Terug naar overzicht
Nieuws

Barbecues, domotica en datacenters; Jordy over zijn functie als softwareontwikkelaar

Techniek is dé drijfveer van onze IT’ers. Jordy Verbeek kan daar als geen ander enthousiast over meepraten. Wanneer de huisdieren Ping en Pong heten, dan weet je zeker dat je te maken hebt met een software ontwikkelaar. We spraken Jordy over zijn functie, werken in het datacenter én over zijn domotica-oplossing waarmee hij de temperatuur van zijn barbecue regelt.
Werken bij Previder
Softwareontwikkelaar

Als je barbecueën als hobby hebt, is temperatuurregeling je grootste uitdaging. Het bereiken en beheersen van de juiste temperatuur is een absolute must om een goed stuk vlees langzaam te garen. Maar continu zelf het schuifje van zijn Green Egg open en dichtdoen, daar had Jordy geen zin in. En dus bedacht onze softwareontwikkelaar een smart IT-oplossing voor zijn irritatie. Met behulp van domotica gaan de schuifjes nu volledig automatisch.

Het zegt veel over zijn passie voor IT-techniek en softwareontwikkeling. Maar wat doe je als softwareontwikkelaar eigenlijk? “Eigenlijk is dat niet in één zin uit te leggen. De ene keer ben ik bezig met het bouwen van een REST-client die tegen een API praat en de andere dag optimaliseer ik de code die het stroomverbruik in ons datacenter meet.” Daarnaast is Jordy druk bezig met ons eigen SelfService portal. “Samen met mijn collega’s schrijf ik software die tegen de public cloud van Previder praat. Het is een groot cloudplatform met veel verschillende diensten. Klanten kunnen via een zelf ontwikkeld webportaal virtuele servers afnemen en vervolgens wordt alles voor hen geregeld.”

Onze datacenters

Meer dan code kloppen

Maar Jordy kijkt verder dan alleen software ontwikkelen. Sterker nog, hij vindt dat softwareontwikkelaars zichzelf vaak te kort doen: “Je moet mij echt niet de hele dag code laten kloppen. Als softwareontwikkelaar kun je veel meer dan dat. Bij Previder krijg ik de ruimte om meer dingen te doen waar ik ook interesse in heb. Denk aan het opzetten van een Kubernetes-cluster, het schrijven van een provider voor Terraform of het automatiseren van processen met behulp van Ansible. Ik kan beheer combineren met het uitzoeken van nieuwe technieken én software schrijven. Die veelzijdigheid vind ik leuk.”

Het liefst neemt Jordy mensen mee in het datacenter om écht te laten zien wat hij doet. “Als je van techniek houdt dan weet ik zeker dat je blij wordt als je hier rondloopt. We beheren onze eigen platformen, werken veel samen met partners zoals Netapp en VMWare, en gaan zo ver in de techniek - dat moet je gewoon zelf zien!”

Lijkt het jou wat om met Jordy door ons datacenter rond te lopen? Voor een nieuwe collega maakt hij graag tijd vrij. Neem dan gerust contact met ons op!

Ook softwareontwikkelaar worden bij Previder? Dat kan!

Meer weten over werken bij Previder?

Zoek jij een nieuwe uitdaging in de IT? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Via deze wegen leer je meer over hoe het is om te werken bij Previder:

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-IT oplossingen voor corporaties
-IT oplossingen voor ontwikkelaars
-Cloud
-Werken bij Previder

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.