Terug naar overzicht
Nieuws

Previder introduceert Object Storage

Ontdek de kracht van Previder ObjectStorage binnen STaaS. Deze flexibele en schaalbare opslagoplossing biedt veiligheid, efficiëntie en transparante kosten voor het opslaan van grote hoeveelheden ongestructureerde data. Ontdek de voordelen en mogelijkheden van ObjectStorage en hoe het jouw cloudstrategie kan versterken.
Storage as a Service

Object Storage binnen STaaS

Previder heeft zijn aanbod Storage as a Service uitgebreid met ObjectStorage. Previder ObjectStorage is een flexibele storagevorm die met name geschikt is voor de opslag van grote hoeveelheden ongestructureerde data, zoals afbeeldingen, video en documenten. De data wordt zeer efficiënt opgeslagen en groeit of krimpt naar behoefte. Data wordt opgeslagen op het Previder Cloud Platform, dat wordt gehost in de datacenters van Previder in Nederland. Dat biedt veiligheid & zekerheid.

Previder ObjectStorage onderscheidt zich van andere typen storage door de volgende kenmerken:

Toegankelijk via de S3 of Swift compatible API

Toegang tot ObjectStorage vanuit een applicatie is eenvoudig te realiseren via een S3 of Swift compatible API.

Platte structuur

Data wordt opgeslagen in een platte structuur met unieke ID’s (zogenaamde UUID’s). Er is geen boomstructuur met directories, waardoor er minder overhead is.

Schaalbaar

Omdat ObjectStorage alleen in horizontale richting groeit, is het doorlopend en nagenoeg onbeperkt schaalbaar tot Petabytes.

Snel

De content kan rechtstreeks vanaf ObjectStorage worden opgevraagd, zonder tussenkomst van een webserver. Daardoor ontlast het ook de web- of applicatieomgeving.

Metadata

Aanvullende gegevens (metadata) worden direct bij het object bewaard. Met één enkele API aanroep zijn zowel het object als de gegevens die erbij horen direct beschikbaar. Bijvoorbeeld: een röntgenfoto in een filesysteem heeft alleen een datum, locatie, eigenaar en omvang als metadata. Bij ObjectStorage kan veel meer worden opgeslagen, zoals naam van de patiënt, geboortedatum, details over de aandoening etc.

Duurzaam

Data wordt op minimaal twee verschillende plaatsen bewaard binnen het Previder datacenter PDC1. Beschadiging en verlies van data wordt voorkomen middels replicatie en consistentiecontrole.

Onze datacenters

Transparante kosten

ObjectStorage wordt afgerekend op basis van de hoeveelheid opslagruimte die gealloceerd is. Er zijn geen bijkomende kosten voor API-request (PUT, GET, DELETE) of dataverkeer.

Beveiliging

Het deel van ObjectStorage dat is toegewezen, is altijd gealloceerd aan een uniek project. Projecten worden gebruikt om resources te groeperen binnen ObjectStorage. Naast het instellen van rechten kun je data nog beter beveiligen door toepassing van encryptie, voordat deze naar ObjectStorage wordt weggeschreven. De data wordt opgeslagen in containers. Data die publiekelijk toegankelijk moet zijn, wordt opgeslagen in een publieke container. Overige data wordt opgeslagen in een private container en is alleen toegankelijk via een private key. Previder is als organisatie ISO27001, IS9001 en NEN7510 gecertificeerd.

Meer weten over object storage?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-Storage as a Service
-Cloud

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.