Terug naar overzicht
Nieuws

Previder versterkt landelijke positie na samenvoeging met Platani

Odin Groep maakt vandaag de overname bekend van Platani, kennishuis voor infrastructuren, cloud en werkplekken, uit Vianen. Platani wordt samengevoegd met dochterbedrijf Previder en versterkt zo de slagkracht, expertise en het portfolio van Previder als landelijke managed service provider. De ruim 40 medewerkers van Platani verhuizen per 1 april naar het nieuwe pand aan de Lage Biezenweg in Vianen waar naast Previder ook zusterbedrijf Winvision is gevestigd.
Onze datacenters

Met de overname van Platani wordt de positie van Previder op het gebied van cloud, werkplek, security en connectivity versterkt. Hierdoor is de organisatie nog beter in staat zich te richten op grotere managed services-klanten. Met de vestiging in Vianen, naast die in Hengelo, realiseert Previder ook een landelijke dekking. Dankzij de samenvoeging ontstaat centraal in Nederland een compleet, allround IT-bedrijf waar in totaal zo’n 70 IT-professionals werkzaam zijn.

Tim Timmerman, algemeen directeur van Previder, is blij met de versterking met Platani: “Om een landelijke speler te worden, zochten we al een tijd naar een IT-bedrijf dat bij ons past in expertise en cultuur, en dat de groei van onze organisatie kracht bij kon zetten. In Platani hebben we de juiste partner gevonden met hoogwaardige kennis, ambitieuze professionals en een goed netwerk. Platani is voor ons ook geen onbekende. We werkten al veelvuldig samen en veel professionals kennen elkaar al. Met onze nieuwe vestiging in Vianen slaat Previder de brug naar het westen van het land en kunnen we klanten in heel Nederland ondersteunen bij het verwezenlijken van hun digitale transformatie.”

Ook Roderik de Kort, grondlegger en eigenaar van Platani, is enthousiast over de overname door Odin Groep: “Als onderdeel van Previder hebben we nu het volume en de slagkracht om meer voor huidige en nieuwe klanten te kunnen betekenen. We vullen elkaar perfect aan in expertise en portfolio. Previder is van huis uit meer de technische IT-specialist, Platani is vooral het IT-kennishuis op het gebied van infrastructuur. Gezamenlijk zijn we in staat om een compleet pakket aan IT-diensten en -adviezen te bieden.” Voor de klanten van Platani blijft de continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd met dezelfde vertrouwde medewerkers. Roderik de Kort vervult de rol van commercieel directeur van Previder.

Tim Timmerman, algemeen directeur Previder, en Roderik de Kort, eigenaar Platani.

Over Previder

Previder levert managed IT-diensten van werkplek tot in de cloud. Oplossingen worden op locatie of veilig vanuit de eigen twin-datacenters in Nederland geïmplementeerd. Vandaaruit worden technische infrastructuur en cloud-technologie geleverd die nodig zijn voor het betrouwbaar en schaalbaar hosten van bedrijfskritische applicaties. Naast een breed aanbod van producten en diensten staat Previder vooral voor een persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen. Hierdoor is het bedrijf een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT- sector.

Onze datacenters Digitale werkplek

Over Platani

Platani heeft zich de afgelopen jaren bewezen als professionele kennispartij voor IT-infrastructuren en werkplekken. Vaak on-premises, met als voornaamste onderdelen Microsoft- Citrix en VMware producten. Vanuit die gedegen basis helpen wij met 45 collega’s onze relaties bij het integreren van Cloud in hun IT landschap. Private of public, geheel of hybride. Speerpunten zijn hierbij Microsoft Azure en Citrix Cloud. Opdrachtgevers komen ook bij ons voor support, beheer en monitoring van hun bestaande omgevingen. Platani is een geolied team met een no-nonsense cultuur, gericht op robuuste oplossingen die echt werken en geschikt zijn voor de toekomst.

Over Odin Groep

Odin Groep biedt een veilig thuis voor IT-bedrijven en IT-professionals. Met onze bedrijven Previder, Heutink ICT en Winvision zorgen wij voor tienduizenden online werkplekken, IT-omgevingen, websites en online portalen in de zorg, de bouw en de profitsector. Daarnaast laten we meer dan 900.000 leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs via online platformen leren en werken. Binnen Odin Groep ondersteunt Odin Business Support haar bedrijven met zaken als HR, marketing & communicatie en finance & control zodat de bedrijven zich volledig kunnen focussen op hun klanten. Met ruim 500 medewerkers, verspreid over vestigingen in Hengelo en Vianen, zorgen we ervoor dat onze klanten kunnen excelleren met IT. Odin Groep verwacht in 2020 ruim 100 miljoen omzet te realiseren. Voor meer informatie ga naar: www.odin-groep.nl.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-Cloud
-Datacenters
-Professional Services

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.