Business continuity volgens Previder

Een complete IT-omgeving die platligt kan enorme gevolgen hebben voor jouw business continuity. Met een solide business continuity plan en betrouwbare datacenters bieden wij maximale beschikbaarheid en bewezen oplossingen voor back-up & recovery. Een goed doordacht business continuity plan is essentieel om de impact van een verstoring op jouw organisatie te minimaliseren.
Download gratis whitepaper

Wat is business continuity?

Business continuity wordt gedefinieerd als de verzameling maatregelen die een organisatie neemt om ervoor te zorgen dat cruciale functies na een noodsituatie of andersoortige verstoring operationeel blijven. Bij de oorzaken van zo’n verstoring kun je denken aan hackers, ransomware, stroomuitval, andere technische problemen of zelfs een overstroming.

Onze datacenters

Business continuity management

Stel je voor: je complete IT-omgeving plat. Voor een uurtje, een hele dag of zelfs nog langer. De gevolgen daarvan variëren enorm. Mensen kunnen hun werk niet doen, je omzet valt stil, je imago loopt schade op of er kunnen zelfs levensbedreigende situaties ontstaan (in bijvoorbeeld de zorg). Als je dit wilt voorkomen, heb je behoefte aan een solide business continuity plan.

Verklein het impactrisico met business continuity management

Bedrijfsprocessen worden steeds complexer. Daarmee groeit het risico dat die processen verstoord worden door oorzaken zoals hierboven genoemd. Natuurlijk is het bijna onmogelijk om je tegen elke crisis te wapenen. Maar een solide scenario voor business continuity management – inclusief afspraken, beslissingen en maatregelen op IT-gebied – kan wel degelijk helpen de effecten minder rampzalig te maken.

Een compleet business continuity plan

Bij het opstellen van business continuity plan kan Previder je helpen. Samen met jou brengen we in kaart welke protocollen en procedures jouw organisatie nodig heeft om operationeel te blijven na een calamiteit of andere onderbreking van je bedrijfsprocessen. Via een gedegen risico-analyse en business impact-analyse komen we tot een compleet plan, waarin we ook de maatregelen beschrijven die nodig zijn voor disaster recovery (oftewel het herstellen van IT-processen).

IT bedrijfscontinuïteit

Naast het opstellen van een goed plan helpt Previder je natuurlijk ook bij de concrete invulling van alles wat er op IT-gebied nodig is voor business continuity. Bij ons kun je rekenen op bijvoorbeeld:

Betrouwbare datacenters en verbindingen.

Met twee eigen, geografisch gescheiden datacenters biedt Previder redundantie op datacenterniveau. Ook verbindingen kunnen redundant worden ingericht. Dus mocht er éen uitvallen, dan worden de taken ervan direct overgenomen door een andere. Zonder dat jouw processen worden onderbroken.

Maximale beschikbaarheid

De datacenters van Previder hebben een bewezen availability van maar liefst 99,998 procent.

De juiste certificeringen

Als aanbieder van datacenters en bijbehorende diensten voldoet Previder zeer hoge eisen. Dat blijkt ook uit ISO-certificeringen als 9001, 14001, 27001, 27017 en 27018. Daarbij is onze dienstverlening ook in overeenstemming met SOC 2 en voldoen we aan NEN7510.Download gratis whitepaper

Bewezen business continuity oplossingen voor back up & recovery

Het ontbreken van een goede back up is ook een ernstige bedreiging van je bedrijfscontinuïteit. Previder levert oplossingen die ervoor zorgen dat er altijd een actuele kopie van je data beschikbaar is. Ook hebben we oplossingen om ‘verdwenen’ data toch voor je te herstellen.

Kom direct in contact over Business Continuity


Benieuwd naar wat wij voor de business continuity van jouw organisatie kunnen betekenen?
Lees hier alles over: