it voor de zorg.

Dat IT in jouw zorgorganisatie altijd werkt en je applicaties en data toegankelijk blijven, zien wij als een basisvereiste. De zorg mag immers nooit stil liggen. Wij kijken liever nog verder: hoe kan IT bijdragen aan een betere zorgverlening? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat IT zó goed voor je werkt, dat jij je alleen hoeft te focussen op je kerntaak: de patiënt of cliënt. Ons grote portfolio IT- en security-oplossingen groeit met je mee, want de digitalisering van de zorg staat immers ook nooit stil.
E-book 'samenwerken aan zorg'
IT voor de zorg

Over Previder Zorg

IT in de zorg

IT is de basis van ons bedrijf. Previder is uitgegroeid tot alleskunner wat betreft IT in de zorg. We realiseren efficiënte, veilige zorgwerkplekken en support voor eindgebruikers, begeleiden met de transitie naar de cloud en bieden betrouwbare en flexibele IT-platformen vanuit onze NEN7510-gecertificeerde datacenters. Vele EPD- en ECD-leveranciers kiezen al voor onze datacenters. We hebben de status Goed Beheerd Zorgnetwerk (GZN) en bieden ondersteuning in e-health in de zorg. Door onze ervaring in de zorgmarkt, van VVT tot GGZ en klinieken, beschikken we over specifieke kennis en passen we best practices toe bij onze klanten. Daarbij worden we niet alleen gewaardeerd om de techniek, maar vooral om onze betrokkenheid, eerlijkheid en persoonlijke aanpak.

IT in de zorg

Ambities & uitdagingen

Hoe kunnen wij de IT van jouw zorgorganisatie verbeteren?

Stijgende kosten, bezuinigingen vanuit de overheid, nieuwe wetgeving (NIS2), personeelstekorten, hoge eisen, vergrijzende bevolking en (de nasleep van) een pandemie: zorgorganisaties kennen vandaag de dag nogal wat uitdagingen. Efficiënt, veilig en slimmer (samen)werken is dan ook belangrijker dan ooit. Gelukkig is er technologie die daarin ondersteunt, zodat de zorgmedewerker weer kan focussen op waar het om draait: zorg verlenen.


Plan een kennismaking

IT oplossingen voor de zorg

Previder staat zorgorganisaties terzijde bij alle IT-vraagstukken met specifieke expertise en hoogwaardige diensten.

 • Veilig werken: informatie van patiënten of cliënten mag nooit op straat komen te liggen. Informatiebeveiliging in de zorg moet daarom goed geregeld zijn. Previder is een GoedBeheerd Zorgnetwerk (GZN), helpt jou aan een IT-omgeving die voldoet aan de hoge eisen in de zorg, heeft een uitgebreid security-portfolio en is onder andere ISO27001- en NEN7510-gecertificeerd.
 • Slim samenwerken: onze digitale zorgwerkplek op maat biedt een veilige en overzichtelijke werkomgeving voor de zorgmedewerker, waarin applicaties en documenten volledig geïntegreerd zijn en op basis van rollen met single sign-on beschikbaar zijn. Ook devices, het beheer ervan en support voor eindgebruikers kunnen we faciliteren.
 • Focus op je kerntaken: alles om je heen, zoals technologie, moet in dienst staan van de zorgverlening. Het is lastig te voldoen aan alle moderne wensen en eisen wanneer je je IT in eigen huis hebt. Previder kan je hierin compleet ontzorgen en levert kennis wanneer je dit (tijdelijk) nodig hebt.
 • Heldere cloudstrategie: hoe zorg je voor een IT-omgeving die eenvoudig kan meegroeien met jouw wensen en toekomstige ontwikkelingen? Previder helpt je met de juiste cloudstrategie, van ontwikkeling tot implementatie en beheer.
IT diensten

“We planden rond de 80 migraties op een dag. Tussen 08:00u en 14:00u moesten collega’s door de uitgiftestraat, zes weken lang. Totdat iedereen er geweest was. Het was een geoliede machine en écht een groot succes.”

