Managed Endpoint Security (EDR)

Bescherm uw bedrijf met endpoint security, endpoint detection & response (EDR) en identity monitoring. Een Managed EDR-oplossing detecteert, onderzoekt en, indien nodig, grijpt in bij verdachte activiteiten op alle endpoints (pc, laptop, servers). Endpoint security biedt organisaties een extra laag van beveiliging bovenop de traditionele antivirus en firewalls.
Neem contact op

Wat is endpoint security?

Endpoint security is een overkoepelende term die de volledige lading dekt van het veilig houden van jouw endpoints, inclusief EDR security. Dat betekent dat een moderne endpoint security-oplossing moet voorzien in zowel preventie, detectie áls response. Preventieve maatregelen zijn bijvoorbeeld firewalls en antivirus- en antimalware-software. Deze maatregelen reageren op gevaren en dreigingen die bekend zijn. De dreigingen en gevaren die nog niet bekend zijn, kun je gaan voorspellen door afwijkingen in gedrag (van mens of data) te monitoren. Dit wordt detectie & response genoemd. Endpoint security behelst dus zowel preventie, detectie als response. Managed endpoint security is het uitbesteden van deze dienst bij een managed service provider als Previder.

Preventie

Preventieve maatregelen zijn bijv. firewalls, antivirus- en antimalware-software. Deze reageren op gevaren en dreigingen die bekend zijn.

Detectie & response

Dreigingen en gevaren die nog niet bekend zijn, kun je voorspellen door afwijkingen te monitoren. Dit is detectie & response.

Managed endpoint & identity security van Previder

Onze meerwaarde zit in het totaalpakket van diensten. Kenmerken hiervan zijn:

1) Het detecteren en blokkeren van virussen en malware;
2) Managed detectie & response (MDR):

 • Proactieve 24/7-monitoring, opsporing van afwijkend gedrag, prioriteitstelling en aanvullende maatregelen waardoor bedreigingen zoals ransomware en datalekken snel en nauwkeurig worden geïdentificeerd en waarop zal worden gereageerd (Incident Response);
 • Het geven van adviezen, waarbij kan worden gedacht aan beveiligingsproblemen en onjuiste configuraties op endpoints;
 • Schaalbaar. De MDR-dienstverlening kan meegroeien met de behoefte van de organisatie naarmate de infrastructuur groeit en nieuwe technologieën worden geïmplementeerd.
 • Aanwezige expertise op het gebied van security, analyse en forensics.

3) Ondersteuning voor de meest gangbare endpoints binnen bedrijfsomgevingen (Windows, Linux en MacOS).

Endpoint detectie & response (EDR)

De meest geslaagde ransomware-aanvallen ontstaan door gevaren die niet gezien zijn binnen de preventieve maatregelen. Deze blijven dus onopgemerkt door bijvoorbeeld firewalls en antivirussoftware. Deze preventieve maatregelen zijn vaak een basis die de meeste organisaties al hebben. Maar het is dus van cruciaal belang om dit, met de huidige vormen van cybercrime, aan te vullen met detectie & response.

Previder biedt het totaalpakket met MDR-diensten

Naast de preventieve basismaatregelen, zorgt Previder voor een goede detectie & response op endpoints (EDR). Deze dienstverlening wordt ingezet om zowel servers als vaste en mobiele werkplekken te monitoren op mogelijke toekomstige gevaren. Bij endpoints worden proactief veiligheidsrisico’s in omgevingen gedetecteerd en geanalyseerd om eventuele (toekomstige) bedreigingen voortijdig te mitigeren.

Detectie & Response op Identity (IDR)

Naast endpoints, levert Previder ook detectie & response op identity (IDR). Dit wordt ingezet om op Active Directory-gerichte bedreigingen, gecompromitteerde identiteiten en schadelijke acties te identificeren, detecteren, onderzoeken en classificeren.

EDR en IDR: hoe grijpen we in?

