voor de zorg

Colocatie voor corporaties

Colocatie voor ontwikkelaars

Colocatie voor de zakelijke markt

Data moet altijd beschikbaar zijn en bij een calamiteit moet je snel weer up and running zijn met je data, want tijd is geld. Dankzij de datacenters van Previder is jouw data veilig en snel weer beschikbaar.

Lees meer

Colocatie voor de zorg

In de zorg gelden strenge eisen met betrekking tot het opslaan van data. De datacenters van Previder voldoen aan alle normeringen en hebben de juiste certificeringen, waaronder NEN7510.

Lees meer

Colocatie voor corporaties

In de corporatiewereld gaat het bij data vaak om privacygevoelige gegevens van bijvoorbeeld huurders. Previder is BIC 3.0-compliant. Dat betekent dat deze data aantoonbaar veilig is in onze datacenters.

Lees meer

Colocatie voor ontwikkelaars

Onze colocatie oplossing biedt softwareontwikkelaars de ideale omgeving voor betrouwbare en snelle hosting van hun applicaties, zonder zich zorgen te hoeven maken over de infrastructuur. Wij beschikken over eigen, 100% Nederlandse datacenters.

Lees meer
 • Download de gratis checklist: Checklist datacenters

  Waar moet je op letten bij colocatie in een van onze datacenters? Vraag de gratis checklist aan.


  Download gratis checklist
 • Download de gratis specsheet: Specsheet Datacenters

  Previder heeft twee duurzame, carrier-neutrale datacenters PDC1 en PDC2. Beide datacenters hebben een aantal unieke eigenschappen, die voor extreme bedrijfszekerheid zorgen. In deze specsheet vind je alle eigenschappen van onze datacenters in Hengelo.

  • Ultramodern, duurzaam & 100% Nederlandse datacenters
  • Echte datacenterspecialisten
  • Uitstekende connectivity
  • 24/7 toegankelijk voor geautoriseerde klanten
  • Fysiek & digitaal beveiligd
  • Scherp geprijsd
  • 99,999% uptime garantie

  Download de gratis specsheet
 • Kom direct in contact over onze colocatie-oplossing
10 jun. 2024

Veilig werken met digitale werkplekken? Dit kun je doen

Cybersecurity is tegenwoordig een breed speelveld dat ook nog continu in beweging is. Wat is essentieel voor een solide beveiliging van jouw digitale werkplekken?
Lees meer
6 jun. 2024

Waarom het een goed idee is om IT zoveel mogelijk te outsourcen

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om het dagelijks beheer van IT grotendeels uit te besteden. Maar waarom gaat het eigenlijk zo goed met het outsourcen van IT? En waarom is het waarschijnlijk ook voor jouw organisatie een goed idee?
Lees meer
6 jun. 2024

NIS2 liveblog - continue updates!

Wat is NIS2 en wie moet er wat mee? In dit blog geven we je continue updates en duiding.
Lees meer
Previder
Download gratis checklist
Waar moet je op letten bij colocatie in een van onze datacenters? Vraag de gratis checklist aan.
Download gratis checklist
Download gratis checklist