Veilig en betrouwbaar werken

Managed Firewall

Hoe bescherm jij het netwerk van jouw organisatie tegen cyberaanvallen? Met de Managed Firewall dienst van Previder krijgt je de nieuwste beveiligingstechnologieën als service voor een vast bedrag per maand. Kies uit Shared Platform, Virtual Machine of Dedicated Hardware. Onze managed firewall wordt gehost in onze eigen 100% Nederlandse datacenters en is beschikbaar als firewall-as-a-service.
Download gratis e-book
Managed Firewall

De Managed Firewall van Previder is een beveiligingsdienst voor het beveiligen van het netwerk van jouw organisatie. Voor onze Fortigate firewalls werken we samen met Fortinet. Met onze managed firewall oplossing bieden we een complete set aan beveiligingstechnologieën waarmee we jouw organisatie beschermen tegen cybergevaar. De firewall draait in onze eigen 100% Nederlandse datacenters en kan worden ingezet voor de beveiliging van verschillende omgevingen, zoals Cloud Servers, Previder IaaS, (Managed) dedicated servers, FiberAccess verbindingen en VPN. Dankzij deze securitydienst krijg je een betrouwbare en professionele beveiligingsservice voor jouw IT-infrastructuur. De dienst Managed Firewall is als firewall-as-a-service verkrijgbaar op drie platformen. Bekijk onderstaand de drie opties.

Download gratis e-book

Managed Firewall oplossing
Shared Platform

Previder biedt een robuust en redundant managed firewall platform aan die gehost wordt in onze eigen datacenters. Er kan een dedicated VDOM (Premium) of een gedeelde VDOM (Standard en Advanced) worden afgenomen.

Virtual Machine

Managed Firewall VM is een FortiGate VM firewall die wordt geïnstalleerd op de Premium Cloud omgeving van Previder. Er zijn drie verschillende typen waaruit gekozen kan worden.

Appliance / Dedicated Hardware

Managed Firewall Appliance bestaat uit twee fysieke FortiGate appliances die naar keuze worden geplaatst in één of beide datacenters van Previder voor optimale redundantie.

Inrichting & configuratie Managed Firewall

We bieden onze managed firewall aan in bovenstaande drie smaken. Na de initiële inrichting kan het beheer op twee manieren plaatsvinden: volledig gemanaged door Previder of door de klant zelf via een management interface. Bij deze tweede optie kan ondersteuning van Previder worden ingeschakeld. Hieronder de schema's van de configuratie van elk van deze drie opties.

Managed Firewall Shared Platform

Onderstaand schema geeft de configuratie weer bij Managed Firewall Shared Platform. Binnen deze Managed Firewall optie zijn er drie opties; Standard, Advanced en Premium. Shared platform firewall onderscheidt zich door zijn kostenefficiënte karakter. Door het delen van resources wordt een voordelige prijsstructuur mogelijk gemaakt. Het shared resources model heeft echter wel een kleine invloed op de maximale performance. Dankzij de hybride/dedicated infrastructuur, kun je bij dit type profiteren van eigen hardware binnen shared platform firewall.

Managed Firewall Shared Platform
Managed Firewall Shared Platform

Managed Firewall Virtual Machine (VM)

Onderstaand schema geeft de configuratie weer bij Managed Firewall Virtual Machine (VM), geplaatst op het Premium Cloud platform dat is verdeeld over twee datacenters. Virtual machine firewall is een flexibele oplossing. In tegenstelling tot de shared platform firewall, maakt de virtual machine firewall gebruik van een cloud/hybride infrastructuur. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud. De klantinfrastructuur is cloud-based waardoor geen eigen hardware nodig is.

Managed Firewall Virtual Machine (VM)
Managed Firewall Virtual Machine (VM)

Managed Firewall Appliance 1

Bij het appliance-type 1 managed firewall profiteer je van optimale performance en maak je gebruik van jouw eigen hardware dankzij de hybride/dedicated infrastructuur. Onderstaand schema geeft de configuratie weer bij Managed Firewall Appliance, bestaande uit twee fysieke firewalls geplaatst in één van onze datacenters.

