Slim samenwerken

Cloud telefonie

Cloud telefonie is meer dan alleen bellen. Het is een totaalcommunicatie-oplossing die telefonie en samenwerkingsdiensten combineert. Cloud telefonie kan naadloos meegroeien met jouw organisatie. Ontdek alles over cloud telefonie.
Neem contact op
Cloud telefonie

Wat is cloud telefonie?

Cloud telefonie, ook bekend als hosted telefonie of als VoIP-telefonie (Voice over Internet Protocol), is een communicatietechnologie waarbij telefoongesprekken worden overgebracht via internet in plaats van de traditionele telefonienetwerken. In plaats van analoge signalen te gebruiken die worden verzonden via telefoonlijnen, wordt spraak omgezet in digitale gegevens en worden de telefoongesprekken via internet verzonden. Zoals de naam al doet vermoedden worden bij cloud telefonie de telefoongesprekken dus gehost in de cloud. Op deze manier kan men bellen via internet.

Neem contact op

Bellen via de Cloud
Gespreksbediening

Hierbij gaat het om functies zoals opnemen, beëindigen, wachtstand, doorverbinden, belhistorie, klembord bellen, browser bellen en gebruikersinstellingen.

Vast-mobiel integratie

Dit omvat identiteit/nummerweergave, bellen, gebeld worden, voicemail, gespreksbediening, zakelijk of privé gebruik, belkosten en gebruikersprofielen.

Microsoft Teams integratie

Integratie met Microsoft Teams voor naadloze communicatie en samenwerking.

Softphone

Mogelijkheid om te bellen via een softwaretoepassing op een computer of mobiel apparaat.

CRM integraties

Integratie met Customer Relationship Management (CRM) systemen voor het stroomlijnen van communicatie en klantinteracties.

Webex integratie

Integratie met Webex voor geavanceerde chatfunctionaliteit, samenwerken en vergadermogelijkheden.

Call Center integratie

Functionaliteiten gericht op het ondersteunen van call center activiteiten, zoals gespreksopname en call center integratie.

Het belang van communicatie

Communicatie is van cruciaal belang voor organisaties. Het vormt de ruggengraat van alle zakelijke activiteiten van jouw organisatie, zowel intern als extern. Het stelt medewerkers in staat om samen te werken, ideeën uit te wisselen, problemen op te lossen en afspraken met klanten te maken. Telefonie online speelt hierbij een essentiële rol. Altijd, overal en veilig intern en extern bellen.

Neem contact op

Cloud telefonie, de communicatieoplossing van Previder

De dienst cloud telefonie van Previder biedt een complete communicatie oplossing vanuit de cloud. Naast uitgebreide telefonie functies integreert onze dienst met zowel Teams als Webex. Met andere woorden een complete set met tools voor de meest efficiënte bedrijfscommunicatie, zowel intern als extern. Een krachtig platform voor bedrijven om de communicatiebehoeften te vervullen en succesvol te opereren in de moderne zakelijke omgeving.

De voordelen van cloud telefonie

Werken op afstand

Cloud telefonie biedt organisaties vele voordelen. Allereerst stelt het bedrijven in staat om flexibel en schaalbaar te zijn, waarbij de infrastructuur eenvoudig kan worden aangepast aan de groeiende behoeften van het bedrijf. Dankzij de cloudgebaseerde aanpak van telefonie in de cloud kunnen medewerkers overal ter wereld toegang krijgen tot het telefoonsysteem, waardoor de mobiliteit wordt vergroot en het werken op afstand wordt gefaciliteerd.

Kostenbesparing

Een ander voordeel is de kostenefficiëntie die cloud telefonie met zich meebrengt. Wanneer je telecommunicatie via de cloud laat lopen kun je, afhankelijk van het aantal gebruikers, veel kosten besparen. Cloud bellen is namelijk flexibel, veilig en relatief goedkoop. Ook hoef je als organisatie niet meer te investeren in dure fysieke hardware en kun je profiteren van een pay-per-use model, waarbij alleen wordt betaald voor de daadwerkelijk gebruikte services. Dit zorgt voor lagere initiële kosten en maakt het beheer van het telefoniesysteem aantrekkelijk voor op de lange termijn.

