Terug naar overzicht
Nieuws

Previder lanceert Kubernetes as a Service

Kubernetes as a Service

Softwareontwikkelaars maken meer en meer gebruik van Kubernetes (K8s) om apps in containers te implementeren, te draaien en te schalen. Deze methode om applicaties te hosten wordt steeds populairder. Developers focussen zich graag op hun kerntaak: software ontwikkelen. De onderliggende infrastructuur is slechts een noodzaak en niet iets waar zij over het algemeen veel tijd aan kwijt willen zijn. Previder ondersteunt hierin door een cloudplatform, vanuit eigen high-end datacenters in Nederland en met eigen support, te bieden waarop developers snel en eenvoudig applicaties kunnen laten landen. Dit zonder dat zij omkijken hebben naar updates, onderhoud en beheerwerkzaamheden. Deze propositie is verder doorontwikkeld om te voldoen aan specifieke wensen en eisen op het gebied van Kubernetes. Kubernetes as a Service van Previder is vanaf nu beschikbaar en biedt developers vele (nieuwe) vrijheden en functionaliteiten.

Groeiende behoeften op het gebied van Kubernetes

Al enkele jaren maken developers gebruik van Kubernetes op Platform as a Service van Previder, genaamd PaaS+. Door de jaren heen zijn de behoeften van developers gegroeid en liepen zij bij de inzet van Kubernetes op PaaS+ in bepaalde gevallen tegen beperkingen aan. Specialisten van Previder hebben deze feedback ter harte genomen en verwerkt in Kubernetes as a Service, dat nu beschikbaar is op het stabiele IaaS-platform vanuit het Previder Portal.

Nieuwe mogelijkheden met Kubernetes as a Service (KaaS)

Met Kubernetes as a Service zijn er een aantal handige, nieuwe opties beschikbaar. Zo is het – in het kader van redundantie - mogelijk een cluster over de twee datacenterlocaties van Previder tegelijk uit te rollen. Bovendien kunnen klanten KaaS in een hybride opzet met de rest van de IaaS-omgeving of in combinatie met andere resources in de datacenters gebruiken. Er is meer keuzevrijheid bij gekomen. Denk aan autoscaling, het instellen van limieten, de keuze van de CNI, sizing van de nodes en de optie om Kubernetes-upgrades zelf uit te voeren of juist door Previder te laten verzorgen.

Kubernetes as a Service van Previder is vanaf nu beschikbaar. Vraag de specialisten van Previder naar de mogelijkheden of neem contact op via onderstaand formulier voor een gratis proefperiode.

Vraag een gratis proefperiode aan

Laat via onderstaand formulier jouw gegevens achter en dan nemen we contact met je op voor jouw KaaS-omgeving als trial.