Terug naar overzicht
Techblogs

Prometheus en Grafana Kubernetes dashboard

Om Kubernetes zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor ontwikkelaars en er zo veel mogelijk inzicht in te krijgen, hebben we op PaaS+ meerdere dashboards beschikbaar gemaakt. Werk je liever met het 'standaard' Kubernetes dashboard, het Grafana Kubernetes dashboard of het Prometheus Kubernetes dashboard? De keuze is aan jou.
Door: Peter Bult
PaaS+

Kubernetes dashboards op Previder PaaS+

Op ons Platform as a Service, Previder PaaS+, wordt Kubernetes meer en meer gebruikt door ontwikkelaars. Kubernetes is een orkestratie-platform om containers te beheren. Om Kubernetes zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor ontwikkelaars en er zo veel mogelijk inzicht in te krijgen, hebben we op PaaS+ meerdere dashboards beschikbaar gemaakt. Werk je liever met het 'standaard' Kubernetes dashboard, het Grafana Kubernetes dashboard of het Prometheus Kubernetes dashboard? De keuze is aan jou.

Kubernetes

Kubernetes is een krachtig containerorkestratieplatform dat ontwikkelaars in staat stelt om applicaties op grote schaal te beheren. Met Kubernetes kun je gemakkelijk containers orkestreren, automatiseren en schalen, waardoor je applicaties soepel kunnen draaien in een gedistribueerde omgeving.

Gratis trial

Kubernetes Dashboard

Het Kubernetes-dashboard biedt een gebruiksvriendelijke webinterface waarmee je jouw Kubernetes-clusters eenvoudig kunt beheren en monitoren. Met dit dashboard krijg je een overzicht van de status van jouw pods, services en replica sets. Daarnaast krijg je toegang tot logboeken en metrics van je applicaties.

Kubernetes dashboard
Grafana kubernetes dashboard

Grafana Kubernetes Dashboard

Integreer het Grafana Kubernetes-dashboard voor diepgaande inzichten in jouw Kubernetes-metric. Grafana biedt krachtige visualisatiemogelijkheden, waarmee je metrics zoals CPU-gebruik, geheugengebruik en netwerkactiviteit kunt visualiseren en analyseren. Dit stelt jou in staat om de prestaties van jouw applicaties te optimaliseren en datagestuurde beslissingen te nemen.

Prometheus Kubernetes Dashboard

Met de integratie van Prometheus in het Kubernetes-dashboard kun je jouw Kubernetes-infrastructuur actief monitoren en alerting instellen voor mogelijke problemen. Prometheus is een krachtige monitoring- en alerteringstool die jou waarschuwt voor eventuele afwijkingen in jouw cluster. Hierdoor kun je proactief handelen en de stabiliteit en betrouwbaarheid van jouw applicaties waarborgen.

Meer over PaaS

Prometheus kubernetes dashboard

Grafana Prometheus

Grafana en Prometheus zijn twee veelgebruikte tools voor monitoring en observatie in de IT-infrastructuur en applicatiemonitoring. Wanneer Grafana en Prometheus samen worden gebruikt, vormen ze een krachtige stack voor monitoring en observatie. Prometheus verzamelt en bewaart de metingen, terwijl Grafana de metingen ophaalt uit Prometheus en deze visualiseert in aanpasbare dashboards. Deze combinatie stelt gebruikers in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen in de prestaties, gezondheid en gedrag van hun systemen, applicaties en infrastructuur in real-time. Beide tools zijn in PaaS+ geïntegreerd.

Demo Kubernetes dashboards

Wil je meer weten over de dashboards die beschikbaar zijn? Bekijk het in onze Kubernetes demo op Previder PaaS+!

PaaS Platform

Ontdek hoe ons PaaS-platform jou ondersteunt bij het bouwen, implementeren en beheren van robuuste applicaties in een Kubernetes-omgeving. Met het Kubernetes dashboard, Grafana dashboard en Prometheus dashboard bieden we jou de nodige tools om de prestaties en betrouwbaarheid van jouw applicaties te optimaliseren. Verhoog jouw productiviteit en maak gebruik van ons geavanceerde PaaS-platform voor naadloze ontwikkeling en beheer.

Kubernetes as a Service

Via ons PaaS platform kun je zelf Kubernetes proberen maar we bieden dit ook as a service aan. Klik hier voor meer informatie over Kubernetes as a Service.

Probeer de Kubernetes dashboards 30 dagen gratis! Maak direct jouw PaaS 30 dagen free trial account aan.

Maak direct je account aan en probeer Previder PaaS+ 30 dagen gratis!

  • Ongelimiteerd aantal gebruikers
  • Geen creditcard vereist
  • 30 dagen volledige functionaliteit
  • Binnen 1 minuut aan de slag

Maak gratis account aan

Meer weten over de verschillende kubernetes dashboards of Previder PaaS+?

Neem contact op met jouw accountmanager of neem contact op via onze contactpagina.

Lees hier alles over: