Terug naar overzicht
Nieuws

SOC-as-a-Service vanaf nu direct beschikbaar voor klanten van Previder

Klanten die gebruik maken van Previder IaaS kunnen nu eenvoudig SOC-as-a-Service online bestellen. Met de hoogwaardige SOC-dienst worden de virtuele machines in de gaten gehouden op ongewenste indringers van buitenaf. De dienst is een samenwerking tussen Previder en Thales om op een betaalbare manier de ICT-beveiliging van midden- en kleinbedrijf naar defensiestandaarden te tillen.
IT Security
SOC as a service

SOC-dienst

De SOC-dienst is in samenwerking met Thales Security ontwikkeld en is ingericht om een zeer hoogwaardig beveiligingsniveau te creëren voor organisaties. SOC-as-a-Service richt zich op de uitgaande communicatiekenmerken van malware die zichzelf op een virtuele machine geïnstalleerd heeft. De dienst genereert onmiddellijk een melding wanneer een virtuele machine geïnfecteerd raakt. Deze methode biedt nauwkeurig inzicht in geavanceerde of gerichte aanvallen en malware die door de beveiliging is geglipt. Daarnaast detecteert de dienst direct malware die al dagen, weken of zelfs maanden aanwezig is.

SecOps

Cybercriminaliteit

Tim Timmerman, directeur van Previder: “Veel bedrijven ondervinden veel hinder van cybercriminaliteit. De kosten van de beveiliging van de IT-omgeving waren tot op heden erg hoog. Er hangt een duur prijskaartje aan om je IT-systemen zeven dagen per week, 24 uur per dag te laten bewaken, maar met deze dienst bieden we op een betaalbare manier een hoogwaardig abonnement aan.”

Maandelijks wordt er een rapportage gegenereerd met een overzicht van alle meldingen. De rapportage bevat duidelijke uitleg over de meldingen en risico’s en waar nodig wordt er advies gegeven. Meldingen zijn gecategoriseerd in vijf niveaus waarbij 5 het laagste niveau is en 1 het hoogste niveau. Bij een niveau 1-melding wordt er tevens een alert verstuurd via SMS en e-mail.

De SOC-dienst is een unieke oplossing die alleen voor klanten van Previder beschikbaar is. De dienst is beschikbaar via het IaaS-platform van Previder. Via de Previder Portal kan eenvoudig per virtuele machine de SOC-dienst aangezet worden. Facturatie geschiedt dan automatisch. Er zijn 2 versies beschikbaar: Light en Basic. SOC-as-a-Service is beschikbaar vanaf €22,50 euro per maand’

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-IT oplossingen voor corporaties
-IT oplossingen voor ontwikkelaars
-IT security
-Cloud
-Managed Services

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.