Terug naar overzicht
Blog

Platform as a Service van Previder vs. Internationale hyperscalers

Misschien denk je bij het horen van Platform as a Service (PaaS) gelijk aan grote hyperscalers zoals Amazon en Microsoft? Maar wist je dat er ook een betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk alternatief is in Nederland? Ontdek Previder PaaS+ van Previder, een oplossing die perfect kan aansluiten bij jouw wensen. Lees verder om meer te weten te komen over de unieke voordelen van Previder PaaS+ ten opzichte van internationale hyperscalers.
Door: Peter Bult
PaaS+

PaaS+ van Previder vs Internationale PaaS aanbieders

Bij Platform as a Service (PaaS), een platform als basis voor het ontwikkelen van software, denk je misschien vooral aan grote hyperscalers als Amazon of Microsoft, met respectievelijk AWS en Azure. Maar wist je dat er ook een stabiele, veilige en gebruiksvriendelijke optie is in je eigen land? Ook Previder biedt namelijk een competitieve oplossing waar al vele developers erg enthousiast over zijn: Previder PaaS+. Het zou zelfs wel eens kunnen dat onze oplossing in meerdere opzichten beter past bij jouw wensen… Ontdek het zelf in dit blog.

Dataveiligheid van PaaS+

Steeds meer partijen willen zeker weten dat hun data binnen de Nederlandse landsgrenzen blijft. Met Previder PaaS+ heb je die zekerheid: al je data staat en blijft in onze eigen high-end datacenters in Nederland. Hyperscalers bieden soms ook wel de mogelijkheid om een Nederlandse locatie te selecteren, maar dan kan het alsnog zo zijn dat bijvoorbeeld back-ups buiten Nederland worden gemaakt. Bovendien weet je maar nooit wat er gebeurt als de Amerikaanse overheid toegang eist tot data die een Amerikaanse hyperscaler ergens in Nederland heeft staan…

Support van PaaS+

Als je kiest voor Previder PaaS+ heb je te maken met een Nederlandse partij die altijd goed bereikbaar is en met wie je gewoon in het Nederlands kunt schakelen. Bij de grotere hyperscalers heb je meestal te maken met onpersoonlijke ticketsystemen waarin je snel verdwaalt en word je als een nummer behandeld. Wij denken graag mee met onze klanten, willen blijven leren en door-ontwikkelen en we vinden het belangrijk om een partnership op te bouwen.

Onboarding bij PaaS+

Wij hebben de gewoonte om nieuwe klanten persoonlijk mee te nemen en wegwijs te maken. We beginnen dan bij de huidige omgeving en beoordelen of die überhaupt kan draaien op Previder PaaS+. Zo ja, dan denken we mee over de inrichting, adviseren we over hoe de omgeving te gebruiken en staan we klaar als er voor livegang nog vragen zijn. Er is geen hyperscaler die deze vorm van onboardingservice biedt.

Meer over PaaS

Gebruiksvriendelijkheid van PaaS+

Previder PaaS+ is een behapbaar en gebruiksvriendelijk platform. Het inrichten van een omgeving is ook heel eenvoudig. De hyperscalers bieden zo veel mogelijkheden dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En zeg nou zelf: als developer wil je toch bezig zijn met het ontwikkelen van software, niet met het uitpluizen van de onderliggende infrastructuur.

Meer over PaaS

Transparante kosten bij PaaS+

De eenvoud en eenduidigheid van ons PaaS-aanbod vertaalt zich in écht transparante kosten. Bij internationale hyperscalers is het vaak vooraf niet uit te rekenen wat je aan het eind van de maand gaat betalen. Uitgaand verkeer is bijvoorbeeld met geen mogelijkheid vooraf te bepalen en bovendien moeilijk controleerbaar. Maar bij de hyperscalers betaal je er wel voor en het kan zich flink opstapelen. Bij ons weet je wat aan het eind van de maand maximaal betaalt, en over het algemeen zul je daar in de praktijk behoorlijk onder blijven. Uiteindelijk ben je met Previder PaaS+ meestal goedkoper uit dan bij de grote partijen.

Autoscaling met PaaS+

Bij veel platformen wordt de mogelijkheid van schalen aangeboden. Dat gaat dan vaak op basis van nodes. Je kunt zelf nodes bijschakelen op het moment dat je ze nodig hebt. Maar zo’n node bestaat nog steeds uit complete virtuele servers met een vaste hoeveelheid processoren en geheugen. Previder PaaS+ biedt scaling per node, gebaseerd op de gevraagde resources, en doet dat ook nog volledig automatisch en zowel horizontaal als verticaal. Dat is pas échte autoscaling en dat zie je terug in de kosten. Hoe het in grote lijnen werkt, zie je in dit filmpje.

Handige marketplace van PaaS+

Previder PaaS+ biedt een extra portal waar je allerlei tools vindt die je kostenvrij kunt uitrollen. Het zijn allemaal open source tools die developers graag gebruiken en als je er een vindt die je aanspreekt, heb je hem binnen een paar minuten draaiend in je omgeving. Hyperscalers bieden ook wel tools aan, maar die zijn meestal niet gratis en in mindere mate geïntegreerd. Je bent gauw een dag bezig om ze alleen al aan de praat te krijgen.

Probeer PaaS+ zelf!

De beste manier om overtuigd te raken van de voordelen van Previder PaaS+ is ze zelf te ervaren. Maak hieronder daarom geheel gratis en vrijblijvend een trialaccount aan, waarin je direct alle functionaliteiten tot je beschikking hebt. Zien is geloven!

Benieuwd hoe Previder PaaS+ jouw applicatie vleugels geeft? Maak direct jouw PaaS 30 dagen free trial account aan.

Maak direct je account aan en probeer Previder PaaS+ 30 dagen gratis!

  • Ongelimiteerd aantal gebruikers
  • Geen creditcard vereist
  • 30 dagen volledige functionaliteit
  • Binnen 1 minuut aan de slag

Maak gratis account aan

Meer weten over Previder PaaS+?

Neem contact op met jouw accountmanager of neem contact op via onze contactpagina.

Lees hier alles over: