Terug naar overzicht
Blog

Omarm de digitale transformatie met een stabiel IT-fundament en een digitale werkplek

De digitale transformatie vraagt nogal wat van organisaties. Anywhere en anytime werken, is ondertussen een vereiste. Previder ondersteunt dit vanuit haar eigen datacenters en met 350 IT-specialisten.
Door: Previder
Digitale werkplek
Digitale transformatie
Whitepaper moderne werkplek

*Dit is een artikel geplaatst op consultancy.nl

De digitale transformatie

Om de digitale transformatie te kunnen omarmen, is er een stabiel IT-fundament nodig dat continuïteit en flexibiliteit biedt. Dat Previder met haar dienstverlening faciliteert. “Onze focus ligt op een drietal kerntaken. We willen allereerst continuïteit bieden voor bedrijven. Vanuit onze datacenters in Hengelo en ons cloudplatform bieden we maximale beschikbaarheid, zodat bedrijven altijd up and running blijven. Doordat wij deze IT-omgeving 24/7 monitoren en beheren, hebben zij geen omkijken meer naar IT”, zegt Jurjen Kothman, directeur Managed Services. “Daar komt natuurlijk ook het aspect veiligheid bij kijken. Ons platform is gecertificeerd op diverse ISO- en NEN-normeringen en onze specialisten zorgen ervoor dat bedrijven anywhere, anytime kunnen werken zonder risico’s. Onze laatste kerntaak is het bieden van flexibiliteit. Bij ons kun je eenvoudig op- en afschalen in resources. Heb je een maand wat meer of minder nodig? Geen probleem. Je betaalt enkel voor wat je gebruikt. Heb je tijdelijk een extra IT-specialist in huis nodig? Ook dan kunnen wij je helpen.” Om mee te kunnen met de huidige technologische ontwikkelingen is het belangrijk veerkrachtig te zijn, weet Kothman: “We bieden niet alleen een stevig fundament voor de digitale toekomst van organisaties, maar onze IT-specialisten - met jarenlange ervaring in diverse sectoren - helpen hierin ook de juiste keuzes te maken.”

De stabiele cloudoplossing die bij jouw organisatie past

Als het gaat om de cloud, biedt Previder organisaties een scala aan opties die flexibiliteit en maatwerk mogelijk maken. “Wij begrijpen dat geen enkele organisatie hetzelfde is, daarom staan wij klaar om te luisteren naar de unieke behoeften van elke klant en oplossingen aan te bieden die daar perfect op aansluiten,” vertelt Kothman.

Een van de eerste keuzes die organisaties moeten maken, is of ze willen gaan voor een public cloud, een private cloud of een hybride combinatie van beide. Previder begrijpt dat er geen one-size-fits-all oplossing is. Daarom biedt Previder zijn klanten de mogelijkheid om beide te combineren, zodat organisaties het beste van beide werelden kunnen benutten. Kothman: “Onze eigen datacenters in Hengelo bieden een veilige en betrouwbare omgeving voor het hosten van gevoelige gegevens en kritieke workloads. Voor zaken die extra beveiliging vereisen of waarbij compliance-eisen een rol spelen, is een private cloudoplossing wellicht de beste keuze. Dit stelt organisaties in staat om volledige controle te hebben over hun data en omgeving, terwijl ze kunnen profiteren van de expertise en ondersteuning van Previder.”

Voor minder gevoelige workloads of projecten die behoefte hebben aan snelle schaalbaarheid, kan de public cloud een aantrekkelijke optie zijn. Kothman: “Bij Previder helpen en adviseren we organisaties bij het identificeren van welke workloads geschikt zijn voor de public cloud en bieden we ondersteuning bij het migratieproces.” Of een organisatie nu kiest voor een public, private of hybride cloudoplossing, Previder begrijpt dat controle over het beheer een belangrijke overweging is. “Sommige organisaties willen zelf in control blijven en hebben behoefte aan een oplossing die hen in staat stelt om hun IT-omgeving nauwkeurig te beheren. Anderen geven de voorkeur aan een meer hands-off benadering, waarbij ze het beheer kunnen uitbesteden aan experts zoals Previder, zodat ze zich kunnen richten op hun kernactiviteiten,” aldus Kothman.

Kortom, Previder streeft ernaar om organisaties te voorzien van flexibele en op maat gemaakte cloudoplossingen die aansluiten bij hun specifieke behoeften en voorkeuren. “We zijn er om te helpen, te adviseren en te ondersteunen bij elke stap van het proces,” benadrukt Kothman.

Meer weten over de digitale transformatie?

Wil je meer weten over de digitale transformatie? Lees er hier alles over:
-Digitale werkplek
-IaaS
-Cloud