Nederlandse Obesitas Kliniek

Nederlandse Obesitas Kliniek

Betere schaalbaarheid en betrouwbaarheid van IT in de zorg

Door de snelle groei was de IT-omgeving van de NOK dringend aan modernisering toe. Samen met Previder is nu een volledig nieuwe online werkomgeving gerealiseerd, inclusief hosting van het zelf ontwikkelde Elektronisch Patiëntendossier (EPD).
Terug naar overzicht

De keuze van NOK voor Previder

De organisatie heeft een hoofdkantoor en acht vestigingen en NOK staat inmiddels aan de vooravond van een internationale uitrol van de succesformule. Klaas Leussink heeft een dubbelrol bij NOK als IT-coördinator en marketing/communicatieadviseur en kreeg bij zijn aanstelling de opdracht om de IT-omgeving te moderniseren. "We hadden toen nog maar drie vestigingen met op elke locatie een fileserver," vertelt Leussink. "Dit waren eilandjes, alle documentatie van patiënten stond op één locatie geregistreerd. Het was echt een houtje-touwtje omgeving. De facilitaire dienst regelde de IT."

Naast standaard kantoor- en administratieve software gebruikt NOK een zelf ontwikkeld patiëntendossier, dat als webapplicatie te benaderen is. Leussink heeft in zijn vorige baan al gewerkt met Previder en dat was een goede ervaring. "Ik heb gezien waar hun online werkomgeving toe in staat is," zegt Leussink. "Wij hadden bij de eerste gesprekken al snel het gevoel: dit zijn goede jongens. Het was daarom een logische stap om hen de IT te laten moderniseren en beheren."

Onze datacenters

"Previder levert ons een goede en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening voor een mooie prijs."

Klaas Leussink - IT-coördinator en marketing/communicatieadviseur

Betrouwbaarheid en security

De nieuwe IT-omgeving van de Nederlandse Obesitas Kliniek voldoet volgens Leussink volledig aan de verwachtingen. "De betere schaalbaarheid en betrouwbaarheid van onze IT-omgeving is een groot voordeel. En de kostenbesparing is zeker op werkplekken goed merkbaar. We werken allemaal met thin clients. Die kosten vrij weinig, gaan vrijwel nooit stuk en als ze gestolen worden is er geen nood aan de man. Iedereen werkt nu met dezelfde oplossing, waar ook ter wereld, en altijd met hun eigen bureauomgeving."

IT Security

Oplossingen bij NOK

Digitale werkplek

Samen met Previder is er een volledig nieuwe online werkomgeving gerealiseerd.

Meer over Digitale Werkplek