H&S Group

IT als levensader voor Logistiek en Supply Chain organisatie

De transporteur heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve, moderne logistieke dienstverlener die alle processen rondom het vervoer van vloeibare levensmiddelen regisseert. Daarbij spelen IT en automatisering een cruciale rol.
Terug naar overzicht

De cruciale rol van IT bij HS Group

De transitie naar totaaldienstverlener heeft ervoor gezorgd dat H&S Group een van de toonaangevende transportondernemingen van Europa is. Infrastructuur, automatisering en innovatie spelen daarin een zeer belangrijke rol. H&S Group beschikt over ingewikkelde automatiseringsprocessen waardoor goederenstromen automatisch aangestuurd worden. "Dat is een ingewikkeld proces", aldus Mike Kooijman, Manager ICT Infra bij H&S Group. "Vanaf het moment dat de klant een order plaatst tot aan het moment dat de vracht op plaats van bestemming is, speelt IT een onafgebroken rol. Van verwerking en planning tot aan de levering kunnen we niet zonder IT." Vier jaar geleden stond op verschillende locaties nog hardware die dusdanig verouderd was dat de gehele infrastructuur aangepast moet worden. De wens was om te migreren naar een private cloud en H&S Group klopte aan bij ForYourConnection voor onafhankelijk advies.

IaaS

"Dankzij de oplossingen van Previder kunnen we volledig de regie houden over ons transport."

Mike Kooijman - Manager ICT Infra

Waarom de keuze voor Previder?

Gezamenlijk zochten ze een partij die meer kon dan alleen rackspace aanbieden. Ton ten Hacken, Senior Adviseur bij ForYourConnection, speelde een belangrijke rol bij het uitbrengen van het advies en vertelt: "Vier jaar geleden waren diensten bij datacenters vrijwel overal hetzelfde. Je kon rackspace krijgen en dat was het. Previder ging een stap verder doordat zij de gehele keten kunnen beheren. Dat gaf de doorslag om de lift & shift met Previder te doen." Wat Previder uniek maakt is dat het niet alleen verbindingen beheert, maar ook andere managed services levert. "We nemen een geheel pakket aan diensten af. Van verbindingen tot aan rackspace en van storage tot aan fallback access. Sinds vorig jaar nemen we ook managed firewall af. De vraag was vaak of dat wel ‘per sé noodzakelijk was’ totdat de haven van Rotterdam een grote cyberaanval kreeg. Dat was voor ons de aanleiding om de systemen extra te beveiligen met managed firewall," reageert Mike Kooijman.

Onze datacenters

Oplossingen bij HS Group

Datacenters

HS Group neemt rackspace af in de datacenters van Previder.

Meer over onze datacenters

Netwerkverbindingen

Previder beheert de netwerkverbindingen en ook andere managed services.

Meer over Netwerkverbindingen

Cloud

De wens was om te migreren naar een private cloud voor H&S Group.

Meer over Cloud