Geintegreerde samenwerkingstools

Daarnaast biedt cloud telefonie geavanceerde functionaliteiten die de communicatie binnen het bedrijf verbeteren. Denk hierbij aan geïntegreerde samenwerkingstools met jullie CRM, voicemail naar e-mailmogelijkheden en automatische updates van functies. Dit draagt bij aan een efficiëntere communicatie en verhoogde productiviteit van medewerkers.

Neem contact op

Bellen via internet


Hoe ziet de Implementatie van cloud telefonie eruit?

De implementatie van de cloud telefonie dienst van Previder is eenvoudig. We brengen eerst de behoeften van jullie organisatie in kaart en bepalen welke functionaliteiten en opties het meest relevant zijn. Vervolgens zal er een implementatieplan worden opgesteld, waarbij de configuratie van de telefooncentrale, gebruikersprofielen en integraties met andere systemen zoals CRM en Microsoft Teams worden vastgesteld. Vervolgens wordt het implementatieplan uitgevoerd en wordt de implementatie getest. Bestaande klanten kunnen gemakkelijk cloud telefonie afnemen naast hun bestaande IT diensten.

Voor wie is cloud telefonie geschikt?

Cloud telefonie is geschikt voor zowel kleine als grote organisaties. De dienst wordt volledig gemanaged door Previder en gegarandeerd middels een SLA. Na de initiële inrichting wordt de dienst volledig gemanaged door Previder beheerd.

Cloud telefonie voor jouw sector

De cloud telefonie-dienst van Previder sluit aan op de specifieke behoeften van verschillende marktsegmenten.

Cloud telefonie voor de zakelijke markt

Cloud telefonie voor de zorg

Cloud telefonie voor corporaties

Cloud telefonie voor ontwikkelaars

Cloud telefonie voor de zakelijke markt

Voor de zakelijke markt biedt cloud telefonie cruciale flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor bedrijven snel kunnen inspelen op veranderende behoeften zonder de last van fysieke infrastructuur en hoge kosten.

Lees meer

Cloud telefonie voor de zorg

Voor de zorgsector is cloud telefonie van belang vanwege de verbeterde communicatie tussen zorgmedewerkers.

Lees meer

Cloud telefonie voor corporaties

In de woningcorporatie markt is cloud telefonie van onschatbare waarde vanwege de mogelijkheid om efficiënter te communiceren en tegelijkertijd operationele kosten te verlagen door de flexibiliteit van een cloudgebaseerd systeem.

Lees meer

Cloud telefonie voor ontwikkelaars

Als softwareontwikkelaar profiteer je bij cloud telefonie van de schaalbaarheid en integratiemogelijkheden met andere cloudservices. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de complexiteit van infrastructuurbeheer.

Lees meer
Digitale transformatie
18 apr. 2024

Omarm de digitale transformatie met een stabiel IT-fundament en een digitale werkplek.

De digitale transformatie vraagt nogal wat van organisaties. Anywhere en anytime werken, is ondertussen een vereiste. Previder ondersteunt dit vanuit haar eigen datacenters en met 350 IT-specialisten.
Lees meer
Cloudfest 2024 AI en informatiebeveiliging
16 apr. 2024

Cloudfest 2024: AI vs informatiebeveiliging

Dit jaar stond Cloudfest in het teken van twee zeer dominante thema's: AI en informatiebeveiliging. We nemen je er graag in mee!
Lees meer
Werkplek beheer en support
9 apr. 2024

Een gepersonaliseerde werkplek met beheer en support: volledig ontzorgd

Bij Previder bieden we gepersonaliseerde werkplekken aan, inclusief support en beheer. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?
Lees meer
Previder
Contact opnemen
Interesse in cloud telefonie van Previder? Neem direct contact op voor advies op maat!
Contact opnemen
Contact opnemen