deltaWonen

Werken in de cloud helpt deltaWonen innoveren

Naast het verhuren, beheren en bouwen van huizen wil deltaWonen voorop gaan in het creëren van sterke circulaire en inclusieve buurten. “Het werken met de cloud helpt ons daarbij,” zegt Agnes Ellermann-Huls, manager bedrijfsbeheer. Een gesprek over werken in de cloud en koersen naar Groei en Geluk.
Terug naar overzicht

Met de stap naar de cloud op koers naar Groei en Geluk

Corporaties zijn er om te bouwen, verhuren en beheren van woningen. Bij deltaWonen is dat niet anders, ware het niet dat de corporatie ook nadrukkelijk de ambitie heeft te excelleren in Groei en Geluk. Werken in een moderne cloudomgeving draagt daaraan bij, begint Agnes het gesprek: “Aan deze ambitie dragen onze collega’s dagelijks bij door continu te verbeteren. Dat vraagt om een wendbare en digitale organisatie – ondersteund door processen, systemen en informatievoorziening – die telkens meebeweegt met veranderingen om klantwaarde te genereren. Het werken met de cloud helpt ons enorm bij de innovatie die nodig is voor onze dienstverlening. Nu en in de toekomst.”

Onze datacenters

Het werken met de cloud helpt ons enorm bij de innovatie die nodig is voor onze dienstverlening. Nu en in de toekomst.

Agnes Ellermann-Huls - Manager bedrijfsbeheer deltaWonen

Waarde toevoegen

Volgens Agnes is het essentieel dat de nieuwe omgeving waarde toevoegt aan de dienstverlening van de corporatie. “Het biedt mogelijkheden om gegevens uit te wisselen van en naar in- en externe partijen. Om te kunnen innoveren, wil je data met elkaar uit kunnen wisselen.” Als voorbeeld noemt Agnes de energie proeftuin van deltaWonen. “Data uit deze energie proeftuin stellen wij beschikbaar voor de markt om te innoveren in technische systemen ten behoeve van de energietransitie. Door aan deze innovatie bij te dragen, werken we met leveranciers samen aan de energietransitie.”

Samenwerking tussen Previder en deltaWonen

Het voorbeeld onderschrijft volgens Agnes ook dat een moderne cloudomgeving samenwerken binnen en buiten de organisatie faciliteert. “We zijn blij dat we hierdoor de samenwerking, zowel tussen medewerkers onderling als met onze samenwerkingspartners beter kunnen faciliteren. Bij deltaWonen zijn we overtuigd dat kennis delen en van elkaar leren bijdraagt aan het continu verbeteren van onze dienstverlening. En daar is het juist om te doen.”

Duw in de rug

De stap naar het werken in de cloud kreeg bij deltaWonen – net als bij veel collegacorporaties – in maart 2020 door de coronarestricties een duw in de rug. “Wij zaten op dat moment middenin een selectieprocedure van een leverancier en cloudoplossing. Hoewel we uiteindelijk in december 2020 de nieuwe cloudomgeving van Previder in gebruik hebben genomen, konden collega’s in de tussentijd samenwerken in een tijdelijke oplossing, gebaseerd op de oude traditionele omgeving. Collega’s werkten op deze manier in een voor hen bekende en veilige omgeving, maar misten de mogelijkheden om plaats- en tijdonafhankelijk met elkaar samen in processen te kunnen werken.”

Transitie en begeleiding

De transitie naar de nieuwe cloudbased werkomgeving is samen met Previder gerealiseerd, licht Agnes toe. “Nu ontzorgt Previder ons verder door de IT-omgeving beschikbaar te houden en te zorgen dat onze medewerkers veilig kunnen werken met gevoelige data. Medewerkers zijn belangrijk in de adoptie van hun de nieuwe manier van werken. Daarom hebben we medewerkers vanaf het begin zoveel mogelijk meegenomen in de verandering en veel aandacht besteed aan opleiden. Om steeds mee te kunnen in vernieuwing hebben we opleiden in de volle breedte blijvend in onze organisatie ingebed.”

Oplossingen bij deltaWonen

Cloud

De transitie naar de nieuwe cloudbased werkomgeving is samen met Previder gerealiseerd. “Nu ontzorgt wer deltaWonen verder door de IT-omgeving beschikbaar te houden en te zorgen dat onze medewerkers veilig kunnen werken met gevoelige data.

Meer over Cloud