Een effectieve cloudstrategie

Rackspace huren

Wil je serverruimte huren? Zoek je de juiste datacenterfaciliteiten voor jouw hardware? In onze Previder datacenters kun je rackspace huren en gebruikmaken van onze high-end faciliteiten, zoals stroomvoorziening, klimaatbeheersing, connectiviteit en beveiliging. Download de gratis datacenter specsheet voor meer technische informatie over onze rackspace dienst.
Download gratis specsheet
Rackspace

Bij Previder kun je rackspace huren in een 19" rack in één van de datazalen van onze Previder datacenters. Onze rackspace wordt verhuurd inclusief stroomaansluiting, maar exclusief stroomverbruik. Vooraf koop je een bepaalde hoeveelheid stroomverbruik in, maar het werkelijk verbruik wordt achteraf in kWh afgerekend. Kies je voor Shared Rackspace, dan wordt er een vast bedrag per maand in rekening gebracht. Bekijk onderstaand deze twee opties.

Datacenters

Rackspace model
Dedicated Rackspace

Dedicated Rackspace bestaat uit een heel rack dat afsluitbaar is aan twee zijden en exclusief is gereserveerd voor één klant. In sommige datazalen is tevens een ¼ of ½ compartiment in een heel rack verkrijgbaar.

Shared Rackspace

Bij Shared Rackspace wordt een heel rack gedeeld met andere klanten en kan ruimte per Hoogte Eenheid (1 HE=ca. 4,5 cm) afgenomen worden, vanaf 1 HE.

Rackspace datacenter serverruimte

Soorten rackspace

We bieden onze rackspace in twee opties aan, met een minimale contracttermijn van één jaar: Dedicated Rackspace en Shared Rackspace. Voor Shared Rackspace wordt een vast bedrag per maand in rekening gebracht. Inbegrepen bij de dienst zijn: rackspace, stroomaansluiting, stroomverbruik, 24/7 toegang voor personen op de secure access list, gebruik van facilitaire voorzieningen en een SLA.

Onze datacenters

Verbindingen in Europa

Rackspace in een van onze datacenters

De locaties van onze twee datacenters (PDC1 en PDC2) zijn geografisch gescheiden en bevinden zich in Hengelo. Ze zijn onderling verbonden via een glasvezelring. Elk Previder-datacenter beschikt over een aantal datazalen. Het totale vloeroppervlak bedraagt 13.000 m2. Genoeg ruimte dus voor rackspace in Nederland. Rackspace in een van onze datacenters in Oost-Nederland heeft vele voordelen ten opzichte van rackspace in Amsterdam. Lees de voordelen in deze blog over de voordelen van rackspace in datacenters in Amsterdam ten opzichte van rackspace in onze eigen datacenters in Oost-Nederland.

Rackspace & serverruimte huren

De diepte van een rack is 100cm, de breedte 60cm. Een heel rack is 46 Hoogte Eenheden (HE) hoog, dat komt overeen met 207 cm. Gedetailleerde specificaties van de aanwezige faciliteiten, zoals stroomvoorziening, klimaatbeheersing, netwerkconnectiviteit en beveiliging, zijn beschikbaar in het specsheet over onze Previder Datacenters.

Ben je geïnteresseerd in het huren van serverruimte in ons datacenter en wil je nog meer informatie over onze rackspace huren en onze datacenters? Download dan de gratis specsheet.

Download gratis specsheet

Hoeveel rackspace heb je nodig?

Previder biedt private rackspace aan in handige pakketten. Maak zelf de keuze die het beste past bij wat jij nodig hebt.

Colocatie

Rackspace: 1/4 Private Rack

- 1/4 (10HE) Private Rack
- Single feed
- 24/7 toegang
- Burstable bandbreedte
- Remote Hands

Rackspace: 1/2 Private Rack

- 1/2 (22HE) Private Rack
- Gescheiden A+B feed
- 24/7 toegang
- Burstable bandbreedte
- Remote Hands

Rackspace: Full Private Rack

- Heel (46HE) Private Rack
- Gescheiden A+B feed
- 24/7 toegang
- Burstable bandbreedte
- Remote Hands

Rackspace voor jouw sector

De rackspacediensten van Previder sluiten aan op de specifieke behoeften van verschillende marktsegmenten.

Rackspace voor de zakelijke markt

Rackspace voor de zorg

Rackspace voor corporaties

Rackspace voor ontwikkelaars

Rackspace voor de zakelijke markt

Rackspace in de Previder datacenters zorgt ervoor dat jouw data veilig wordt opgeslagen en altijd beschikbaar is, dankzij de betrouwbare infrastructuur en connectivity van Previder.

Lees meer

Rackspace voor de zorg

In de zorg gelden strenge eisen met betrekking tot het opslaan en beveiligen van data. De datacenters van Previder voldoen aan alle normeringen en hebben de juiste certificeringen, waaronder NEN7510.

Lees meer

Rackspace voor corporaties

In de corporatiewereld gaat het bij data vaak om privacygevoelige gegevens van bijvoorbeeld huurders. Previder is BIC 3.0-compliant. Dat betekent dat deze data aantoonbaar veilig is in onze datacenters.

Lees meer

Rackspace voor ontwikkelaars

Onze rackspace biedt softwareontwikkelaars de ideale omgeving voor betrouwbare en snelle hosting van hun applicaties, zonder zich zorgen te hoeven maken over de infrastructuur. Wij beschikken over eigen, 100% Nederlandse datacenters.

Lees meer
Private cloud public cloud
23 apr. 2024

Public cloud of private cloud: wat past bij jouw organisatie?

Als jij je IT-omgeving naar de cloud wil brengen, kies je dan voor de public cloud bij een hyperscaler, de public cloud bij Previder of de private cloud van Previder?
Lees meer
Digitale transformatie
18 apr. 2024

Omarm de digitale transformatie met een stabiel IT-fundament en een digitale werkplek

De digitale transformatie vraagt nogal wat van organisaties. Anywhere en anytime werken, is ondertussen een vereiste. Previder ondersteunt dit vanuit haar eigen datacenters en met 350 IT-specialisten.
Lees meer
Cloudfest 2024 AI en informatiebeveiliging
16 apr. 2024

Cloudfest 2024: AI vs informatiebeveiliging

Dit jaar stond Cloudfest in het teken van twee zeer dominante thema's: AI en informatiebeveiliging. We nemen je er graag in mee!
Lees meer
Previder
Download gratis specsheet
Direct in je inbox: vraag onze Previder Datacenter specsheet aan voor meer informatie over rackspace in ons datacenter.
Download gratis specsheet
Download gratis specsheet