Op zoek naar een betrouwbaar datacenter?

Previder beschikt over twee duurzame, carrier-neutrale datacenters in Oost-Nederland. Vanuit deze datacenters biedt Previder haar klanten een solide (cloud)platform, dat voorziet in veiligheid en continuïteit van hun IT-omgeving en processen.
Download gratis specsheet

Wat is een datacenter?

Een datacenter is een speciale fysieke faciliteit of locatie waar krachtige computerapparatuur en netwerkapparatuur worden geplaatst, beheerd en onderhouden. Deze apparatuur wordt gebruikt om gegevens op te slaan, te verwerken en te verspreiden. Datacenters zijn inmiddels essentiële onderdelen van moderne informatietechnologiesystemen. Dankzij datacenters zijn een breed scala aan diensten mogelijk, waaronder cloud computing, webhosting, digitale werkomgevingen, ontwikkelomgevingen, cloudopslag en nog veel meer. Datacenters zijn van onschatbare waarde voor de moderne wereld en spelen een cruciale rol in ons digitale leven.

Hoe werkt een datacenter?

Datacenters werken als de ruggengraat van onze digitale wereld. De krachtige servers en hardware draaien 24/7 om gegevensverwerking mogelijk te maken. Deze servers ontvangen verzoeken van gebruikers over de hele wereld, zoals het openen van websites, het versturen van e-mails en het delen van bestanden. Wanneer een verzoek binnenkomt, wordt het doorgestuurd naar de relevante server in het datacenter. Deze server haalt de gevraagde gegevens op uit de opslagsystemen en voert eventuele verwerking uit. Als je bijvoorbeeld een video op een website bekijkt, zal een server in het datacenter de video ophalen, decoderen en naar je computer of apparaat streamen.

De netwerkinfrastructuur in het datacenter zorgt ervoor dat de gegevens snel en efficiënt worden overgedragen, wat cruciaal is voor een naadloze online ervaring. Beveiligingsmaatregelen garanderen dat gevoelige gegevens worden beschermd tegen ongeautoriseerde toegang. Bovendien zijn datacenters ontworpen met redundante systemen, wat betekent dat er back-upapparatuur en stroomvoorzieningen beschikbaar zijn om mogelijke uitval te voorkomen. Dit waarborgt de betrouwbaarheid van de online diensten die we dagelijks gebruiken.

In feite maken datacenters het mogelijk dat we snel toegang hebben tot informatie en diensten via het internet. Ze spelen een cruciale rol in onze levens en binnen bedrijven.

Waarom kiezen bedrijven voor datacenters?

Bedrijven, van kleine lokale ondernemingen tot grote multinationals, vertrouwen steeds meer op digitale diensten om hun dagelijkse activiteiten te ondersteunen. Deze computersystemen zijn tegenwoordig van essentieel belang geworden voor het soepel verlopen van de bedrijfsvoering. Uitval van deze systemen kan direct leiden tot productiviteitsverlies en inkomstenderving.

Waarom datacenter-diensten?

Om continuïteit te garanderen, operationele kosten te verlagen en beter bestand te zijn tegen de toenemende cyberdreigingen, maken organisaties gebruik van professionele datacenters en datacenter-diensten. Bij Previder kunnen klanten hun huidige (onpremise) IT-omgeving verplaatsen naar onze datacenters, colocatie genaamd. Zo kan er handig gebruik gemaakt worden van onze efficiënte koeling, stroomvoorziening, connectiviteit en betrouwbare beveiliging. Daarnaast kiezen veel organisaties voor een IaaS-migratie, waarbij ze hun eigen hardware uitfaseren en volledig gebruikmaken van de hardware en diensten in onze eigen Previder datacenters.

Checklist datacenter kiezen

Ultramodern & duurzaam

Alle faciliteiten, zoals netwerken, de redundante stroomvoorziening (2N+1) en de free-to-air koeling en cold-corridors die de temperatuur en luchtvochtigheid constant houden, voldoen aan de hoogste eisen. PDC1 draagt als eerste datacenter ter wereld het predicaat BREEAM Excellent. We gebruiken 100% groene stroom, beschikken over een zonnepark en hergebruiken restwarmte.

