De Woonplaats

Ontzorging door outsourcing voor woningcorporatie

Zoals elke corporatie moet ook De Woonplaats zich in deze tijd puur focussen op de kerntaak: het aanbieden van sociale huisvesting. Omdat ICT niet meer wordt gezien als een kernactiviteit, heeft de organisatie gekozen voor ontzorging door outsourcing.
Terug naar overzicht

De keuze voor Previder

Voorspelbare kosten

Joop Schoppers, teamleider Informatisering & Automatisering (I&A) bij De Woonplaats, vertelt dat de corporatie haar hardware voorheen zelf aanschafte: "Na een aantal jaren was het dan afgeschreven en moesten we het weer vervangen. Daar wilden we vanaf. We wilden zelf geen eigenaar meer zijn van onze ICT." Previder bood de oplossing met het Previder IaaS platform. "We krijgen nu maandelijks een factuur. De tarifering is gebaseerd op gebruik. Zetten we machines uit, dan betalen we daar niet voor. Zetten we extra machines in, dan gaan we daarvoor betalen. We hebben ook geen aparte kosten meer voor zaken als stroomvoorziening, koeling en beveiliging. Kortom, de kosten zijn flexibel en meer voorspelbaar."


Ontzorging

"Naast een heldere kostenstructuur heeft Previder een goede invulling gegeven aan de gewenste ontzorging", aldus Schoppers. "We hebben een betrouwbare omgeving waarmee we altijd verzekerd zijn van de laatste stand van de techniek. Veel beheertaken die we in het verleden zelf deden, worden nu verzorgd door Previder. Verder hebben we geen zorgen meer over back-ups, antivirus en andere aspecten van beveiliging. Previder heeft op dat gebied belangrijke certificeringen, dat is een geruststellende gedachte."

Back-up

"We wilden zelf geen eigenaar meer zijn van onze ICT"

Joop Schoppers - Teamleider Informatisering & Automatisering

In 1 keer goed

Previder werd geselecteerd via een aanbesteding. "De infrastructuur is het fundament van onze bedrijfsvoering, dus we zijn niet over één nacht ijs gegaan. Vorig jaar hebben we alle functionaliteit van onze vroegere hardware één-op-één overgezet naar het platform van Previder. Dat had wel wat voeten in de aarde, maar het is allemaal goed gegaan. De hele omzetting hebben we - na gedegen voorbereiding - in een weekend gerealiseerd en alles werkte direct. Het grootste compliment is dat veel van onze gebruikers er de maandag erna niets van hebben gemerkt. Het enige echt merkbare verschil was een flinke performanceverbetering."}

Meer weten over onze IT oplossingen voor corporaties? Bekijk het hier!

Oplossingen bij De Woonplaats

Managed services

De Woonplaats heeft gekozen voor ontzorging door outsourcing.

Meer managed services

Back-up

Bij Previder bewaar je veilig je back-up in onze duurzame, carrier-neutrale datacenters.

Meer over onze Back-up oplossingen

Informatiebeveiliging

De Woonplaats neemt antivirus en andere aspecten van beveiliging af van Previder.

Meer over IT security