Medisch Centrum Kinderwens

Medisch Centrum Kinderwens

Volledige IT transitie naar de cloud in de zorg

Deze fertiliteitskliniek heeft in 2018 de software- en IT-omgeving onder de loep genomen en gekozen voor zowel een nieuw elektronisch patiëntendossier als een volledige nieuwe werkomgeving die in de cloud draait.
Terug naar overzicht

Vernieuwing van de IT-omgeving

Eind 2017 was MC Kinderwens dermate ontevreden over de verouderde IT-omgeving dat de zoektocht naar betere alternatieven werd gestart. Het vernieuwen van de IT-omgeving bestond uit twee fases: In fase 1 is het bestaande elektronisch patiëntendossier vervangen om vervolgens in fase 2 de volledige IT-omgeving naar de cloud te verplaatsen. Daarbij is gekozen voor Werkplek Online; de flexibele werkomgeving van Previder waarin bedrijf kritische applicaties geïntegreerd en gekoppeld zijn.

IaaS

"Dankzij Emma en Werkplek Online kunnen we weer zo veel mogelijk tijd aan onze patiënten besteden."

Arne van Heusden - Directeur en gynaecoloog Medisch Centrum Kinderwens

Vervanging van het elektronisch patiëntendossier

De centrale vraag bij de zoektocht naar een nieuw EPD was: Hoe kunnen we met behulp van een nieuw patiëntendossier de kwaliteit en veiligheid van onze zorg nog beter maken en de patiënt centraal stellen? Arne van Heusden, directeur en gynaecoloog van Medisch Centrum Kinderwens: "Wij zijn overgestapt vanwege langdurige ontevredenheid over het vorige ziekenhuisinformatiesysteem. We merkten dat dat systeem ver achterliep op het gebied van registratie en planning. De administratieve lasten waren te hoog en dat gaf irritatie, verdriet en hoge kosten. Op een gegeven moment zeg je: klaar." Uiteindelijk kwam de fertiliteitskliniek uit bij Emma, het elektronisch patiëntendossier van TIMEFF. In Emma zijn medische, logistieke en financiële zorgprocessen geïntegreerd en kan er eenvoudig gepland, geregistreerd en gedeclareerd worden.

Niet alleen het EPD van MC Kinderwens was aan vervanging toe, maar ook de lokale IT-omgeving was sterk verouderd. "Via TIMEFF kwamen wij in contact met Previder. Zij hebben vaker zorgklinieken begeleid naar de cloud en dat gaf ons vertrouwen. We zochten meer zekerheid van continuïteit en een vergroting van de veiligheid. Dankzij Previder loopt onze IT-omgeving nu veel minder risico en is de betrouwbaarheid aanzienlijk omhooggegaan. Bovendien voldoen we nu aan alle denkbare certificeringen, zoals NEN 7510 en de GDPR-wetgeving. Daarnaast hebben we Previder als aanspreekpunt indien er een storing optreedt." MC Kinderwens heeft nu de beschikking over een werkplek in de cloud. Hierdoor hoeft de fertiliteitskliniek minder te investeren in eigen apparatuur.

Digitale werkplek

Oplossingen bij Medisch Centrum Kinderwens

Digitale Werkplek

MCK heeft gekozen voor Werkplek Online; de flexibele werkomgeving van Previder waarin bedrijf kritische applicaties geïntegreerd en gekoppeld zijn.

Meer over Digitale Zorgwerkplek

Cloud

de volledige IT-omgeving naar de cloud te verplaatsen. Dankzij Previder loopt de IT-omgeving nu veel minder risico en is de betrouwbaarheid aanzienlijk omhooggegaan.

Meer over Cloud