Continuïteit en veiligheid

Onze datacenters zijn ontworpen voor hosting van bedrijfskritische applicaties en zijn 24/7 toegankelijk voor geautoriseerde klanten. Diverse certificeringen bieden garanties voor beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van je data. De datacenters zijn goed beveiligd door o.a. een hekwerk, videobewakingssysteem, brandbeveiliging, blusgasinstallatie en beveilingspersoneel dat 24/7 aanwezig is.

Echte specialisten

Onze datacenter-medewerkers zijn pure specialisten die het verschil maken. Zij zitten niet verstopt achter procedures, maar vormen een gepassioneerd team dat uitdagingen snel omzet in gedegen oplossingen. Previder biedt bovendien supportcontracten, waarmee je werkzaamheden door onze deskundige engineers kunt laten verrichten.

Snel en scherp geprijsd

De prijs-kwaliteitverhouding van datacenters is nergens zo gunstig als bij Previder. Wij bieden scherpe tarieven voor jouw eigen private rack, corridor of suite, die snel opgeleverd kunnen worden doordat onze datacenters modulair zijn opgebouwd.

Uitstekende connectivity

Onze carrier-neutrale datacenters zijn via een redundante glasvezelring verbonden met het internet en andere datacenters in Nederland en Duitsland. De belangrijkste netwerkleveranciers en Internet Exchanges zijn direct bereikbaar.

Naadloze integratie

Previder biedt naadloze integratie met clouddiensten die in dezelfde datacenters draaien. Denk aan diensten als IaaS, STaaS, PaaS en Back-up.

Datacenter verbindingen in Europa

Twee geografisch gescheiden datacenters

De locaties van onze twee datacenters (PDC1 en PDC2) zijn geografisch gescheiden en bevinden zich in Hengelo. Ze zijn onderling verbonden via een glasvezelring. Elk Previder-datacenter beschikt over een aantal datazalen. Het totale vloeroppervlak bedraagt 13.000 m2.

Download gratis specsheet

Waar liggen onze datacenters? In Twente!

Naast de geografische gescheidenheid van onze datacenters hebben onze datacenters in Twente ook vele voordelen ten opzichte van datacenters op andere locaties in Nederland, zoals bijvoorbeeld in de randstad. Lees hier alles over de voordelen van een datacenter in Twente ten opzichte van een datacenter in de randstad.

Checklist datacenter kiezen
Datacenter zaal

Volledig gefaciliteerde datacenters

De Previder-datacenters bieden veel nuttige faciliteiten, zoals voldoende parkeerplekken, vergaderruimtes, en – niet te vergeten – goede koffie. De datacenters zijn in alle gemakken voorzien. Wel zo makkelijk!

Hoe veilig en betrouwbaar zijn de Previder datacenters?

Maak kennis met de ultramoderne TIER 3+ datacenters van Previder. Netwerk, koeling en stroomvoorziening zijn ontworpen voor 100% uptime. Previder levert harde garanties om de beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van data te garanderen. Daarnaast heb je bij een private-cloudaanbieder als Previder de zekerheid dat je gegevens in een Nederlands datacenter van een Nederlandse eigenaar staan en dat alleen de Nederlandse wetten en regels gelden. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de bescherming van gegevens zoals bij Amerikaanse cloudaanbieders Google, Microsoft of Amazon. Klik hier om meer te lezen over wet en regelgeving van dataopslag.

Download gratis specsheet

Wat kunnen onze datacenters jou bieden?

Als je geïnteresseerd bent in de datacenters van Previder, heb je misschien ook belangstelling voor de onderstaande diensten.

Datacenter colocatie

Huur je eigen rack, corridor of cage in een van de Previder-datacenters.

Lees meer

Datacenter connectivity

Verbinding naar internet, andere datacenters en hyperscalers via de Previder-backbone of carriers.

