Beknopte handleiding Previder webmail

Wanneer je een mailbox afneemt via Previder, kun je gebruik maken van onze webmailfunctionaliteit.

Hiermee kun je je e-mails onderweg lezen zonder dat je toegang hoeft te hebben tot de computer, smartphone of tablet waar de mailbox op is ingesteld.

Inloggen

Je logt in op webmail via https://webmail.previder.nl

Mailbox vol

De procententeller onderin geeft aan hoe vol de mailbox is. Als de teller op 90% of hoger staat bestaat de kans dat grote e-mails niet meer kunnen worden ontvangen. Wanneer de teller op 99% of 100% staat krijgen mensen al hun e-mails die aan jou gericht zijn terug met de melding: 'maildir over quota'.

Om e-mails te verwijderen selecteer je een aantal e-mails die je wilt verwijderen, hou je op je toetsenbord de shift-toets ingedrukt en vervolgens druk je op de delete-toets. Op deze manier komt e-mail niet in de prullenbak terecht maar wordt deze definitief verwijderd.

Met de hierboven afgebeelde optie kun je je mail doorzoeken. Wanneer je op het pijltje klikt komen er uitgebreidere zoekopties.

Interface instellingen

Previder Webmail beschikt sinds december 2019 standaard over een responsive thema. Dit betekent dat deze interface goed mee schaalt op mobiele telefoons en tablets. Het kan zijn dat deze interface niet is ingesteld voor jou. Dit kan komen doordat je in het verleden al een andere skin als standaard hebt ingesteld. Het is mogelijk dit aan te passen via de instellingen. Dit kan via Instellingen --> Gebruikersinterface --> Interfacestijl.

Hier zijn 3 opties:

• Classic
  • Elastic
  • Larry

Elastic is de meest moderne en responsive skin.

Elastic

Larry

Classic