Infrastructure as a Service (IaaS)

Ben je op zoek naar een IaaS-provider? Onze Infrastructure as a Service oplossing wordt geleverd vanuit onze Twin Datacenters en is een solide basis voor het hosten van bedrijfskritische applicaties. Hiermee heb je de functionaliteit, flexibiliteit en eenvoud die je nodig hebt, en dat tegen transparante tarieven.
Probeer nu gratis

Wat is IaaS?

IaaS staat voor "Infrastructure as a Service", een dienst voor het uitbesteden van de IT-infrastructuur van jouw organisatie. Als je gebruik maakt van IaaS huur je eigenlijk de fysieke en virtuele onderdelen van een datacenter, zoals servers, opslagruimte, netwerken en virtualisatie. Dit heeft als groot voordeel dat je geen eigen dure hardware voor servers en netwerkinfrastructuur hoeft aan te schaffen en te onderhouden. In plaats daarvan maak je gebruik van de diensten van een IaaS-provider zoals Previder. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het aanschaffen, onderhouden en upgraden van servers en andere hardware. Je betaalt enkel voor wat je gebruikt, zoals je elektriciteitsrekening in je kantoorruimte. Dit kan kosten besparen en flexibiliteit bieden omdat je gemakkelijk kunt opschalen of afschalen, afhankelijk van de behoeften van je onderneming. Zo kan jouw organisatie zich concentreren op haar kerntaken en eigen bedrijfsdoelen. Wil je meer weten over IaaS? Bekijk dan dit artikel van Google.

Probeer nu gratis

Hoe kan IaaS jou helpen?

Iedere organisatie heeft bedrijfskritische applicaties die van vitaal belang zijn voor bepaalde processen. Die applicaties geef je natuurlijk niet zomaar uit handen aan de eerste de beste. Het liefst houd je er zelf controle over. Maar alles in eigen huis houden wordt, met de snelle digitalisering en hoge eisen vanuit de gebruikers, steeds lastiger. De oplossing is Infrastructure as a Service, afgekort IaaS, van Previder.

Houd je IT-budget in de hand

Pay-per-use: je betaalt bij infrastructure as a service alleen voor de capaciteit die je gebruikt, per uur. Geen hoge investeringen meer en geen bijkomende operationele kosten voor beheer en onderhoud. Met de scheduler zet je eenvoudig servers tijdelijk uit of juist aan, wanneer je meer capaciteit nodig hebt.

Nederlands en gecertificeerd

Jouw waardevolle data blijft gegarandeerd in onze eigen ultramoderne datacenters in Nederland. Je (kantoor)locaties kun je via glasvezel of (internet) VPN rechtstreeks koppelen met onze datacenters. Previder is gecertificeerd volgens ISO27001, ISO9001, ISO14001, ISO27017, ISO27018, NEN7510, SOC2 en PCI-DSS.

Zelf in control

Gebruikmaken van het Previder Portal is inbegrepen. Configureer & beheer virtuele servers, netwerken, back-up en veel meer in real-time met een paar muisklikken. Kies zelf de hoeveelheid vCPU, RAM en storage die je nodig hebt en in welk datacenter je deze wil uitrollen. Behoud overzicht van het actuele verbruik en financiële gegevens.

Bewezen technologie

Optimale performance van je applicaties met de nieuwste storage en snelste CPU's. Onze infrastructure as a service (IaaS) is gebaseerd op de bewezen betrouwbare virtualisatiesoftware VMware vSphere HA en je hebt een ruime keuze in OS. Zonder meerprijs maak je gebruik van dagelijkse snapshots en VM Backup. Met de API-functionaliteit automatiseer je de interactie tussen je eigen beheeromgeving en Previder IaaS.

Verhoog je bedrijfscontinuiteit

Het Previder IaaS-platform wordt beheerd door onze eigen engineers en 24/7 gemonitord. Het heeft een gerealiseerde uptime van 100% en er is een sterke SLA van toepassing.

Profiteer van professionele ondersteuning

Schakel rechtstreeks met een gesprekspartner die je business snapt en je verder helpt.

Welk soort IaaS past bij jouw?

Hulp bij kiezen: welke Infrastructure as a Service (IaaS) past bij jouw organisatie?

