Terug naar overzicht
Nieuws

Virtual GPU maakt op afstand werken voor veeleisende grafische gebruikers mogelijk

Goed nieuws voor CAD-tekenaars en grafisch ontwerpers, want Previder voegt Virtual GPU (vGPU) toe aan het Werkplek Online-portfolio. Dankzij deze nieuwe dienst krijgen grafische gebruikers dezelfde performance op een virtuele werkplek als op een fysiek werkstation, maar wel altijd, overal en op elk apparaat.
Digitale werkplek

CAD-designers stellen hoge eisen aan de grafische performance van hun werkplek vanwege het gebruik van grafische toepassingen, zoals SolidWorks, Inventor SolidEdge, Revit of Creo. Overstappen naar een virtueel 3D werkstation (VDI) lijkt dan ook een hele uitdaging, want biedt VDI wel dezelfde grafische performance als een fysieke werkplek? Het antwoord luidt ja, want Previder levert virtuele machines met extra vGPU-performance. Dit zijn gespecialiseerde virtuele machines bedoeld voor intensieve grafische rendering en mogelijkheid tot videobewerking met één of meerdere vGPU's.

Altijd, overal en op elk apparaat werken

Met vGPU beschik je over krachtige rekenkracht op elk moment en vanaf elk apparaat. Je hoeft dus niet een zware (en dure) werkstation mee te nemen onderweg. Dankzij de vGPU-toevoeging heb je overal en altijd toegang tot alle applicaties. Dus ook de zwaardere bedrijfsapplicaties. Het maakt dus niet meer uit of je nu onderweg, op de laptop, tablet, desktopcomputer of zelfs smartphone werkt.

De vGPU is gericht op:

  • high-performance computing workloads.;
  • krachtige workloads voor externe virtualisatie en andere grafisch intensieve toepassingen.

Deze technologie is omgezet in een oplossing voor VDI op eigen infrastructuur of vanuit een van de datacenters van Previder. Virtual GPU is voor Werkplek Online beschikbaar.

Onze datacenters

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-Cloud
-Digitale werkplek

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.