Terug naar overzicht
Nieuws

NL Mental Care Group verbetert efficiëntie en communicatie met nieuwe digitale werkplek

IT voor de Zorg
Mentaal beter zorg

De digitale werkplek bij Mental Care Group

In korte tijd maakte NL Mental Care Group een enorme groei door en breidde het aantal medewerkers flink uit. Hoe zorg je ervoor dat na zo’n groeispurt alle medewerkers altijd en overal op een effectieve manier kunnen werken en dat bedrijfsinformatie centraal beschikbaar is? Samen met a&m impact mag Previder voor deze mooie GGZ-organisatie een nieuwe digitale werkplek inrichten.

Een sociale digitale werkplek

“Vanwege de groeispurt in de organisatie is er intern een onderzoek gedaan naar de behoeftes binnen de labels. Eén van de belangrijkste punten die daarin naar voren kwamen, was het verbeteren van de interne communicatie”, vertelt Marije Konijnenberg, interne communicatieadviseur bij NL Mental Care Group. “Een aantal belangrijke doelen voor de organisatie zijn onder andere het structureren van informatievoorziening en collega’s verbinden met elkaar.” De behoefte om de digitale werkplek op een sociale manier in te richten, is dus een logische stap. Zeker als je kijkt naar andere stappen die al zijn genomen op ICT-gebied. Arie de Wit, projectmanager: “Vorig jaar zijn wij al naar Office 365 overgegaan. Technisch gezien is de sociale digitale werkplek dus een upgrade vanuit de huidige situatie.”

Digitale werkplek

Onze datacenters

De juiste expertises gecombineerd

Om de perfecte werkplek te creëren voor NL Mental Care Group, ontstond er een samenwerking met zowel a&m impact als Previder. Een logische combinatie, omdat beide partijen al lang samenwerken en veel ervaring hebben in de zorgbranche. “Een aantal applicaties die NL Mental Care Group gebruikt, draait al vanuit de datacenters van Previder”, vertelt Eric Schut, accountmanager bij Previder. “Dat geldt ook voor het sociaal intranet van a&m impact.” De keuze voor het sociaal intranet van a&m impact zat hem, naast de focus op de zorg, voor NL Mental Care Group vooral in de gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke look en feel. Tom Dellepoort, managing partner bij a&m impact: “Wij zijn hartstikke trots op deze samenwerking. NL Mental Care Group is een mooie organisatie en wij hopen samen met hen en onze digitale communicatieoplossing de zorg weer een stukje beter te maken.”

Effectief (samen)werken

Office 365 was natuurlijk al even in gebruik. Eric vertelt: “Wij vinden het een mooi project om er met a&m impact voor te zorgen dat alle applicaties die NL Mental Care Group gebruikt, waaronder Office 365, naadloos integreren in de sociale digitale werkplek. Medewerkers hoeven slechts één keer in te loggen om bij al hun applicaties te kunnen. De digitale werkplek wordt bovendien relevant en rolgebaseerd ingericht, zodat iedere medewerker alleen informatie en applicaties ziet waar diegene bij moet kunnen. Daarnaast houden we de oplossing stabiel en volgens de (zorgspecifieke) veiligheidsnormen beschikbaar vanuit onze datacenters.”

Aan de slag

Er wordt ondertussen druk gebouwd aan de nieuwe digitale werkplek van NL Mental Care Group en alle aangesloten labels. Op naar een omgeving waarin de medewerkers nog efficiënter en leuker kunnen (samen)werken. We houden je op de hoogte!

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zorg
-IT security
-Digitale werkplek

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.