Terug naar overzicht
Blog

Voorkom IT uitval; ga voor een redundante verbinding

Geen enkel bedrijf zit erop te wachten als bedrijfsprocessen stil komen te liggen. Maar in sommige gevallen kan het daadwerkelijk rampzalige gevolgen hebben wanneer dit gebeurt. Ook al is het maar eventjes. Hoe voorkom je dat? Een redundante verbinding kan uitval voorkomen.
Door: Carmen Bijsterveld
Onze datacenters

Wanneer processen stilvallen, draait het vaak om verlies van tijd en geld of om imagoschade. We zijn erg afhankelijk van onze verbinding en IT als het gaat om bedrijfscontinuïteit. Magazijnen waarin orders niet verwerkt kunnen worden, huisartsen die patiëntinformatie niet kunnen benaderen of updaten, corporaties die hun huurders niet kunnen helpen, (internationaal) transport dat van de rit raakt waardoor producten niet aankomen, verzekeraars die geen gegevens in kunnen zien of verzekeringen kunnen aanbieden... Soms draait het echter zelfs om mensenlevens. Want wat gebeurt er als processen in een ziekenhuis stilvallen? Daar wil je niet aan denken. Hoe zorg je ervoor dat je processen nooit plat liggen? In deze blog geven we je inzicht in wat het geheim is achter ultieme bedrijfscontinuïteit.

En dat geheim is redundantie!

Een belangrijke factor in het borgen van de bedrijfscontinuïteit is redundantie op netwerkniveau, maar daarnaast is het belangrijk dat je verder kijkt. Want wat gebeurt er als een router uitvalt? Of in een nog erger geval: wanneer er een calamiteit plaatsvindt in het datacenter van je IT-dienstverlener? Hoe redundant is jouw IT-omgeving ingericht?

Onze datacenters

Redundante verbinding tussen al je (internationale) locaties

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat er sprake is van redundantie wanneer je gebruikmaakt van twee infrastructuurleveranciers. Maar veel van die leveranciers hebben hun kabels in dezelfde geul liggen. Eén keer verkeerd graven en beide netwerkkabels hebben schade, waardoor alsnog jouw verbinding eruit ligt. Echte redundantie op het gebied van netwerkconnectiviteit krijg je wanneer één leverancier kan voorzien in fysiek gescheiden verbindingen. Dan ben je er zeker van dat er nooit tegelijk onderhoud wordt gepleegd op die verbindingen en dat er bij graafschade maar één lijn uitvalt en de andere lijn ervoor kan zorgen dat jij verbinding houdt.

Verder kijken dan je netwerk

Een redundante verbinding is één stap, maar redundantie kun je op meer niveaus toepassen zodat jouw organisatie altijd online en up-and-running blijft. Wanneer er een router uitvalt, zal je namelijk ook een onderbreking van de internettoegang ondervinden totdat deze gemaakt is. Tenzij je dus ook redundantie hebt doorgevoerd op routerniveau. Valt er één uit? Neemt de ander het over. Maak met jouw IT-dienstverlener afspraken over redundantie en de mate waarin je dit doorvoert. Denk samen goed na over de belangrijke processen in jouw organisatie en de risico's die er zijn.

Is het belangrijk dat jouw bedrijfsprocessen niet onderbroken worden?

Wij kijken graag met jou naar de risico's van uitval in jouw bedrijfsprocessen. Om redundante netwerkconnectiviteit te garanderen, werkt Previder samen met Eurofiber. Tussen al je locaties, ook internationaal, zijn we samen in staat jouw verbinding van hoge kwaliteit redundant aan te bieden. Previder kijkt daarnaast graag met je mee naar de redundantie op andere niveaus en maakt hierover afspraken met jou. Van redundantie op routerniveau tot aan de datacentervoorzieningen, zodat jouw organisatie nooit stilvalt. Om dit te borgen, verzorgen we tevens monitoring op onder andere verbindingen, routers, switches en security. Neem gerust contact met ons op om te zien waar de risico's op uitval in jouw organisatie liggen en hoe dit te voorkomen is.

Connectivity

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-IT oplossingen voor corporaties
-IT oplossingen voor ontwikkelaars
-Digitale werkplek
-IT security

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.