Terug naar overzicht
Nieuws

Previder zet volgende stap in groei met overname Unified

Previder, dochteronderneming van Odin Groep, breidt uit met de overname van Unified, de specialist in managed IT-services voor de woningcorporatiemarkt. De overname van Unified past in de groeistrategie van Previder waarbij zowel portfolioverbreding, marktspecialisatie als geografische uitbreiding wordt gerealiseerd. Met de overname bundelt Previder vele jaren aan ervaring en deskundigheid op het gebied van IT in de woningcorporatiesector en creëert het een sterke basis om haar dienstverlening als kennispartner voor woningcorporaties verder uit te breiden.
IT voor Corporaties
Unified

Unified gaat als onderdeel binnen Previder verder onder de naam Previder Corporaties en wordt daarmee marktleider op het gebied van managed IT-services in de sector. Previder biedt hiermee IT voor corporaties specifiek aan. De directe aansturing van Previder Corporaties blijft in handen van Unified-directeur Stephan Derksen. Met de overname van Unified wordt ook het bedrijf Integrated Works, certified Premier Partner van Cisco met specialisaties in cybersecurity, enterprise networking, collaboration en Internet of Things, onderdeel van Previder.

Na de eerdere toevoegingen van Platani en Pimarox zorgt deze overname ervoor dat Previder met een team van ruim 300 professionals is uitgegroeid tot een vooraanstaande Managed Service Provider met vestigingen in Hengelo, Vianen, Utrecht en Nieuw-Vennep.

Sterke positie in de woningcorporatiesector

Tim Timmerman, algemeen directeur Previder: “We geloven sterk in het leveren van toegevoegde waarde door marktspecifieke deskundigheid. Door deze overname realiseren we naast verticale specialisaties in de zorg, het bedrijfsleven en bij de overheid ook een sterke positie in de woningcorporatiesector. Previder is hiermee dé kennis- en IT partner als het gaat om managed IT-services, IT outsourcing en datacenterdiensten in deze markt. Onze ambitie is om de Nederlandse woningcorporaties te faciliteren in hun digitale transformatie”.

Onze datacenters

Mooie stap voor Unified

Bart van Mierlo, founder van Unified Groep: “De samenvoeging is een mooie stap voor ons. We zien in Previder een mooi bedrijf om de continuïteit te borgen en de ontwikkelingsmogelijkheden voor onze IT’ers te ondersteunen. Daarnaast hebben we meer investeringsmogelijkheden, kunnen we klanten nog beter bedienen en verbreden we ons dienstenportfolio. De schaalgrootte van Previder en Odin Groep is op vele vlakken aantrekkelijk voor onze medewerkers en klanten.”

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor corporaties
-IT security
-Cloud
-Digitale werkplek
-Managed services

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 030 252 2221, of via onze contactpagina.