Goed Beheerd Zorgnetwerk

Steeds meer zorgaanbieders geven cliënten en patiënten digitaal inzicht in hun gezondheidsgegevens via een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Om dit te kunnen doen, moet je IT-partner wel een Goed Beheerd Zorgnetwerk (GZN) zijn. Die status heeft Previder Zorg.
Download gratis whitepaper
Goed beheerd zorgnetwerk

Zorg verbeteren met een Goed Beheerd Zorgnetwerk

Zoals in de meeste sectoren is ook in de zorg sprake van een digitale transformatie. Tegen deze achtergrond beschouwen we het bij Previder Zorg als een missie om de zorg te verbeteren met IT. Daarom zien we erop toe dat we als IT-dienstverlener voldoen aan alle relevante eisen. De status van Goed Beheer Zorgnetwerk (GZN) is daar een van, en Previder Zorg behoort hiermee tot een select gezelschap van Nederlandse netwerkleveranciers.

Wat doet een Goed Beheerd Zorgnetwerk?

Als Goed Beheerd Zorgnetwerk verzorgen wij goede en veilige communicatie tussen jouw zorginformatiesysteem (XIS) en het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Download gratis whitepaper

Hoe word je een Goed Beheerd Zorgnetwerk?

Netwerkleveranciers kunnen zich laten keuren als GZN door te voldoen aan de strenge eisen van de VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie). Deze eisen hebben betrekking op beveiliging, systeembeheer, kwaliteit van de dienstverlening en de netwerkverbinding.

Waarom is die Goed Beheerd Zorgnetwerk-status voor jou zo belangrijk?

Wanneer jij als zorgaanbieder je patiënten/cliënten een PGO wilt aanbieden, moet je beschikken over een aansluiting op LSP+. Deze uitbreiding op het LSP koppelt zorgaanbieders met MedMij. En MedMij zorgt er op zijn beurt voor dat de gegevens in de gekozen PGO zichtbaar zijn. Als je met LSP+ wilt werken, ben je wettelijk verplicht om gebruik te maken van een Goed Beheerd Zorgnetwerk.

Wat heb je nog meer nodig naast een Goed Beheerd Zorgnetwerk?

Om te kunnen werken met LSP+, moet je uiteraard ook al aangesloten zijn bij het LSP. Verder moet je gebruikmaken van een zorginformatiesysteem dat LSP+ ondersteunt. We hebben het dan over een Goed Beheerd Zorgsysteem (GBZ).

Voor alle zekerheid

Previder Zorg heeft naast de Goed Beheerd Zorgnetwerk-status ook de NEN 7510-certificering, specifiek voor informatiebeveiliging in de zorg. Dat geeft jou extra zekerheid dat je data via ons altijd veilig wordt opgeslagen en ontsloten.

IT in de Zorg

Goed beheerd zorgsysteem

De ervaring leert

Previder Zorg heeft veel ervaring in de sector. Wij weten wat er speelt en werken al jaren samen met meerdere cloudplatformen en leveranciers van zorgapplicaties die bewust hebben gekozen voor onze goed beveiligde Nederlandse datacenters. Dit netwerk is waardevol gebleken voor veel van onze zorgklanten en draagt bij aan een optimale samenwerking en dienstverlening.

Op naar LSP+?

Wil jij ook de volgende stap zetten in de digitale informatie-uitwisseling en wil je weten hoe je dit op een veilige manier kunt doen? Neem contact op met Previder.

Onze datacenters

Kom direct in contact over Goed Beheerd Zorgnetwerk