Informatiehuis water

Informatiehuis Water

Kritische overheidsdiensten waarborgen via de cloud

Om de waterbeheerder te ontlasten bij structurele informatiebehoeftes van buitenaf ontwikkelt en levert het digitale oplossingen voor informatievoorziening. De infrastructuur werd onlangs gemigreerd naar het cloud-platform van Previder om verder te professionaliseren en de kosten te beheersen.
Terug naar overzicht

Bedrijfskritische applicaties

Diverse overheidsinstanties zijn afhankelijk van de applicaties van het Informatiehuis Water. Optimale veiligheid en het minimaliseren van downtime voor deze bedrijfskritische diensten is daarom van het grootste belang. Om die reden draait de IT-omgeving op het cloud-platform van Previder in beide datacenters, zodat die zelfs bij een storing gewoon kan doordraaien.

Hinne Reitsma, Teamleider Informatiebeheer bij Informatiehuis Water: "Het Twin Datacenterconcept van Previder is niet uniek, maar wel hoe het is ingericht. Bij andere partijen is het dubbel uitvoeren van een cloud-omgeving soms complex en duur. Bij Previder is dit heel eenvoudig in te richten en dat geldt eigenlijk voor hun hele portfolio. Ze hebben het kunstje eerder gedaan en dat merk je."

Onze datacenters

"We hebben een volledig nieuwe cloud-based IT-omgeving bij Previder. Groter dan de oude, maar de prijs is lager en flexibel schaalbaar."

Hinne Reitsma - Teamleider Informatiebeheer

Een nieuwe infrastructuur voor Informatiehuis Water

Reitsma is heel stellig dat het kiezen van een hosting-partij niet alleen afhangt van prijs en specificaties. "Een cloud-leverancier moet echt bij je passen qua sfeer en aanpak. Er is eigenlijk geen tussenweg. De datacenters van Previder zien er netjes en verzorgd uit, en over alles is goed nagedacht. Bovendien zijn de medewerkers eerlijk en oprecht, en ze hebben echt hart voor de zaak." De vernieuwde infrastructuur van het Informatiehuis Water draait inmiddels naar alle tevredenheid op het cloud-platform van Previder. Reitsma: "We hebben een volledig nieuwe cloud-based IT-omgeving bij Previder staan. Die is groter dan de oude, maar de prijs is lager en flexibel schaalbaar."

IaaS

Oplossingen bij Informatiehuis Water

Infrastructure as a Service

De infrastructuur werd onlangs gemigreerd naar het cloud-platform van Previder om verder te professionaliseren en de kosten te beheersen.

Meer over Infrastructure as a Service

Cloud

De IT-omgeving van Informatiehuis Water draait op het cloud-platform van Previder in beide datacenters, zodat die zelfs bij een storing gewoon kan doordraaien.

Meer over Cloud