Terug naar overzicht
Nieuws

Hoe is het om te werken als Presales Consultant bij Previder?

Als Presales Consultant sla je de brug tussen onze accountmanagers en de harde techniek. Voor deze cruciale rol zijn we op zoek naar een nieuwe collega, maar wat houdt het werk van een Presales Consultant eigenlijk in? We vroegen het aan Herwin Liet.
Werken bij Previder

Herwin Liet (39 jaar) woont in Zutphen met zijn vriendin en twee kinderen. Deze Presales Consultant zit zeker niet alleen maar achter zijn laptop, want Herwin is veel buiten te vinden, tijdens het hardlopen of op de mountainbike. Daarnaast is hij druk bezig om zijn huis te verduurzamen.

Bijna een jaar ben je onze collega. Wat voor werk deed je hiervoor?

Voordat ik bij Previder kwam heb ik bij Auxzenze gewerkt. Na mijn afstudeerstage ben ik daar 17 jaar blijven plakken en ben ik doorgegroeid van supportdeskmedewerker naar IT Consultant. Een hele mooie periode, maar ik merkte dat ik uit het bedrijf begon te groeien. Ik zocht een grotere organisatie met meer IT-professionals en die heb ik gevonden in Previder.

Het grappige is dat ik eerst gesolliciteerd heb op een andere functie, namelijk die van IT Consultant. Nog dezelfde dag zat ik in een videocall met de recruiter en directeur van Previder. Die snelheid en laagdrempeligheid bevielen me enorm. Na het gesprek wees de recruiter me op de vacature van Presales Consultant en zij zei dat dat misschien wel wat voor me was. Vervolgens is het balletje gaan rollen en ben ik inmiddels een jaar werkzaam als Presales Consultant.

Wat houdt je werk precies in?

In mijn werk probeer ik de brug te slaan tussen de accountmanagers en de harde techniek. Ik noem mezelf dan ook wel een pratende IT’er, haha. Mijn werk zit met name in de eerste fase van het verkooptraject. Ik ben dan voornamelijk bezig met het schrijven van indicatieve voorstellen. Dat houdt in dat ik onderzoek wat de wensen en de eisen van de klant zijn en vervolgens bekijk ik welke oplossing het beste past. Het belangrijkste onderdeel hierin is de huidige IT-omgeving van de klant. Welke applicaties worden er gebruikt? Wat voor soort werkplekken zijn er? Hoe zit de security in elkaar? Allemaal vragen die van belang zijn om een goed voorstel te schrijven dat past bij de klant.

Hoe vlieg je dat aan?

Twee keer in de week bespreek ik de aanvragen van klanten met het salesteam. Die aanvragen gaan over cloudomgevingen, colocatie, applicaties, connectivity, security, werkplekken, noem maar op. Eigenlijk alles waar je tegenaan loopt bij een IT-omgeving. Ik richt mij met name op de moderne werkplekoplossingen van Microsoft, zoals Office365, Exchange, Intune, Azure, Ivanti en Citrix. De IT-omgevingen van klanten zijn soms complex dus het is erg uitdagend om dat te vertalen naar onze IT-oplossingen. Vervolgens werk ik alles uit in een conceptplan en bespreken we dit met de klant. Als het plan akkoord wordt bevonden dan wordt het overgedragen aan het team Projecten & Consultancy. Naast het salesteam heb ik ook regelmatig overleg met onze consultants en de core-afdeling.

Hoe bevalt je eerste jaar bij Previder?

Ik ben superblij dat ik de overstap heb gemaakt. Je krijgt hier namelijk enorm veel energie. Dat komt door de grootte van het bedrijf, de mogelijkheden die je geboden worden en de bedrijfscultuur. Zo hebben we regelmatig op een dinsdag een tech-sessie waarin we met collega’s kennisdelen. Dat soort kleine dingen maken voor mij het verschil. Maar wat ik het belangrijkste vind zijn de aanwezige mogelijkheden op IT-gebied; de oplossingen die Previder kan bieden zijn zo groot en divers. En als laatste vind ik het een dikke pré dat Previder eigen datacenters heeft. Er zijn maar weinig IT-organisaties die daarover beschikken en het geeft toch een extra impuls om een plan te schrijven waarin ons eigen datacenter een prominente plek heeft.

Wat zou je aanraden aan mensen die twijfelen om te solliciteren?

Kom gewoon langs! De koffie staat altijd klaar. Ik denk dat veel mensen Previder zien als een grote organisatie, maar als je eenmaal hier over de vloer loopt is het tegenovergestelde waar. Er zijn overal korte lijntjes. Zo staan de deuren van onze directeuren altijd open, letterlijk en figuurlijk. Eigenlijk zijn alle ingrediënten aanwezig voor een nieuwe uitdaging in je carrière.

Wil je meer informatie over mijn rol of werken bij Previder?

Neem gerust contact op via info@previder.nl of bel ons op 088 - 332 3333!

Benieuwd naar het functieprofiel van Presales Consultant?

Bekijk onze vacatures!

Meer weten over werken bij Previder?

Zoek jij een nieuwe uitdaging in de IT? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Via deze wegen leer je meer over hoe het is om te werken bij Previder: