Terug naar overzicht
Nieuws

Datacenters en certificeringen: wat is wat?

Hoe kies je een datacenter? Er zijn nogal wat aspecten die daarbij van belang zijn. Certificeringen geven een indicatie van hoe een datacenteraanbieder omgaat met thema's als kwaliteit, veiligheid, beschikbaarheid en duurzaamheid. In dit artikel zetten we voor je op een rij welke aantoonbare zekerheden Previder in dit verband biedt.
Onze datacenters
Datacenter certificering

Datacenter certificering

Bij Previder vinden we het erg jammer dat we je op 11 juni niet kunnen ontvangen. Ook omdat de Nationale Datacenter Dag voor ons altijd een mooie gelegenheid is om uitleg te geven over aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een datacenter. Certificeringen en assurance rapporten, bijvoorbeeld, geven een goede indicatie van hoe een datacenteraanbieder omgaat met thema's als kwaliteit, veiligheid, beschikbaarheid en duurzaamheid. Om je hierover in afwachting van 13 oktober toch wat nader te informeren, geven we je een kort overzicht van de aantoonbare zekerheden die Previder in dit verband biedt.

Basiswetgeving

Elke dienstverlener in Nederland heeft te maken met bepaalde kwaliteitsnormen waaraan hij moet voldoen. Voor digitale dienstverleners zijn die normen nog verder uitgewerkt in de Wet Beveiliging Netwerk- en Informatiesystemen (WBNI). Daarin staan ook al richtlijnen met betrekking tot bijvoorbeeld beveiliging, beschikbaarheid en continuïteit.

Algemene normen en datacenter beveiliging

Naast het feit dat Previder (uiteraard) aan alle geldende basiswetgeving voldoet, beschikken wij over de certificering ISO 27001 voor informatiebeveiliging en -management. In het verlengde daarvan hebben we ook de NEN7510 certificering, met een aantal specifieke toevoegingen voor databeveiliging in de zorg. Een andere uitbreiding van de ISO 27001 waar we aan voldoen is de BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid). Daarnaast hebben we nog de ISO-certificeringen 27017 en 27018, met harde normen voor respectievelijk cloud security en cloud privacy.

Specifieke certificeringen

Verder beschikken we over diverse specifieke certificeringen en autorisaties, waaronder:

  • PCI DSS, voor bedrijven die creditcardtransacties verwerken;
  • GZN (Goed Beheerd Zorgnetwerk), op grond waarvan wij informatiesystemen van zorgaanbieders mogen aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP) van zorgdossiers;

Onderscheidende transparantie

Natuurlijk is Previder niet de enige aanbieder die kan bogen op de bovengenoemde certificeringen. Maar wij zijn wel onderscheidend in de manier waarop we ermee omgaan. Met name de grotere internationale partijen geven vaak weinig inzicht in wat ze in de praktijk doen om hun certificeringen waar te maken. Bij Previder kunnen klanten gewoon bij ons langskomen om te praten met de verantwoordelijke medewerkers. Ze kunnen het ook nalezen in de periodieke SOC 2 assurance rapporten waarin we onze protocollen en maatregelen helder beschrijven. Die vergaande transparantie wordt door onze klanten zeer gewaardeerd en maakt Previder tot een bijzondere aanbieder in de markt.

Duurzaamheid

En dan nog een certificering die we zelf ook heel waardevol vinden, alleen al omdat hij zo goed past bij onze visie op maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor onze datacenters beschikken we over een BREEAM-certificering met de kwalificatie 'Excellent'. BREEAM is een onafhankelijke beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen en Excellent is de hoogst haalbare kwalificatie. Onze locatie op het Expo Business Park in Hengelo was zelfs de eerste in Nederland die helemaal volgens de eisen van BREEAM Excellent werd gebouwd.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn: Previder heeft niet alleen veel relevante certificeringen, wij laten ook heel duidelijk zien hoe we er invulling aan geven. Steeds meer organisaties vinden dat een geruststellende combinatie van factoren – en een reden om bewust voor Previder te kiezen als IT-partner.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-
IT oplossingen voor de zorg
-IT security
-Cloud
-Datacenters
-Certificeringen

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.