Heutink ICT

IT-oplossingen voor het snel veranderende onderwijs

Heutink ICT gebruikt zijn brede ervaring en technische kennis om IT-oplossingen te ontwikkelen waarmee scholen kunnen meegroeien met de snel veranderende wensen in het onderwijs. Previder is hierbij een belangrijke partner en levert hiervoor de benodigde datacenterinfrastructuur.
Terug naar overzicht

Digitale Leer en Werk Omgeving (DLWO)

Een van de meest toonaangevende oplossingen van Heutink ICT is Mijn Omgeving Online (MOO), waarvan dit jaar versie 2.0 werd gelanceerd. Dit is een zeer complete online leer- en werkomgeving het met sociale functionaliteiten, die volledig aansluit op de onderwijswensen van nu. MOO is ontwikkeld voor de cloud, werkt device-onafhankelijk en geeft leerlingen met één login toegang tot alle relevante informatie, software en communicatiemogelijkheden die zij nodig hebben.

Op dit moment werken zo’n 400.000 kinderen en leerkrachten met MOO. Met het oog op de toekomst (ca. 1 miljoen gebruikers in 2020) is een veilige en robuuste IT-omgeving nodig. Previder was een logische keuze, aangezien beide organisaties onder de Odin Groep vallen en het datacenter letterlijk op steenworp afstand ligt.

Onze datacenters

"Previder levert ons een veilig en schaalbaar platform waarmee wij aan de toekomst van het onderwijs kunnen bouwen."

Rogier Borggreve - Algemeen Directeur

Schaalbaarheid en Veiligheid

Door de enorme groei die Heutink ICT doormaakt is er een uiterst schaalbare IT-omgeving nodig. Niet alleen om honderdduizenden gebruikers van een stabiele en betrouwbare leeromgeving te voorzien, maar ook voor de benodigde opslagcapaciteit. Previder werkte nauw met Heutink ICT samen om een flexibele datacenterinfrastructuur neer te zetten die hieraan tegemoet komt. Rogier Borggreve, algemeen directeur van Heutink ICT: "Previder heeft ervoor gezorgd dat de rackspace horizontaal schaalbaar is. Dit betekent dat naarmate onze behoefte aan opslagcapaciteit groeit, de rackspace probleemloos mee kan groeien."

IT Security

Oplossingen bij Heutink ICT

Cloud

Heutink ICT heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een hoogwaardige cloud-omgeving. Previder is hierbij een belangrijke partner en levert hiervoor de benodigde datacenterinfrastructuur.

Meer over Cloud