Proactief IT-beheer voor organisaties

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun IT-omgeving én het IT-beheer uit te besteden, zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. De focus ligt daardoor steeds meer op het pakken van een ‘regierol’. Dat houdt in dat er binnen de organisatie gekeken wordt naar toekomstige ontwikkelingen en wat er op IT-gebied nodig is. De uitvoering en het IT-beheer komen zo steeds vaker bij de IT-partner te liggen.
Gratis checklist

Wat is IT-beheer?

Previder is een professionele IT-dienstverlener die jou de beste IT-oplossingen biedt. Het leveren van IT-beheer is daar een belangrijk onderdeel van. Het zorgt dat de beschikbaarheid en werking van jouw IT-omgeving optimaal wordt gewaarborgd. Previder beheert jouw IT, zodat jij je kunt concentreren op je core business. Specifiek voor het beheer van servers, server applicaties en eventuele koppelingen met cloud diensten, maakt Previder gebruik van een gelaagd model, zodat per onderdeel exact duidelijk is wat je van onze dienstverlening mag verwachten. In onderstaand overzicht staan de verschillende IT componenten die bij ons in beheer kunnen worden genomen.

Welke IT beheren wij?

Als je besluit om je IT-beheer aan Previder toe te vertrouwen kun je verzekerd zijn van gekwalificeerde professionals die dag en nacht werken om jouw IT-omgeving in optimale staat te houden. We bieden onze beheerservices van software en apparatuur aan tegen een vast maandelijks tarief en met transparante richtlijnen, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. We maken onderscheid tussen IT Support en IT Beheer. Onze IT servicedesk gaat over support.

Meer over onze IT servicedesk

IT-beheer overzicht

IT-beheer bij Previder

De dienstverlening van Previder voor IT-beheer omvat verschillende aspecten. We streven ernaar jouw IT-omgeving efficiënt te beheren, met flexibele opties om aan specifieke behoeften te voldoen.

Previder biedt beheerdiensten voor software en apparatuur, met ervaren medewerkers die 24/7 werken om jouw IT-omgeving optimaal te houden. De tarieven zijn transparant en op maandelijkse basis vastgesteld.

Dit doen we altijd

Previder biedt zowel proactieve als reactieve diensten, waaronder geavanceerde monitoring, incidentoplossing tijdens kantooruren, analyse van terugkerende verstoringen en gepland preventief onderhoud.

Dit doen we indien nodig

Afhankelijk van de componenten en opties kunnen extra diensten worden geleverd, zoals applicatiemonitoring, certificaatbeheer, controle van back-upprocessen en anti-malwarebeheer.

Dit doen we op jouw verzoek

Op verzoek kunnen wijzigingen en serviceverzoeken worden uitgevoerd, en bieden we 24/7 ondersteuning voor Prio 1-storingen buiten kantooruren.

Plan een afspraak

IT-beheer als succesfactor

Het beheren van IT wordt meer en meer gezien als een cruciale factor in het succes van organisaties. Echter wordt het ook steeds complexer, want IT en het beheer daarvan bestaat uit vele facetten. Van werkplekbeheer tot netwerkbeheer en van security tot applicatiebeheer. Een effectief IT-beheer is tegenwoordig essentieel om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, gegevens te beveiligen en medewerkers productief te laten werken. Denk bij het beheren van IT aan:

  • Hoe zorg je ervoor dat medewerkers altijd en overal efficiënt (hybride) werken?
  • Hoe houd je ransomware en andere cyberaanvallen buiten de deur en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?
  • Hoe kun je data slim gebruiken om processen te optimaliseren?
  • Wat is de meest geschikte infrastructuur: het hebben van een eigen datacenter of het uitbesteden van datadiensten aan externe providers?

IT-beheer outsourcen

Voor de gemiddelde organisatie is het geen doen om op al die verschillende posities in het IT-speelveld zelf uitblinkers in huis te hebben. Goede specialisten zijn kostbare medewerkers – en ze zijn in deze tijd nog ontzettend lastig te vinden ook. Al met al is het dus geen wonder dat outsourcing van IT-beheer zo’n hoge vlucht heeft genomen.

Door IT-beheer uit te besteden, krijgen organisaties toegang tot een pool van ervaren en gespecialiseerde IT-professionals. Onze experts kunnen met hun kennis en vaardigheden op specifieke gebieden de IT-infrastructuur van jouw organisatie optimaliseren en onderhouden. Onze IT experts zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste technologieën en best practices, waardoor jouw organisatie kan profiteren van informatietechnologiebeheer door de beste IT-beheerders.

Download gratis checklist

IT-beheer en beschikking over eigen 100% Nederlandse datacenters

Previder beschikt over twee eigen 100% Nederlandse datacenters. Dankzij deze datacenters kan Previder iedereen die gebruik maakt van onze IT-beheerdienst aanzienlijke voordelen bieden.

Onze datacenters zijn ontworpen voor maximale uptime en voldoen aan de hoogste normen voor duurzaamheid, veiligheid en integriteit. Geografisch gescheiden en verbonden via een glasvezelring in Oost-Nederland, bieden we betrouwbaarheid en bedrijfscontinuïteit.

Bovendien profiteer je gelijk van uitstekende connectiviteit, scherpe prijzen en naadloze integratie met clouddiensten, waardoor digitale operaties kunnen worden geoptimaliseerd met vertrouwen in de infrastructuur.

IT Beheer voor organisaties

Van IT-beheer naar IT-regie

Uiteindelijk zorgt die IT-complexiteit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt ervoor dat er binnen organisaties dus een regierol ontstaat. De IT-manager houdt zich niet meer bezig met het aansturen van een team aan systeem-, applicatie- en netwerkbeheerders, maar stuurt een externe IT-dienstverlener aan. Hij of zij denkt na over organisatie-uitdagingen en hoe IT hier een rol in kan spelen. De IT-dienstverlener is hierin vaak een klankbord. Lees ook de blog van onze collega André Stokkingreef over dit onderwerp.

Ook IT-beheer uitbesteden?

Denk jij er ook over om het IT-beheer van jouw organisatie uit te besteden? Dan is Previder de partner die je zoekt. Als ervaren service provider met eigen datacenters creëren wij ook voor jouw organisatie een passend, betrouwbaar en bewezen (cloud)platform, dat we vervolgens volledig in beheer nemen. Op zo’n manier dat jij er ook op de lange termijn geen omkijken naar hebt. Lees hierover meer in onze gratis cloudaanbieder checklist.

Download gratis checklist

Wij weten hoe IT-beheer werkt

Steeds meer van onze klanten (in met name de zakelijke markt, woningcorporaties en zorg) laten hun IT-omgeving en het IT-beheer daarvan aan ons over, en dat doen ze met een gerust hart. Daarnaast kunnen we tevens IT-managers helpen in het oppakken van de regisseursrol die steeds vaker wordt verwacht.

Managed Services

IT-beheer & gebruikersondersteuning

Niet alleen ondersteunen we IT-managers en denken we graag mee over zijn of haar nieuwe rol, we zijn ook hét aanspreekpunt voor de eindgebruiker. We helpen medewerkers graag hun digitale werkplek efficiënt en optimaal te benutten. Daarvoor is onze support zowel digitaal als telefonisch bereikbaar. Hoe belangrijk die ondersteuning is voor een succesvolle uitrol van IT in je organisatie, lees je in deze blog van Lisa Koetsier.

Benieuwd hoe Previder jouw organisatie kan ontzorgen met IT-beheer?