Terug naar overzicht
Nieuws

Didem over haar stage: "Als ik vragen heb, kan ik altijd wel bij iemand terecht"

Didem Ayna (25) studeert HBO-ICT bij Hogeschool Saxion in haar woonplaats Deventer. "Ik was al langer geïnteresseerd in ICT en nieuwe technologie, ook met het oog op de toekomst. Maar ik wist nog niet goed hoe en wat. Toen hoorde ik tijdens een voorlichting een docent van Saxion met een heel goed verhaal over deze opleiding. Ik dacht: hier zie ik me wel tussen zitten."
Werken bij Previder

Communicatie en techniek

Didem zit intussen in het derde jaar en heeft gekozen voor de studierichting IT Service Management. Bij het kiezen van een stageplek had ze meerdere opties. "Het gesprek dat ik bij Previder had, gaf de doorslag. Ik voelde me er meteen prettig en de klantgerichte visie van Previder sprak me erg aan. Ik heb veel in winkels gewerkt en ontdekt dat omgaan met klanten goed bij me past. Bij Previder loop ik nu stage op de afdeling Customer Services. Daar heb ik natuurlijk continu te maken met klanten en kan ik mijn kwaliteiten op het gebied van communicatie en techniek goed combineren."

Beheerplan schrijven

De stageopdracht die Didem bij Previder heeft gekregen, betreft Printix. "Dat is een nieuwe dienst voor printen in de cloud. Er is nog maar een kleine groep klanten die daar gebruik van maakt, maar dat gaat ongetwijfeld groeien. Mijn opdracht is een beheerplan te schrijven voor hoe we daar bij Customer Services mee om moeten gaan. Ik ben me nu aan het verdiepen in de materie en bij collega's aan het inventariseren wat er nodig is en hoe we het kunnen gaan organiseren. Met het daadwerkelijk schrijven van het plan ben ik nog niet echt bezig geweest, daar ga ik de komende tijd mee aan de slag. Mijn stage duurt 20 weken en ik ben nu halverwege, dus dat moet lukken."

Verdieping in het werk

Het bevalt Didem uitstekend bij Previder. "Alle collega's zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Als ik vragen heb, kan ik altijd wel bij iemand terecht, ook telefonisch of via de Teams-chat. Binnen mijn Customer Services-werk ben ik me nu aan het specialiseren in twee platforms voor de zorg. Ik krijg ook tools waarmee ik meer kan doen dan alleen vragen beantwoorden. Zo komt er meer verdieping in mijn werk, dat vind ik alleen maar mooi. Wel grappig is dat ik de enige vrouw ben op deze afdeling. Klanten zijn soms verbaasd als ze een vrouw aan de lijn krijgen. Maar niemand vindt het een probleem. Integendeel, velen vinden het juist wel prettig, zeker in de zorg. Dus ja, ik heb het echt naar mijn zin. Als ik de kans krijg om na mijn studie hier te blijven, zal ik het zeker doen!"

Ook stagelopen bij Previder?

Ben jij op zoek naar een stage in de IT? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben altijd meerdere vacatures voor stagiairs open staan!

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-IT oplossingen voor corporaties
-IT oplossingen voor ontwikkelaars
-Cloud
-Digitale werkplek
-IT security
-Managed services
-Werken bij Previder

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.