AdverOnline

Hoogwaardige Private Cloud oplossing voor AdverOnline

Naast een dienstverlenende rol ontwikkelt AdverOnline zelf specifieke software op het gebied van recruitment, urenregistratie en aanverwante processen. Tot de klanten van AdverOnline behoren Wehkamp, NS, Specsavers, La Place, Slachtofferhulp en Macintosh Fashion.
Terug naar overzicht

Eigen datacenters als een cloudomgeving

Totaaloplossing via de cloud

Mede met het oog op bovenstaande besloot AdverOnline enige tijd geleden de stap te maken naar een hoogwaardige private cloud-omgeving. "We wilden al onze systemen onderbrengen in een totaaloplossing bij één partij. Daarbij vonden we het heel belangrijk dat de oplossing snel op te schalen zou zijn. Verder hechten we uiteraard veel waarde aan uptime. De aanwezigheid van dubbele, fysiek gescheiden datacenters - en daarmee ook complete redundantie - was voor ons een harde eis."

Onze datacenters


Hoge afhankelijkheid van IT

Voor de activiteiten van AdverOnline is de beschikbaarheid van IT cruciaal, aldus operationeel directeur Martijn Faber: "Wij leven van wat we digitaal aanbieden. Onze software wordt allemaal aangeboden op basis van SaaS. Bovendien zijn we momenteel bezig met de ontwikkeling van een nieuw overkoepelend platform dat wordt ontsloten via één dashboard. Voor het succes daarvan is het essentieel dat alle onderliggende systemen werken.”

IaaS

"Previder biedt zowel eigen datacenters als een cloudomgeving aan. Er zijn niet veel partijen die die combinatie in huis hebben."

Martijn Faber - Operationeel directeur

Previder als partner

Op zoek naar een geschikte datacenterpartner deed AdverOnline zelf onderzoek in de markt. Na een analyse door een externe partij kwam men terecht bij Previder. "Ik vind het een groot voordeel dat Previder gevestigd is in Nederland en dat we echt rechtstreeks kunnen sparren met deskundigen. Verder is Previder redelijk uniek omdat ze zowel eigen datacenters als een cloudomgeving aanbieden. Er zijn niet veel partijen die die combinatie in huis hebben. Zo hoeven wij maar met één partij zaken te doen. Na de eerste presentatie waren we eigenlijk direct enthousiast." In de periode die volgde, ontwierp Previder een private cloudplatform dat in zijn volledigheid in één datacenter kan draaien. Dit betekent dat het complete platform op twee hosts kan draaien en dat er replicatie plaatsvindt tussen de beide datacenters van Previder.

Zeer tevreden

Martijn Faber is zeer te spreken over de manier waarop Previder het project heeft aangepakt: "Het is allemaal goed verlopen, inclusief de overdracht van sales naar project-management. We zijn samen de nodige uitdagingen tegengekomen, maar de samenwerking is steeds prettig en constructief. We hebben het gevoel dat we meer zijn dan een ticket in de rij. Overall zijn we zeer tevreden."

Oplossingen bij AdverOnline

Datacenters

De aanwezigheid van dubbele en fysiek gescheiden datacenters bij Previder - en daarmee ook complete redundantie - was voor AdverOnline een harde eis."

Meer over Datacenters

Cloud

AdverOnline besloot de stap te maken naar een hoogwaardige private cloud-omgeving, zodat ze alle systemen onder konden brengen in één totaaloplossing.

Meer over Cloud