Terug naar overzicht
Nieuws

DDA presenteert jaarlijks onderzoek bij Previder

Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) presenteert vandaag haar rapport “State of the Dutch Data Centers 2018 – Always On”, het grootste jaarlijkse onderzoek naar de Nederlandse datacenter sector. Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. De uitreiking vond plaats bij Previder op de jaarlijkse Nationale Datacenter Dag, waarop bij de DDA aangesloten datacenters hun deuren openen voor het grote publiek.
Onze datacenters

Het rapport weerspiegelt de groei en ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in de datacenter sector de afgelopen 12 maanden. De 198 multi-tenant datacenters hebben een bruto oppervlakte van 546.000 m2 waarvan 308.000 m2 netto datavloer is. De stroomcapaciteit van de single en multi-tenant datacenters wordt geschat op zo’n 1350 MW. Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association: “We waren niet verbaasd te zien dat de industrie ook in 2017 fors gegroeid is. En de vooruitzichten zijn nog altijd uitstekend voor de gehele industrie door de steeds verdergaande digitalisering.”

Groei van regionale datacenters

Het rapport laat zien dat de vraag naar regionale datacenter diensten relatief toeneemt. Die toenemende vraag is met name afkomstig van lokale overheden, onderwijs- en zorginstellingen en techbedrijven. Stijn Grove: “We kunnen het belang van regionale datacenters niet genoeg onderstrepen. Alle 98 regionale datacenters verspreid over Nederland zorgen ervoor dat bedrijven en instellingen, die steeds meer afhankelijk zijn van IT-diensten, zorgeloos en continu kunnen draaien en innoveren. Met de groei van Edge Computing zullen we ook meer groei in de regio zien.”

Ook internationale bedrijven weten de regionale datacenters steeds vaker te vinden. Door de relatief korte afstanden en uitstekende connectiviteit naar de AMS-IX kunnen bedrijven op kost effectieve wijze profiteren van lokale datacenter diensten. Mede om deze reden vond de uitreiking van het rapport bij Previder plaats, de grootste datacenter provider in Oost-Nederland. Tim Timmerman, Directeur van Previder: “Door de perfecte Nederlandse infrastructuur en directe connecties met zowel de AMS-IX als de DE-CIX via Frankfurt heeft Previder een unieke rol als Europese datahub. We zien steeds meer dat organisaties bewust kiezen voor een datacenter dat buiten de randstad gevestigd is.”

Download het rapport hier.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-Cloud
-Datacenters

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.