Managed Firewall Appliance 1 datacenter
Managed Firewall Appliance; twee fysieke firewalls in één datacenter

Managed Firewall Appliance 2

Ook bij het appliance-type 2 managed firewall profiteer je van optimale performance en maak je gebruik van jouw eigen hardware dankzij de hybride/dedicated infrastructuur. Onderstaand schema geeft de configuratie weer bij Managed Firewall Appliance, bestaande uit twee fysieke firewalls verdeeld over twee datacenters.

Managed Firewall Appliance 2 datacenters
Managed Firewall Appliance; twee fysieke firewalls in twee datacenters

Voordelen van Managed Firewall

Ervaar de voordelen van de managed firewall oplossing van Previder zelf.

Complete, geïntegreerde security

Het Fortigate platform biedt een robuuste, schaalbare en complete beveiliging tegen dreigingen van internet.

Geen investering nodig

Veiligheid voor een vast maandbedrag. Geen investering in verschillende apparaten of software voor de bescherming van jouw IT-omgeving.

Managed, altijd up-to-date

Previder zorgt ervoor dat alle componenten altijd up-to-date zijn voor een zo optimaal mogelijke bescherming.

Managed firewall voor jouw sector

De managed firewall dienst van Previder sluit aan op de specifieke behoeften van verschillende marktsegmenten.

Managed firewall voor de zakelijke markt

Managed firewall voor de zorg

Managed firewall voor corporaties

Managed firewall voor ontwikkelaars

Managed firewall voor de zakelijke markt

Managed Firewall van Previder zorgt ervoor dat jouw bedrijfsnetwerk optimaal beveiligd is tegen de nieuwste bedreigingen.

Lees meer

Managed firewall voor de zorg

De zorgsector stelt hoge eisen aan de opslag en beveiliging van data. Bij Previder voldoen onze datacenters aan alle normeringen en zijn ze gecertificeerd volgens de NEN7510-standaard, wat betekent dat we de hoogste beveiligingsnormen naleven.

Lees meer

Managed firewall voor corporaties

In de corporatiewereld gaat het bij data vaak om privacygevoelige gegevens van bijvoorbeeld huurders. Previder is BIC 3.0-compliant. Dat betekent dat deze data aantoonbaar veilig is in onze datacenters.

Lees meer

Managed firewall voor ontwikkelaars

Dankzij onze managed firewall zijn softwareontwikkelaars zeker van de ideale omgeving voor betrouwbare en snelle hosting van hun applicaties, zonder zich zorgen te hoeven maken over de infrastructuur. Wij beschikken over eigen, 100% Nederlandse datacenters.

Lees meer
Digitale transformatie
18 apr. 2024

Omarm de digitale transformatie met een stabiel IT-fundament en een digitale werkplek.

De digitale transformatie vraagt nogal wat van organisaties. Anywhere en anytime werken, is ondertussen een vereiste. Previder ondersteunt dit vanuit haar eigen datacenters en met 350 IT-specialisten.
Lees meer
Cloudfest 2024 AI en informatiebeveiliging
16 apr. 2024

Cloudfest 2024: AI vs informatiebeveiliging

Dit jaar stond Cloudfest in het teken van twee zeer dominante thema's: AI en informatiebeveiliging. We nemen je er graag in mee!
Lees meer
Werkplek beheer en support
9 apr. 2024

Een gepersonaliseerde werkplek met beheer en support: volledig ontzorgd

Bij Previder bieden we gepersonaliseerde werkplekken aan, inclusief support en beheer. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?
Lees meer
Previder
Gratis security e-book
Download nu onze gratis e-book over security. In dit e-book lees je hoe je in vier heldere en praktische stappen tot een goed informatiebeveiligingsbeleid komt.
Gratis security e-book
Gratis security e-book