Een effectieve cloudstrategie

Datacenter Connectivity

De carrier-neutrale datacenters van Previder bieden uitstekende connectivity naar de buitenwereld.

Verbonden met de hele wereld

De Previder-datacenters zijn via een redundante glasvezelring verbonden met het internet en andere datacenters in Nederland en Duitsland. De belangrijkste netwerkleveranciers, Internet Exchanges en cloudproviders als Azure zijn uitstekend bereikbaar vanuit onze carrier-neutrale datacenters.

Carrier-neutraal

Neem een internetfeed af bij Previder of een andere carrier. Doordat Previder carrier-neutraal is, zijn de belangrijkste carriers in-house aanwezig in onze datacenters.

Eigen darkfiber backbone

Previder heeft een eigen ringvormige darkfiber glasvezelbackbone met Amsterdam, Utrecht en Frankfurt voor verbinding met andere datacenters van onder andere Equinix, InterXion en Nikhef.

Toegang met minimale latency

De Previder Datacenters hebben een unieke ligging in Europa. De grootste Internet Exchanges ter wereld (AMS-IX in Amsterdam en DE-CIX in Frankfurt) zijn dichtbij. Daardoor is latency in Europa beperkt tot een minimum. Dit maakt onze datacenters uiterst toegankelijk en interessant voor IT-organisaties en klanten in Europa.

Connect met datacenters en hyperscalers

Dankzij WDM-kanalen of Ethernet VLAN’s zijn meer dan 150 datacenters in Nederland en Duitsland rechtstreeks te koppelen. Via Cloud Interconnect kan bovendien een rechtstreekse verbinding worden gemaakt met de hyperscale cloudplatformen van Microsoft Azure, AWS, Google Cloud, Oracle Cloud, Salesfore, Cloudflare en vele anderen.

End-user connectivity met heldere garanties

Via end-user connectivity verbinden wij je locaties via glasvezel of xDSL rechtstreeks aan de Previder-datacenters. Omdat je buiten Internet om gaat, kunnen we heldere garanties bieden voor uptime en latency.

Als je geïnteresseerd bent in Datacenter Connectivity, heb je misschien ook belangstelling voor de volgende Previder-diensten.

Previder Datacenters

Colocatie

Cloud Interconnect

WDM-kanalen

Inter-datacenter connectivity VLAN’s

Internetfeed

Previder Datacenters

Previder beschikt over drie duurzame, carrier-neutrale datacenters in West- en Oost-Nederland. De datacenters zijn een solide basis voor IT-omgevingen dankzij het eigen cloudplatform van Previder.

Lees meer

Colocatie

Een private rack is een eigen, afsluitbaar rack in een van onze datacenters met 24/7 toegang. De racks zijn geplaatst in gesloten cold corridors en voorzien van twee gescheiden stroomfeeds. Meer ruimte nodig? We bieden ook cages en complete suites.

Lees meer

Cloud Interconnect

Rechtstreekse verbinding met hyperscalers als Microsoft Azure.

WDM-kanalen

Layer-1-verbindingen naar de datacenters die zijn aangesloten op de Previder Backbone.

Inter-datacenter connectivity VLAN’s

Layer-2-verbindingen naar datacenters in Nederland, Duitsland en België.

Internetfeed

Internettoegang via de Previder Backbone.

1 feb. 2023

Goede samenwerking IT-leveranciers draagt bij aan betere zorg

Lees meer
12 jan. 2023

Speerpunten VWS rondom zorg en ICT in 2023: hoe staat het met jóuw ambities?

Lees meer
5 sep. 2022

Stijgende energieprijzen, corona en andere redenen om te kiezen voor hybride werken

Lees meer