Klaas Veerman - Directielid Bedrijfsvoering, Levvel
Lees de case

Onze oplossingen

IT in de zorg: Het verlengstuk van jouw IT-afdeling

Wij vinden het belangrijk dat IT iets toevoegt voor jouw zorgorganisatie. Daar voelen wij ons verantwoordelijk voor. Bij alles wat we bieden zijn we daarom betrokken, eerlijk, concreet en volledig. Daar kun je vanuit gaan.

Bekijk alle oplossingen

Blogs, nieuws & events

Actueel.

Nieuws
8 feb. 2024

Blij met hercertificering voor ISO- en NEN-normen

Previder blijft de eerder verkregen ISO- en NEN-certificeringen behouden en hiermee voldoen we aan de betreffende normeisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.
Lees meer
Blog Private cloud public cloud
23 apr. 2024

Public cloud of private cloud: wat past bij jouw organisatie?

Als jij je IT-omgeving naar de cloud wil brengen, kies je dan voor de public cloud bij een hyperscaler, de public cloud bij Previder of de private cloud van Previder?
Lees meer
Blog Digitale transformatie
18 apr. 2024

Omarm de digitale transformatie met een stabiel IT-fundament en een digitale werkplek

De digitale transformatie vraagt nogal wat van organisaties. Anywhere en anytime werken, is ondertussen een vereiste. Previder ondersteunt dit vanuit haar eigen datacenters en met 350 IT-specialisten.
Lees meer

cases

Verhalen van onze zorgklanten

In de volle breedte van de zorg hebben we een bewezen staat van dienst. Van care tot cure. Van ouderenzorg tot verslavingszorg, van gehandicaptenzorg tot ziekenhuizen en van klinieken tot andere zorginstellingen. We kennen de verschillende culturen, vraagstukken, werkmethoden en veelgebruikte applicaties.

 • Levvel
  Fusieorganisatie Levvel maakte van drie IT-omgevingen één, met een focus op een fijne werkomgeving voor de 2000 (zorg)medewerkers
 • Tactus
  Van achterstand naar een koploperspositie in de zorg met behulp van IT
  Tactus
 • Oogkliniek Den Haag
  Gloednieuwe oogkliniek efficiënt aan de slag met volledige IT-omgeving op maat
  Oogkliniek zorg
 • Allerzorg
  Allerzorg kiest voor Office-365 cloud werkplek
  Allerzorg
 • Zelfstandige kliniek MKA Kennemer & Meer
  IT inrichting voor een compleet nieuwe kliniek
  Zelfstandige kliniek MKA Kennemer & Meer
 • Baalderborg Groep
  Meer tijd voor zorgprocessen door ICT outsourcing
  Baalderborg Groep
 • Mentaal Beter
  Continu de zorgverlening verbeteren door het platform van Previder
  Mentaal Beter
 • Ikazia Ziekenhuis Rotterdam
  Modernisering van IT in de zorg voor Ikazia Ziekenhuis
  Ikazia Ziekenhuizen Rotterdam
 • Oogkliniek Heuvelrug
  ''Of ik Previder zou aanraden aan een zorgverlener? Ik heb het gister nog gedaan.''
  Oogkliniek Heuvelrug
 • Nederlandse Obesitas Kliniek
  Betere schaalbaarheid en betrouwbaarheid van IT in de zorg
  Nederlandse Obesitas Kliniek
 • Hyperbaar Geneeskundig Centrum
  Professionaliseringsslag op het gebied van IT
  Hyperbaar Geneeskundig Centrum
 • Medisch Centrum Kinderwens
  Volledige IT transitie naar de cloud in de zorg
  Medisch Centrum Kinderwens
 • Blooming Plastische Chirurgie
  Vanaf elk device toegang tot alle benodigde applicaties
  Blooming Plastische Chirurgie
 • Ambulance Oost
  ICT oplossingen helpen in de spoedeisende medische hulpverlening
  Ambulance oost