Terug naar overzicht
Blog

Rol populaire applicaties uit met de marketplace van PaaS+

In PaaS+, het cloudplatform voor softwareontwikkelaars, beschik je over een marketplace met daarin een schat aan populaire applicaties. In dit blog duik ik dieper in op de mogelijkheden en de voordelen van deze marketplace.
Door: Marco Vader
PaaS+
PaaS marketplace

PaaS van Previder

Previder biedt een betrouwbare, stabiele en gebruiksvriendelijke PaaS-oplossing genaamd Previder PaaS+. Deze oplossing heeft al veel enthousiaste gebruikers onder developers, vooral vanwege de gegarandeerde veiligheid van data binnen de landsgrenzen. Met Previder PaaS+ worden alle gegevens gehost in Previder's eigen geavanceerde datacenters in Nederland.

Meer over PaaS

Wat is de PaaS marketplace?

De marketplace van PaaS+ is een bibliotheek met daarin veelgebruikte applicaties. Met een paar klikken kun je applicaties, zoals WordPress, Magento en Docker installeren. Vrijwel direct wordt de gekozen applicatie beschikbaar gesteld en kun je aan de slag. Naast applicaties kun je diverse add-ons en plugins installeren. Of je nu op zoek bent naar een krachtig contentmanagementsysteem, een e-commerceplatform of tools voor containerisatie, Previder PaaS+ heeft het allemaal binnen handbereik. Met deze flexibiliteit kun je je ontwikkelomgeving volledig aanpassen aan jouw specifieke behoeften en vereisten. Profiteer van de gebruiksvriendelijkheid en de uitgebreide mogelijkheden van Previder PaaS+ om je ontwikkelproces te versnellen en efficiënter te maken.

Wat zit er in de PaaS marketplace?

Als je de marketplace opent, zie je een bibliotheek met een schat aan tools en applicaties. Je krijgt een aantal categorieën te zien met daarin relevante applicaties. Een piepkleine greep uit het assortiment:

  • DevOps-tools, zoals Jenkins, Kubernetes Cluster en Gitlab
  • Microservices, zoals Thorntail, Eclipse en Spring Boot
  • Content Management Systemen, zoals WordPress, Joomla en Drupal
marketplace

Kubernetes dashboard

Wat zijn de grootste voordelen van de PaaS marketplace?

Voorheen kostte het veel tijd en energie om bovenstaande applicaties te installeren en te configureren. Neem Kubernetes, een van de populairste applicaties van het moment. Voor de komst van PaaS+ was het optuigen en inrichten van dit containerkorkestratieplatform een tijdrovend en ingewikkeld proces. Je was dagen bezig om Kubernetes handmatig van de grond te krijgen. Dat is nu verleden tijd, want in de marketplace is de installatie en configuratie volledig geautomatiseerd. Met een paar muisklikken in de marketplace is je applicatie klaar voor gebruikt. Je bespaart dus ontzettend veel tijd, energie en geld.

Die voordelen worden nog groter, want PaaS+ biedt de mogelijkheid voor autoscaling. Hierdoor wordt er automatisch horizontaal en verticaal op- en afgeschaald. Je geeft zelf de kaders aan en PaaS+ regelt de resources die nodig zijn. Zo heb je geen omkijken meer naar het toevoegen of het verwijderen van resources en ben je verzekerd dat je alleen betaalt voor de resources die je daadwerkelijk verbruikt.

Bekijk deze PaaS+video's om écht de diepte in te gaan

  1. DevOps PHP Deployment op Previder PaaS+
  2. DevOps Docker Container Deployment op Previder PaaS+
  3. Automatische Java Deployment op Previder PaaS+
  4. Functionaliteiten cloudplatform voor softwareontwikkelaars

Marco Vader

Marco Vader heeft ruim 22 jaar ervaring als product manager in de ICT. Na werkzaam te zijn geweest bij (inter)nationale IT-providers is Marco in 2018 zijn nieuwe uitdaging aangegaan bij Previder en houdt hij zich voornamelijk bezig met innovatie op het gebied van cloud, security en de moderne werkplek.

Probeer PaaS gratis!

Meer weten over onze PaaS Marketplace?

Neem contact op met jouw accountmanager of neem contact op via onze contactpagina.

Lees hier alles over: