Terug naar overzicht
Blog

Uitbesteden maar toch controle houden? Self service!

Wanneer je besluit je IT-omgeving uit te besteden, dan heb je geen omkijken meer naar het beheer en onderhoud. Maar hoe behoud je toch de controle die je graag wilt?
Door: Pieter de Haer
Onze datacenters
Medewerker aan het typen in datacenter

IT uitbesteden met self service

Wanneer je besluit je IT-omgeving uit te besteden, dan heb je geen omkijken meer naar het beheer en onderhoud van je IT. Je hebt daarmee de zekerheid dat je IT-omgeving in goede handen is bij een team van specialisten, zodat je tijd kunt besteden aan je core-business. Voor vragen, wijzigingen of uitbreidingen kun je contact opnemen met jouw Managed Service Provider (MSP), die je persoonlijk te woord staat. Maar wat als je toch nog zelf wat controle wilt houden? Als je niet voor ieder wissewasje contact op wilt nemen?

Meer over Infrastructure as a Service

In de praktijk zien we daar veel voorbeelden van. Denk aan zaken regelen buiten de openingstijden van de supportdesk. Een extra e-mailadres aanmaken. Een domein registreren. Een gebruiker toegang geven in een bepaalde rol. Een extra Microsoft-licentie afnemen. We snappen dat het voor veel bedrijven handiger en minder tijdrovend is als zij dit zelf in de hand hebben. De voordelen van IT uitbesteden, maar voor een groot deel zelf in control blijven.

Previder biedt daarom een aantal self service portals waarmee je 24x7 zaken zelf kunt regelen. Wist je dat je via https://portal.previder.nl en andere Previder-portals onder andere het volgende kunt regelen?

 • Virtuele servers en netwerken aanmaken, configureren en beheren bij Previder IaaS.
 • Snelle (NVme) productie-storage, backup-storage en ObjectStorage aanmaken en configureren.
 • Het inregelen van off-site back-up met Veeam Cloud Connect.
 • Check en registreer een domein, waarbij je de keuze hebt uit meer dan 1.200 toplevel domeinennamen, van .nl tot .com en .service.
 • Configureer de DNS-records van je domeinnamen.
 • Instellen van e-mail & webhosting; via een zeer uitgebreid controlpanel configureer je eenvoudig je mailadressen, Wordpress-website of andere toepassingen.
 • Aanschaffen & verlengen van SSL-certificaten.
 • Bekijk de racks die je in onze datacenters hebt staan en het actuele energieverbruik. Beheren van de Secure Access List en toegang vragen tot het datacenter.
 • Inzicht in je IP-adressen en rapportage van dataverkeer van je verbindingen.
 • Beheren van gebruikers die toegang hebben en bepaal rollen en rechten.
 • Beheer je Microsoft-licenties zoals Microsoft 365 via https://mscsp.previder.online/.
 • Toegang tot het schaalbare PaaS+ platform via https://paas.previder.com, waar je applicaties kunt hosten met bijvoorbeeld Kubernetes of Docker.
 • Indienen van supportvragen via https://selfserviceportal.previder.nl/.
 • Aanmelden voor e-mail/SMS-notificaties van werkzaamheden en storingen via https://status.previder.com/

Toekomst

Previder investeert flink in het uitbreiden van de selfservice-mogelijkheden. Een dedicated team van ontwikkelaars is dagelijks bezig met het uitbreiden van de functionaliteiten. Mis je functionaliteit? Laat het ons weten via portfolio@previder.nl!

Gratis account aanmaken

Wil je een gratis account aanmaken in ons self service portal en eens even rondkijken? Dat kan! Klik op onderstaande link. Wil je liever wat informatie over het uitbesteden van jouw IT en de selfservice-mogelijkheden die we bieden? Vul dan het contactformulier in en dan komen we er spoedig bij jou op terug!

Maak gratis account aan

Stel jouw vraag over onze selfservice-mogelijkheden