Wijdeman

Wijdeman

E-commerce oplossingen van Wijdeman gehost in Previder Datacenters

Factif in Deventer levert technische oplossingen, met name op het gebied van e-commerce. Het bedrijf denkt daarnaast ook gericht mee over strategie en marketing, als onmisbare basis voor het succes van de te realiseren oplossingen. Een belangrijke klant van Factif is Wijdeman Schoenen, een schoenenbedrijf met een familietraditie die al sinds 1838 van vader op zoon wordt doorgegeven.
Terug naar overzicht

De webshop als magneet

Het digitale filiaal van Wijdeman Schoenen levert inmiddels een wezenlijke bijdrage aan de omzet. Bovendien werd de webshop in 2013 voor de derde keer op rij bekroond met de Thuiswinkel Award voor de beste schoenensite. Deze publieksprijs werd op 7 maart 2013 door presentator Eddy Zoëy overhandigd aan Ernst Wijdeman, die in 2004 als zesde generatie Wijdeman de zaak overnam van zijn vader Marcel. Volgens Ernst Wijdeman is het succes te danken aan een bewuste werkwijze: "Hoewel het gaat om online verkoop, pakken we het net zo aan als in de reguliere winkels: eerlijk blijven en eventuele foutjes snel en netjes oplossen. Door het aanbod en de uitstraling van de webshop worden ook mensen van veel verder buiten Alkmaar naar onze stenen winkels gelokt, dus ook in die zin levert het iets op."

Het geheim van het succes

Ontwikkeling en realisatie van de webshop van Wijdeman Schoenen zijn vanaf het begin in handen geweest van Factif. Eddie Smeink van Factif legt uit dat het voor zijn bedrijf destijds een primeur was: "We hebben met Wijdeman een organische groei meegemaakt. Deze webshop was voor ons het begin van ons huidige specialisme, waarbij we onze blik overigens wel verbreden: naast webshops voor schoenen richten we ons ook steeds meer op andere branches." Hoe verklaart Eddie het succes van de webshop van Wijdeman? "Dat is natuurlijk deels te danken aan een sterk technisch concept en goede hosting. Wij denken ook mee over de strategie. Maar het commerciële deel doet Ernst Wijdeman allemaal zelf. En dat doet hij dus goed; als relatief kleine speler doet hij qua omzet echt met de groten mee." De webshop van Wijdeman werd voorheen gehost bij een andere partij: "Maar op ons advies zijn ze een paar jaar terug overgestapt naar Previder. Die hebben ook echt aan de wieg gestaan van de shop zoals die nu is."

Onze datacenters

"Wij werken nu 5 jaar met Previder en ik vind het een superpartij om mee te werken. Ze doen wat ze beloven, reageren snel en denken goed met ons mee."

Eddie Smeink - Eigenaar Factif

De overstap naar Previder

Ernst Wijdeman herinnert zich wat de concrete aanleiding was om over te stappen naar een andere hostingpartner: "We werkten met een gedeelde omgeving die af en toe performanceproblemen opleverde. Met een webshop kun je dat natuurlijk absoluut niet hebben. Daarom heb ik Factif gevraagd om een partij te zoeken die dat beter voor elkaar had. Zij kwamen toen met Previder, en dat is goed bevallen. We zijn zojuist overgestapt op een nieuwe dedicated server. Dat is een project geweest waarin onze ambities goed en tegen acceptabele kosten zijn gerealiseerd. Voor zowel Factif als Previder geldt dat het ‘gewone’ mensen zijn, eerlijk en goed bereikbaar. En als het nodig is, komen ze gelijk in actie."

Voorop lopen

De oorsprong van de webshop ligt in een digitale etalage die jaren geleden al op internet was gerealiseerd, vertelt Ernst Wijdeman: "Klanten vonden het mooi, maar ze wilden graag ook een mogelijkheid om te kopen wat ze zagen. Toen zijn we heel voorzichtig begonnen met online verkoop, met een deel van het assortiment. Inmiddels zijn we bezig met een ontwikkeling waarmee we aardig voorop lopen in onze branche: een speciale tabletwebshop."

Superpartij

Ook Eddie Smeink is zeer te spreken over Previder: "Wij werken nu 5 jaar met Previder en ik vind het een superpartij om mee te werken. Ze doen wat ze beloven, reageren snel en denken goed met ons mee. Wij hebben sinds enige tijd in het datacenter van Previder een eigen server waarop we onze klanten hosten. Daar hebben we af en toe wel wat problemen mee gehad, eerlijk is eerlijk. Maar Previder heeft het steeds prima opgelost, alle credits."

Onze datacenters

Oplossingen bij Wijdeman

Managed Services

Met managed services van Previder heb je zelf geen omkijken naar het beheer. Bij vragen kun je terugvallen op de expertise van Previder.

Managed Services