Terug naar overzicht
Blog

Rol populaire applicaties uit met de marketplace van PaaS+

In PaaS+, het cloudplatform voor softwareontwikkelaars, beschik je over een marketplace met daarin een schat aan populaire applicaties. In dit blog duik ik dieper in op de mogelijkheden en de voordelen van deze marketplace.
Door: Marco Vader

Wat is de marketplace?

De marketplace van PaaS+ is een bibliotheek met daarin veelgebruikte applicaties. Met een paar klikken kun je applicaties, zoals WordPress, Magento en Docker installeren. Vrijwel direct wordt de gekozen applicatie beschikbaar gesteld en kun je aan de slag. Naast applicaties kun je diverse add-ons en plugins installeren.

Wat zit er in de marketplace?

Als je de marketplace opent, zie je een bibliotheek met een schat aan tools en applicaties. Je krijgt een aantal categorieën te zien met daarin relevante applicaties. Een piepkleine greep uit het assortiment:

  • DevOps-tools, zoals Jenkins, Kubernetes Cluster en Gitlab
  • Microservices, zoals Thorntail, Eclipse en Spring Boot
  • Content Management Systemen, zoals WordPress, Joomla en Drupal
marketplace

Wat zijn de grootste voordelen van de marketplace?

Voorheen kostte het veel tijd en energie om bovenstaande applicaties te installeren en te configureren. Neem Kubernetes, een van de populairste applicaties van het moment. Voor de komst van PaaS+ was het optuigen en inrichten van dit containerkorkestratieplatform een tijdrovend en ingewikkeld proces. Je was dagen bezig om Kubernetes handmatig van de grond te krijgen. Dat is nu verleden tijd, want in de marketplace is de installatie en configuratie volledig geautomatiseerd. Met een paar muisklikken in de marketplace is je applicatie klaar voor gebruikt. Je bespaart dus ontzettend veel tijd, energie en geld.

Die voordelen worden nog groter, want PaaS+ biedt de mogelijkheid voor autoscaling. Hierdoor wordt er automatisch horizontaal en verticaal op- en afgeschaald. Je geeft zelf de kaders aan en PaaS+ regelt de resources die nodig zijn. Zo heb je geen omkijken meer naar het toevoegen of het verwijderen van resources en ben je verzekerd dat je alleen betaalt voor de resources die je daadwerkelijk verbruikt.

Bekijk deze video's om écht de diepte in te gaan

  1. DevOps PHP Deployment op Previder PaaS+
  2. DevOps Docker Container Deployment op Previder PaaS+
  3. Automatische Java Deployment op Previder PaaS+
  4. Functionaliteiten cloudplatform voor softwareontwikkelaars

Marco Vader

Marco Vader heeft ruim 22 jaar ervaring als product manager in de ICT. Na werkzaam te zijn geweest bij (inter)nationale IT-providers is Marco in 2018 zijn nieuwe uitdaging aangegaan bij Previder en houdt hij zich voornamelijk bezig met innovatie op het gebied van cloud, security en de moderne werkplek.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor ontwikkelaars
-Een effectieve cloudstrategie

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.