Informatiebeveiliging

Veilig en betrouwbaar werken

Je wilt de zekerheid dat je organisatie op IT-gebied geen enkel risico loopt. Je informatiebeveiliging moet op orde zijn om te voorkomen dat je waardevolle en/of privacygevoelige data kwijtraakt. Met alle gevolgen van dien. Previder helpt je met het inrichten en managen van jouw IT-beveiliging.

Bescherming tegen cyberaanvallen en datalekken

Veel organisaties zijn (onbewust) kwetsbaar voor cyberaanvallen en datalekken. Jaarlijks stuiten honderden Nederlandse organisaties daardoor op onverwachte IT-problemen. De gevolgen zijn soms groot en variëren van medewerkers die niet meer kunnen werken tot aan reputatieschade en boetes.

Informatiebeveiliging bij Previder

Security en risicomanagement vormen een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Previder. In al onze oplossingen is security ingericht volgens de hoogste standaarden. Daar bovenop bieden we specifieke oplossingen voor organisaties die nog een stap verder willen gaan op het gebied van IT-security. Wij vinden dat elke organisatie zorgeloos moet kunnen ondernemen.

Sterk tegen cyberaanvallen

De security experts van Previder zijn getraind in het herkennen van dreigingen, ook de meest recente, en weten zo cyberaanvallen te voorkomen.

Veilig (thuis)werken

Previder biedt beproefde oplossingen om (thuis)werken extra veilig te maken, bijvoorbeeld in de vorm van MFO-toegang en end-point-beveiliging.

Voldoet aan richtlijnen informatiebeveiliging

De digitale werkplekken van Previder zijn compliant aan de strengste voorschriften, zoals die van ISO27001, NEN7510 en BIC3.0

Nauwe samenwerking met partners

Op het gebied van 24/7 proactieve incident/response-oplossingen werkt Previder nauw samen met een aantal gerenommeerde partners.

Het vinden van de zwakke schakel

Om te voorkomen dat er datalekken optreden, helpen wij klanten kwetsbaarheden te identificeren. Wanneer wij het hele netwerk beheren, zijn we voortdurend aan het speuren en lossen we eventueel gevonden kwetsbaarheden proactief op. In veel gevallen blijkt de oorzaak van een datalek te liggen bij een medewerker. Daarom helpen we organisaties ook hun medewerkers bewust te maken van cyberaanvallen en de gevolgen ervan.

Hoe pak je ransomware aan?

De meest voorkomende cyberaanval is die met ransomware. Bij een ransomwareaanval wordt belangrijke data van je organisatie versleuteld, waardoor je er niet meer bij kunt. Gelukkig weten onze security experts incidenten snel te signaleren en er adequaat op te reageren, mede dankzij onze doordacht ingerichte infrastructuur.

“Informatiebeveiliging begint bij bewustwording binnen de hele organisatie. Je kunt je techniek nog zo goed op orde hebben, als je medewerkers de gevaren niet weten te herkennen, is de techniek nutteloos.”

Marco Vader - Portfoliomanager Previder

Aanvullende securitydiensten

Security is in al onze diensten een belangrijke component. Daarnaast bieden we organisaties ook aanvullende losse securitydiensten.

Phishing assesment

Hoe veilig gaan gebruikers om met logingegevens, risicovolle links of het installeren van niet-toegestane software? Een phishing assessment geeft het antwoord.

Pentesting

Pentesting door een externe partij (ethische hackers) is een uitstekend middel om de beveiliging van een infrastructuur te controleren.

Security Audit

Applicaties die gebruik maken van privacygevoelige data of data met aanvullende beveiligingseisen? Wij kunnen als onafhankelijke partij bepalen of het veilig is.

Previder biedt informatiebeveiliging die voorziet in de specifieke behoefte van verschillende sectoren.

Informatiebeveiliging voor bedrijven

Informatiebeveiliging voor de zorg

Informatiebeveiliging voor corporaties

Informatiebeveiliging voor ontwikkelaars

it voor bedrijven

Previder voldoet aan diverse strenge normen van bijvoorbeeld ISO en SOC2 en is daarmee een betrouwbare partner op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees meer

it voor de zorg

Previder helpt zorgorganisaties te voldoen aan de hoge standaarden in de zorgsector, zoals NEN7510.

Lees meer

it voor corporaties

Previder is BIC 3.0-compliant en helpt corporaties te voldoen aan alle relevante standaarden op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees meer

it voor ontwikkelaars

Previder helpt softwareontwikkelaars hun applicatie veilig te hosten in elke gewenste (vaak hybride) cloudomgeving.

Lees meer
28 apr. 2022

Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfsprocessen nooit stilvallen?

Lees meer
14 apr. 2022

Woningcorporaties gehackt: welke stappen kun je als corporatie zelf al zetten om security op te schroeven?

Lees meer
20 jan. 2022

Zorg en de cloud: waar mag je medische gegevens opslaan?

Lees meer