Terug naar overzicht
Nieuws

Previder introduceert Monster VM’s

Previder introduceert Monster VM’s, een nieuwe categorie virtuele servers, speciaal voor zware, bedrijfskritische databasetoepassingen. De Monster VM’s worden geleverd via het Previder IaaS-platform en zijn specifiek bedoeld voor sectoren die voor hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van zware applicaties, zoals softwarebedrijven, de financiële- en zakelijke dienstverlening en de zorg.
IaaS
Monster VM

Voor bedrijfskritische applicaties is een hoge uptime en een goede performance zeer belangrijk. Tot voor kort was het voor bedrijven noodzakelijk om daarvoor een servercluster te bouwen op basis van een aantal zware fysieke servers. Previder speelt hier op in met de Monster VM’s, virtuele servers met een zeer ruime hoeveelheid resources, die non-overbooked aan virtuele servers toegewezen kunnen worden. Het topmodel heeft 32 virtuele processors, full ssd-storage en 512 GB RAM. Het Previder IaaS-platform wordt gehost in de eigen Nederlandse datacenters van Previder, dat het afgelopen jaar in omvang verdubbelde.

Onze datacenters

Zwaar en schaalbaar

De Monster VM’s zijn ontwikkeld als reactie op de vraag van klanten naar virtuele servers met genoeg capaciteit om zware databaseapplicaties te kunnen draaien. Edwin ten Buuren, engineer bij Previder: “Voor bedrijven is het bouwen van een fysiek servercluster ter ondersteuning van zware, bedrijfskritische applicaties een flinke investering. Bovendien is zo’n platform niet goed schaalbaar. Met de Monster VM’s lossen we dit probleem op door deze zware servers op een schaalbare manier via het robuuste Previder IaaS-platform as-a-service aan te bieden.”

Meer over IaaS

Klant

Een van de klanten met een grote behoefte aan zwaar uitgevoerde virtuele servers was Heutink ICT. Previder ontwikkelde de Monster VM’s in nauwe samenwerking met het bedrijf. Heutink ICT gebruikt de Monster VM’s inmiddels voor de hosting van de SaaS-applicatie MOO, een online leeromgeving voor het basisonderwijs. MOO is een complete oplossing om de digitalisering in het onderwijs te organiseren. De applicatie maakt onder andere gebruik van een aantal zware databases, en wordt dagelijks gebruikt door 450.000 leerlingen. “Uptime en performance zijn essentieel voor MOO,” zegt Rogier Borggreve, directeur van Heutink ICT. “Dankzij de Monster VM’s kunnen we dat nu bieden, zonder op de flexibiliteit en schaalbaarheid in te leveren, die nodig zijn voor de sterke groei van MOO.”

Interesse?

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-IT oplossingen voor ontwikkelaars
-Cloud

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.