Baalderborg Groep

Baalderborg Groep

Meer tijd voor zorgprocessen door ICT outsourcing

De organisatie heeft circa 60 vestigingen waar zo’n 1.600 medewerkers werken. Onlangs werd een groot gedeelte van het operationele ICT-beheer aan Previder overgedragen waardoor het eigen team zich weer kan richten op het verbeteren van ICT-diensten en processen voor zorgmedewerkers.
Terug naar overzicht

De traditionele ICT-situatie bij Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep kende een vrij traditionele situatie met eigen servers verdeeld over twee locaties waar diverse legacy ICT-oplossingen op draaiden. Deze werden via verschillende soorten VPN- en internetverbindingen door middel van Citrix naar de circa 60 zorglocaties ontsloten. Het draaiend houden van deze complexe ICT-omgeving vereiste continue aandacht qua beheer en ondersteuning.

Bij de Baalderborg Groep groeide daarom de behoefte om de operationele ICT uit te besteden. Hiermee kregen de eigen ICT’ers veel meer tijd om zich met het daadwerkelijk verbeteren van de zorgprocessen bezig te houden. Het management ziet het uitbesteden van het beheer bovendien als een belangrijk middel om te professionaliseren en de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van de ICT-omgeving te verbeteren.

Onze datacenters

''Dankzij Previder krijgen we veel meer kwaliteit voor ons ICT-budget.''

Mark Strampel -

Waarom de keuze voor Previder?

Je kunt alleen van reactief naar proactief beheer als je de juiste dingen bij de juiste partij belegt. En in de zorg moet dat natuurlijk ook tegen het juiste tarief. Op zoek naar een geschikte ICT-partner kwam Previder al snel in beeld. Strampel: "Ik had al eerder met Previder samengewerkt in mijn vorige baan en dat was een heel prettige samenwerking." Bij de eerste gesprekken bleek al snel dat Previder een meedenkende ICT-diensterverlener is die over de juiste expertise en certificeringen beschikt. Strampel: "Previder begrijpt de processen in de zorg en snapt hoe belangrijk die zijn voor het welzijn van onze cliënten. Maar uiteindelijk kozen we met name voor Previder omdat we hele heldere afspraken konden maken.

Oplossingen bij Baalderborg Groep

Managed Services

Het management ziet het uitbesteden van het beheer als een belangrijk middel om te professionaliseren en de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van de ICT-omgeving te verbeteren.

Meer over Managed Services

Datacenters

De Baalderborg Groep kende een vrij traditionele situatie met eigen servers verdeeld over twee locaties. Nu maken ze ook gebruik van ons datacenter doormiddel van Colocatie.

Meer over onze datacenters

Professional Services

Een groot gedeelte van het operationele ICT-beheer is aan Previder overgedragen waardoor het eigen team zich kan richten op het verbeteren van diensten en processen voor zorgmedewerkers.

Professional Services