Het ingrijpen op basis van deze detectie- en response-dienstverlening kan automatisch en handmatig gebeuren. Bij dreigingen met lage prioriteit zal dit vaak een geautomatiseerd proces zijn. Bij dreigingen met een hoge prioriteit zal altijd een medewerker van Previder Security Operations eerst een incident bevestigen voordat er ingegrepen wordt. Bij hogere prioriteiten zullen er namelijk vaak ook (tijdelijke) maatregelen uit voortvloeien die een hoge impact op de operatie kan hebben. Denk aan het isoleren van een netwerksegment of productieserver. Daarover blijven wij uiteraard in contact.

Meer over informatiebeveiliging

Endpoint security rapportage & advies

Maandelijks wordt er een rapportage beschikbaar gesteld met een overzicht van geconstateerd afwijkend gedrag en de eventuele maatregelen die getroffen zijn. Tevens zal er, waar nodig, een advies gegeven worden voor verbeteringen binnen inrichtingen van endpoints en identity-configuraties.

Meer over security operations

Managed endpoint security voor jouw sector

De managed endpoint security-dienst van Previder sluit aan op de specifieke behoeften van verschillende marktsegmenten.

Endpoint security voor de zakelijke markt

Endpoint security voor de zorg

Endpoint security voor corporaties

Endpoint security voor ontwikkelaars

Endpoint security voor de zakelijke markt

Managed Endpoint Security van Previder zorgt ervoor dat jouw bedrijf optimaal beveiligd is tegen de nieuwste bedreigingen en dat het risico van uitval geminimaliseerd wordt.

Lees meer

Endpoint security voor de zorg

De zorgsector stelt hoge eisen aan de opslag en beveiliging van data. Bij Previder voldoen onze datacenters aan alle normeringen en zijn ze gecertificeerd volgens de NEN7510-standaard, wat betekent dat we de hoogste beveiligingsnormen naleven.

Lees meer

Endpoint security voor corporaties

In de corporatiewereld gaat het bij data vaak om privacygevoelige gegevens van bijvoorbeeld huurders. Previder is BIC 3.0-compliant. Dat betekent dat deze data aantoonbaar veilig is in onze datacenters.

Lees meer

Endpoint security voor ontwikkelaars

Dankzij onze managed endpoint security zijn softwareontwikkelaars zeker van de betrouwbare omgeving voor hosting van hun applicaties, zonder zich zorgen te hoeven maken over de infrastructuur. Wij beschikken over eigen, 100% Nederlandse datacenters.

Lees meer
 • Download het gratis e-book: Informatiebeveiliging

  Download nu onze gratis e-book over security. In dit e-book lees je hoe je in vier heldere en praktische stappen tot een goed informatiebeveiligingsbeleid komt.

  • Proactieve 24/7-monitoring
  • One-stop-shop
  • Schaalbaar
  • Alle expertise in huis

  Download het gratis e-book
 • Kom direct in contact over onze managed endpoint security oplossing.
10 jun. 2024

Veilig werken met digitale werkplekken? Dit kun je doen

Cybersecurity is tegenwoordig een breed speelveld dat ook nog continu in beweging is. Wat is essentieel voor een solide beveiliging van jouw digitale werkplekken?
Lees meer
6 jun. 2024

Waarom het een goed idee is om IT zoveel mogelijk te outsourcen

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om het dagelijks beheer van IT grotendeels uit te besteden. Maar waarom gaat het eigenlijk zo goed met het outsourcen van IT? En waarom is het waarschijnlijk ook voor jouw organisatie een goed idee?
Lees meer
6 jun. 2024

NIS2 liveblog - continue updates!

Wat is NIS2 en wie moet er wat mee? In dit blog geven we je continue updates en duiding.
Lees meer
Previder
Gratis security e-book
Download nu onze gratis e-book over security. In dit e-book lees je hoe je in vier heldere en praktische stappen tot een goed informatiebeveiligingsbeleid komt.
Gratis security e-book
Gratis security e-book