Terug naar overzicht
Nieuws

Previder breidt fysieke netwerk uit naar Duitsland

Previder heeft zijn backbone-ring tussen Hengelo en Amsterdam uitgebreid met een rechtstreekse redundante verbinding over de InterXion Campus in Frankfurt. Op deze locatie zijn we rechtstreeks verbonden met één van de grootste transit-netwerken ter wereld. Tevens stelt deze verbinding ons in staat rechtstreeks te verbinden met de DE-CIX Frankfurt. Naast de DE-CIX in Frankfurt zijn we ook aangesloten op de DE-CIX platformen in Düsseldorf, München en Hamburg. De uitbreiding biedt veel voordelen voor onze klanten.
Onze datacenters

De koppeling over Frankfurt zorgt voor betere redundantie en maakt ons minder afhankelijk van de knooppunten in Amsterdam. Daarnaast zorgen de rechtstreekse koppelingen met de DE-CIX platformen in Frankfurt, Düsseldorf, München en Hamburg voor lagere latency. Zo kunnen de klanten profiteren van betere verbindingen. Via de aangesloten knooppunten heeft het dataverkeer de mogelijkheid om de beste routes te gebruiken. Dankzij de extra redundantie heeft Previder meer mogelijkheden verkeer om te leiden om de eventuele impact tijdens kabelbreuken in Nederland te minimaliseren.

De Previder datacenters waren al via twee gescheiden verbindingen gekoppeld met drie datacenters in Amsterdam. Vanuit die datacenters is er een rechtstreekse koppeling met onder andere de AMS-IX (Amsterdam). Het internetverkeer binnen Nederland loopt hoofdzakelijk via een aantal belangrijke knooppunten, zoals de AMS-IX. Op deze exchanges verloopt de uitwisseling van dataverkeer, beter bekend als peering. De DE-CIX is samen met de AMS-IX de grootste internetexchange ter wereld.

Het volledig redundant uitgevoerde netwerk van Previder staat garant voor een optimale uptime, lage latency en hoge snelheid. Niet alleen binnen Europa heeft Previder snelle connecties naar bijvoorbeeld Frankfurt, Londen, Brussel en Parijs. Ook in Amerika en de rest van de wereld zorgt Previder voor een uitstekende connectivity.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-IT oplossingen voor corporaties
-IT oplossingen voor ontwikkelaars
-Cloud
-Datacenters
-Connectivity

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.