E-health in de zorg

Welkom bij Previder Zorg, dé IT-partner die met jou meedenkt over het inzetten van e-health in de zorg en jouw IT-fundament op orde brengt om hier optimaal gebruik van te maken. E-health omvat het gebruik van digitale toepassingen zoals informatie- en communicatietechnologie, om de gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Met de groeiende behoefte aan digitale zorg op afstand, bieden wij de expertise, techniek, een digitale zorgwerkplek en veiligheid die jouw zorgorganisatie nodig heeft om optimaal gebruik te maken van e-health.
Download gratis whitepaper

Previder Zorg en e-health in de zorg

In de zorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale toepassingen die zorg op afstand mogelijk maken, oftewel e-health. Denk aan persoonlijke gezondheidsomgevingen waarin gecommuniceerd kan worden en informatie tussen patiënt en arts wordt uitgewisseld. Of videocontact met een arts of met de thuiszorg. Een ander mooi voorbeeld is thuismonitoring, zodat patiënten de juiste zorg krijgen, maar dan vanuit hun eigen huis. Wil jij voor jouw zorgorganisatie – en niet te vergeten je patiënten/cliënten – de ongekende mogelijkheden van e-health optimaal benutten? Dan levert Previder Zorg het IT-fundament dat daarvoor nodig is.

Waarom het hard gaat met e-health in de zorg

E-health is hot. Geen wonder, zeker in een tijd dat de zorg kampt met personeelstekorten en de sector patiënten en cliënten zoveel mogelijk regie wil geven. E-health-toepassingen maken het mogelijk bepaalde onderdelen van een zorgtraject extramuraal aan te bieden. Zo wordt de druk op instellingen en medewerkers verlicht en kunnen patiënten en cliënten steeds meer aspecten van hun gezondheid zelf regelen zonder hun thuisomgeving te verlaten.

IT voor de zorg

Voorbeelden van e-health-toepassingen in de zorg

  • Online (video)afspraken met zorgverleners;
  • Het monitoren van gezondheidswaarden op afstand;
  • Persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s)
  • Apparatuur die in een noodsituatie alarm kan slaan;
  • Het elektronisch registreren van het toedienen van medicatie (eTDR).

Onze datacenters

Wat heb je hiervoor nodig?

Als je op een goede manier invulling wilt kunnen geven aan toepassingen zoals hierboven genoemd, is het cruciaal dat je jouw IT-fundament juist in orde hebt. Alleen dan kun je de stap zetten naar digitale innovaties en verbeteringen die de zorg echt ondersteunen.

Feilloos functionerende techniek
Een IT-infrastructuur die in technisch opzicht feilloos functioneert, is natuurlijk een eerste vereiste. E-health kan zijn geweldige potentieel alleen verwezenlijken als je er zeker van kunt zijn dat al die toepassingen ­– sommige letterlijk van levensbelang – hun werk doen zoals bedoeld en met elkaar communiceren op de juiste en veiligste manier. De continuïteit van de communicatie met en tussen mensen en toepassingen moet 100 procent gewaarborgd zijn.

Een ‘dedicated’ werkplek
Zorgmedewerkers die zorg op afstand bieden, moeten een digitale werkplek of zelfs een digitale zorgwerkplek hebben die daarvoor is uitgerust. Een werkplek waarin alle relevante applicaties, roosters en communicatietools geïntegreerd zijn. En waar elke medewerker op basis van zijn/haar rol direct en eenvoudig toegang heeft tot precies datgene wat hij/zij nodig heeft om e-health te laten werken.

Privacy en security
Naast techniek speelt er bij uitstek in de zorg nog een ander essentieel aspect: de privacygevoelige informatie van patiënten en cliënten. Hoe ontsluit je dat allemaal op een veilige manier en hoe zorg je ervoor dat het intensieve dataverkeer dat met e-health gepaard gaat over de hele linie veilig blijft?

Reken op Previder Zorg

Wil jij met jouw organisatie meer halen uit de mogelijkheden van e-health? Dan kun je rekenen op Previder Zorg. Wij zorgen voor:

Expertise
Wij hebben veel expertise en ervaring in de zorg en werken voor organisaties en instellingen in alle geledingen van de sector, van GGZ-instellingen tot klinieken en van thuiszorg tot gehandicaptenzorg.

Techniek
Wij beschikken over eigen datacenters en leveren een betrouwbare infrastructuur die in alle opzichten past bij de behoefte van jouw organisatie.

Digitale zorgwerkplek
Op basis van onze kennis en ervaring hebben we een digitale werkplek ontwikkeld die volledig is toegespitst op de zorgpraktijk.

Veiligheid
Previder is een Goed Beheerd Zorgnetwerk (GZN) en diverse zorgapplicaties draaien vanuit onze goed beveiligde, NEN 7510-gecertificeerde, Nederlandse datacenters.

Download gratis whitepaper

Kom direct in contact over Ehealth in de zorg


Benieuwd naar wat wij als Goed Beheerd Zorgnetwerk voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Lees hier alles over: