Terug naar overzicht
Nieuws

Previder ondersteunt zorgsector in volgende stap digitale informatie-uitwisseling

Cliënten en patiënten krijgen steeds vaker digitaal inzicht in hun eigen gezondheidsgegevens met behulp van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Previder ondersteunt de zorgsector in deze volgende stap in de digitale informatie-uitwisseling.
IT voor de Zorg
Zorgsector digitale informatie uitwisseling

Efficiënter, innovatiever en cliëntgerichter: de zorgsector ontwikkelt zich in rap tempo. Cliënten en patiënten krijgen steeds vaker digitaal inzicht in hun eigen gezondheidsgegevens met behulp van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Voor zorgaanbieders een efficiënte en moderne manier om deze informatie voor hen beschikbaar te maken: de volgende stap in de digitale informatie-uitwisseling.

Om deze gegevens via een PGO aan te kunnen bieden aan patiënten, is LSP+ noodzakelijk. LSP+ is een uitbreiding op het Landelijk Schakelpunt (LSP), die er al lange tijd voor zorgt dat medische gegevens tussen zorgaanbieders gedeeld worden. LSP+ koppelt daar bovenop zorgaanbieders, via het Landelijk Schakelpunt (LSP), met MedMij. En MedMij zorgt er op zijn beurt voor dat de gegevens in de gekozen PGO zichtbaar zijn.

Goed Beheerd Zorgnetwerk

Waaraan moet je voldoen om deze dienstverlening te bieden?

Er zijn een aantal voorwaarden waar je als zorgaanbieder aan moet voldoen om deze dienstverlening (LSP+) te kunnen benutten en aanbieden, namelijk:

  • Je bent aangesloten bij het LSP, waarvoor je:
    • Gebruik moet maken van een Goed Beheerd Zorginformatiesysteem (GBZ): deze voldoet aan verschillende technische en organisatorische eisen voor goede en veilige uitwisseling van medische gegevens.
    • Gebruik moet maken van een Goed Beheerd Zorgnetwerk (GZN): deze verzorgt goede en veilige communicatie tussen het GBZ en het LSP.
  • Je zorginformatiesysteem (XIS) moet LSP+ ondersteunen.

Hier vind je een overzicht van XIS-leveranciers die hun systeem al geschikt hebben gemaakt voor LSP+.

Previder helpt in de digitale informatie-uitwisseling

Previder is een Goed Beheerd Zorgnetwerk (GZN) en diverse zorgapplicaties draaien vanuit onze goed beveiligde, NEN 7510-gecertificeerde, Nederlandse datacenters. Wij helpen zorgorganisaties graag bij het maken van de volgende stap in de digitale informatie-uitwisseling en ondersteunen bij de aansluiting op LSP+. Zo hebben wij in de afgelopen maanden bijna twintig klinieken aangesloten, waardoor hun patiënten nu snel, veilig, eenvoudig en volledig digitaal hun eigen gezondheidsinformatie kunnen inzien.

Onze datacenters

Heb je vragen over LSP+ en wil je weten hoe jij de vervolgstap in de digitale informatie-uitwisseling kunt maken? Neem vrijblijvend contact met ons op om het er met ons over te hebben.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zorg
-IT security
-Cloud

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.