Wil je snel kunnen checken welke Infrastructure as a Service (IaaS) bij jouw organisatie past? Entry, Express, Performance of Premium? Bekijk en vergelijk in deze PDF de specificaties van de vier varianten.

Open PDF

Hoe manage je jouw IaaS cloud?

Je kunt jouw eigen IaaS cloud eenvoudig vanuit ons self-service portal managen en beheren. Met slechts een paar klikken kun je de controle hebben over je IaaS-omgeving en virtuele servers. Het dashboard van onze IaaS-oplossing geeft je een overzicht van alle belangrijke informatie en statistieken, zodat je snel inzicht hebt in de prestaties van je infrastructuur. Of je nu nieuwe virtuele servers wilt implementeren, bestaande servers wilt wijzigen of bepaalde instellingen wilt aanpassen, ons self-service portal biedt de tools en functionaliteiten die je nodig hebt.

Infrastructure as a Service:
IaaS dashboard

Infrastructure as a Service: Dashboard

Infrastructure as a Service:
IaaS omgeving

Infrastructure as a Service: IaaS omgeving

Infrastructure as a Service:
Overzicht virtuele servers IaaS cloud

Infrastructure as a Service: Overzicht Virtuele Servers

Gerelateerd aan Infrastructure as a Service / IaaS

Op zoek naar een betrouwbaar datacenter?

Een IaaS omgeving die past bij jouw sector

Previder Infrastructure as a Service (IaaS) voorziet in de specifieke behoefte van verschillende sectoren.

IaaS voor de zakelijke markt

IaaS voor de zorg

IaaS voor corporaties

IaaS voor ontwikkelaars

IaaS voor de zakelijke markt

Voor de zakelijke markt vormt Previder Infrastructure as a Service (IaaS) een robuust platform voor de opslag van bedrijfskritische data en applicaties.

Lees meer

IaaS voor de zorg

Previder Infrastructure as a Service (IaaS) is NEN7510-gecertificeerd en is daarom geschikt voor het opslaan van patiëntdossiers en andere privacygevoelige informatie.

Lees meer

IaaS voor corporaties

Previder Infrastructure as a Service (IaaS) is BIC 3.0-compliant en is daarom geschikt voor het opslaan van privacygevoelige huurdersinformatie.

Lees meer

IaaS voor ontwikkelaars

Bij de Infrastructure as a Service (IaaS) van Previder heb je de flexibiliteit om eenvoudig capaciteit bij of af te schalen, op basis van pay-per-use. Ideaal bij wisselende workloads.

Lees meer
 • Maak direct jouw gratis Infrastructure as a Service account (IaaS) aan
  • Zelf virtuele servers beheren en configureren
  • 100% Nederlandse datacenters
  • Razendsnelle storage-omgeving
  • Dagelijkse snapshot inbegrepen

  Probeer nu gratis
 • Download de gratis whitepaper: Roadmap naar de cloud

  Ontdek de essentiële inzichten voor een succesvolle migratie naar de cloud. Leer meer over de verschillende soorten clouds, de technische overwegingen, de belangrijke security-aspecten en de financiële consequenties. Neem de eerste stap naar een ideale cloudomgeving voor jouw organisatie!


  Download de gratis whitepaper
 • Kom direct in contact over onze Infrastructure as a Service (IaaS) oplossing.
27 jun. 2024

3 tips om AI goed te integreren in jouw bedrijfsprocessen

Driekwart van de Nederlandse organisaties gebruikt AI-tools, maar slechts zo’n 10 procent heeft deze tools geïntegreerd in de bedrijfsprocessen.
Lees meer
10 jun. 2024

Veilig werken met digitale werkplekken? Dit kun je doen

Cybersecurity is tegenwoordig een breed speelveld dat ook nog continu in beweging is. Wat is essentieel voor een solide beveiliging van jouw digitale werkplekken?
Lees meer
6 jun. 2024

Waarom het een goed idee is om IT zoveel mogelijk te outsourcen

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om het dagelijks beheer van IT grotendeels uit te besteden. Maar waarom gaat het eigenlijk zo goed met het outsourcen van IT? En waarom is het waarschijnlijk ook voor jouw organisatie een goed idee?
Lees meer
Previder
Probeer nu gratis
Maak direct je IaaS-account aan. Start vandaag nog en ontvang €100,- starttegoed!
Probeer nu gratis
Probeer nu gratis