Terug naar overzicht
Blog

Het belang van goede gebruikersondersteuning: worden jouw medewerkers goed geholpen met vragen over hun werkplek?

Door: Lisa Koetsier

Techniek helpt organisaties verder. Maar de positieve impact van techniek staat of valt met de vraag of de medewerkers er lekker mee kunnen werken. Dat geldt ook voor je digitale werkplek. De werkplek kan ontzettend goed ingericht zijn, maar als medewerkers de mogelijkheden niet kennen en dit niet optimaal benutten, gaat het ten koste van de gebruikerstevredenheid en productiviteit. En dát zijn natuurlijk juist de dingen die je wil optimaliseren bij de introductie van een nieuwe werkplek.

Techniek – lees: de werkplek – moet dus zo toegankelijk mogelijk zijn en medewerkers moeten er fluitend mee uit de voeten kunnen. Is dat niet het geval, dan ontstaan er frustraties en komt de algehele tevredenheid van de medewerkers in het geding. Bij de uitrol van een nieuwe digitale werkplek, is het daarom belangrijk aandacht te besteden aan de adoptie. Met een goed adoptietraject zorg je ervoor dat medewerkers alle mogelijkheden van de techniek ontdekken en leren zij hoe ze dit voor hun eigen werkzaamheden zo efficiënt mogelijk inzetten. Daarnaast is het belangrijk dat zij een aanspreekpunt hebben voor vragen, iemand die van de hoed en de rand weet als het op de digitale werkplek aankomt.

Echter komt iedereen die met techniek werkt, vroeg of laat wel eens een technisch issue tegen. Zo ook de medewerkers in jouw organisatie. Zowel op kantoor als vanuit huis kan er iets gebeuren waardoor het werkproces van een medewerker belemmerd wordt. En in zo’n geval is het prettig als diegene direct contact kan zoeken met een expert die kan helpen. Gebruikersondersteuning, user support of end-user support, noemen we dat.

Deskundige ondersteuning is cruciaal

Veel organisaties, bijvoorbeeld corporaties en diverse zorginstanties, hebben tegenwoordig zelf geen mensen (meer) in dienst die hun werkplekgebruikers kunnen helpen bij vragen en problemen. Je bent voor gebruikersondersteuning dus aangewezen op een externe partij en dat is meestal de leverancier van de werkplek. Maar hoe goed zijn ze daar op de hoogte van jouw processen en de applicaties die je gebruikt? Kunnen ze wel meteen helpen? Krijg je direct iemand aan de lijn die de vereiste kennis van zaken heeft? Op al die gebieden is het fijn om zekerheid te hebben. Een IT-partner die jouw branche, processen en applicaties snapt en zelf omgevingen en oplossingen ontwerpt, implementeert en beheert, kan die zekerheid bieden. Een partij die dit allemaal in huis heeft, kan er namelijk ook de juiste, deskundige gebruikersondersteuning op leveren. Voor IT in de zorg, IT voor corporaties en IT voor de zakelijke markt is Previder die partner die ontwerpt, implementeert, beheert én support levert.

Meer tijd voor zorg

Zorgmedewerkers moeten zich kunnen focussen op wat het belangrijkst is: goede zorg verlenen. Dan wil je niet tegen technische issues aanlopen. Mocht dat wel gebeuren, dan wil je zo snel mogelijk en goed geholpen worden, zodat je verder kunt met je dagelijkse werkzaamheden. Betrouwbare en kundige support is dan wel zo wenselijk. Previder werkt al jarenlang voor diverse opdrachtgevers in de zorg, van GGZ-klinieken, verslavingszorg en thuiszorg tot EPD-leveranciers, en kent het applicatielandschap. Bovendien bouwen we zorgspecifieke oplossingen, zoals de digitale zorgwerkplek, om bij te dragen aan de efficiëntie van processen en innovatie in de zorg. Om zulke oplossingen optimaal te laten renderen, leveren we er ook graag de gebruikersondersteuning voor je medewerkers bij.

Vertrouwde outsourcing voor corporaties

Corporaties worden gestimuleerd om hun IT te outsourcen, zodat zij meer tijd hebben voor het uitvoeren van hun kerntaak, namelijk betaalbare woningen verhuren aan mensen met een kleine portemonnee. Maar waar ga je als corporatiemedewerker dan naartoe wanneer je problemen hebt met bijvoorbeeld jouw digitale werkplek, vanuit huis of op kantoor? Previder Corporaties heeft een flink portfolio aan klanten in de corporatiewereld en kent de uitdagingen, processen en veelgebruikte applicaties. We bouwen en beheren corporatiespecifieke oplossingen en leveren daar de gebruikersondersteuning op, die zorgt voor tevreden medewerkers.

Altijd up-and-running in de zakelijke markt

Continuïteit en productiviteit zijn belangrijk in de zakelijke markt. Je kunt je vaak geen stilstand veroorloven. Dat geldt ook voor medewerkers. Het is belangrijk dat zij hun werk goed kunnen uitvoeren en geen belemmeringen ondervinden. In het beste geval merken medewerkers niets van hun IT-omgeving en weten zij niet eens wie er verantwoordelijk voor is. Dat betekent namelijk dat de IT-omgeving doet wat het moet doen: een organisatie optimaal ondersteunen. Dat is waar Previder altijd voor gaat. Maar als er wel eens iets aan de hand is en een medewerker tegen problemen met zijn werkplek aanloopt, wil je dat het snel opgelost wordt. In dat soort gevallen biedt Previder snelle en kundige gebruikersondersteuning.

Ook zo’n IT-partner nodig?

Heb jij voor jouw organisatie ook behoefte aan een IT-partner die je over de volle breedte terzijde staat? Een professionele partij die er met hoogwaardige gebruikersondersteuning voor zorgt dat je medewerkers de mogelijkheden van techniek optimaal kunnen benutten? Neem hieronder direct contact met ons op.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-IT oplossingen voor corporaties
-Slim samenwerken
-Focus op je kerntaken
-Digitale werkplek

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.

Direct een afspraak maken

Vul onderstaand je gegevens en vraag in om contact op te nemen met Previder. Wij geven binnen enkele werkdagen een reactie om een afspraak met je in te plannen.