Lees meer

Previder Cloudplatform

Een robuust cloudplatform voor hosting van bedrijfskritische toepassingen.

Lees meer

"Wij kozen voor Previder omdat voorzieningen voor datacenters kostenefficiënter kunnen aanbieden."

Eric van Laar - Projectmanager Vitens
Bekijk case

Datacenterdiensten voor jouw sector

De datacenterdiensten van Previder sluiten aan op de specifieke behoeften van verschillende marktsegmenten.


Datacenterdiensten voor de zakelijke markt

Datacenterdiensten voor de zorg

Datacenterdiensten voor corporaties

Datacenterdiensten voor ontwikkelaars

Datacenterdiensten voor de zakelijke markt

Data moet altijd beschikbaar zijn en bij een calamiteit moet je snel weer up and running zijn met je data, want tijd is geld. Dankzij de datacenters van Previder is jouw data veilig en snel weer beschikbaar.

Lees meer

Datacenterdiensten voor de zorg

In de zorg gelden strenge eisen met betrekking tot het opslaan van data. De datacenters van Previder voldoen aan alle normeringen en hebben de juiste certificeringen, waaronder NEN7510.

Lees meer

Datacenterdiensten voor corporaties

In de corporatiewereld gaat het bij data vaak om privacygevoelige gegevens van bijvoorbeeld huurders. Previder is BIC 3.0-compliant. Dat betekent dat deze data aantoonbaar veilig is in onze datacenters.

Lees meer

Datacenterdiensten voor ontwikkelaars

Onze colocatie oplossing biedt softwareontwikkelaars de ideale omgeving voor betrouwbare en snelle hosting van hun applicaties, zonder zich zorgen te hoeven maken over de infrastructuur. Wij beschikken over eigen, 100% Nederlandse datacenters.

Lees meer
 • Download de gratis specsheet: Previder Datacenters

  Previder heeft twee duurzame, carrier-neutrale datacenters PDC1 en PDC2. Beide datacenters hebben een aantal unieke eigenschappen, die voor extreme bedrijfszekerheid zorgen. In deze specsheet vind je alle eigenschappen van onze datacenters in Hengelo.

  • Ultramodern, duurzaam & 100% Nederlandse datacenters
  • Echte datacenterspecialisten
  • Uitstekende connectivity
  • 24/7 toegankelijk voor geautoriseerde klanten
  • Fysiek & digitaal beveiligd
  • Scherp geprijsd
  • 99,999% uptime garantie

  Download de gratis specsheet
 • Download de gratis checklist: Checklist datacenters

  Je bent eruit. Na rijp beraad en het lezen van allerlei nuttige informatie ga je op zoek naar een (ander) extern datacenter. Om je te helpen bij het maken van je keuze, hebben wij deze checklist voor je opgesteld.


  Download de gratis checklist
 • Kom direct in contact over onze datacenters.
27 jun. 2024

3 tips om AI goed te integreren in jouw bedrijfsprocessen

Driekwart van de Nederlandse organisaties gebruikt AI-tools, maar slechts zo’n 10 procent heeft deze tools geïntegreerd in de bedrijfsprocessen.
Lees meer
10 jun. 2024

Veilig werken met digitale werkplekken? Dit kun je doen

Cybersecurity is tegenwoordig een breed speelveld dat ook nog continu in beweging is. Wat is essentieel voor een solide beveiliging van jouw digitale werkplekken?
Lees meer
6 jun. 2024

Waarom het een goed idee is om IT zoveel mogelijk te outsourcen

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om het dagelijks beheer van IT grotendeels uit te besteden. Maar waarom gaat het eigenlijk zo goed met het outsourcen van IT? En waarom is het waarschijnlijk ook voor jouw organisatie een goed idee?
Lees meer
Previder
Gratis specsheet
Direct in je inbox: vraag onze Previder Datacenter specsheet aan.
Gratis specsheet
Gratis specsheet