Topicus

Een betere schaalbaarheid en kostenefficiëntie realiseren

Topicus, vooraanstaande ICT-dienstverlener in de sectoren Finance, Onderwijs, Overheid en Zorg, vertrouwt voor zijn IT-infrastructuur al jaren op Previder.
Terug naar overzicht

Verschillende markten

Previder en Topicus hebben al lange tijd een goede relatie als Partners. Previder bleek een goede partner te zijn, met name door de vergelijkbare bedrijfsculturen, de hoge mate van flexibiliteit en de aanwezige technische kennis. Zoals toen gebruikelijk was, investeerde Topicus in de begintijd eerst zelf in benodigde database- en applicatieservers om die vervolgens in het datacenter onder te brengen als een private cloud-omgeving.

Onze datacenters

Met die constructie werd Topicus actief op verschillende markten. Zo werd bijvoorbeeld de publieke gezondheidszorg een belangrijke strategische pijler van Topicus. Een resultaat is daar onder andere KD+, een door Topicus Zorg ontwikkeld digitaal jeugddossier dat processen ondersteunt en onderlinge samenwerking binnen de jeugdgezondheidszorg stimuleert. In KD+ worden circa anderhalf miljoen dossiers van zorgcliënten beschikbaar gemaakt, wat de informatieuitwisseling binnen de zorgketen sterk vereenvoudigt.

Ook KD+ maakt gebruik van de infrastructuur van Previder: "Wij waren gewend om hardware te kopen. Door de toenemende behoefte aan schaalbaarheid en het volwassen worden van virtualisatieoplossingen zijn wij onze servers steeds meer als virtuele machines gaan gebruiken", aldus de commercieel manager van Topicus Zorg.

"Onze klanten vinden het belangrijk dat hun data veilig is opgeslagen."

Management - Topicus Zorg

Samenwerking Topicus en Previder

Topicus verwacht dat de samenwerking met Previder de komende jaren alleen maar hechter zal worden: "Naarmate we zelf steeds minder hardware aanschaffen, zullen we steeds meer gebruik gaan maken van clouddiensten. Dat vereist een goede partnership. Daarom is het ook zo goed dat we bijvoorbeeld samen cursussen organiseren. Het verbetert onze samenwerking en versterkt de wederzijdse kennis van onze organisaties."

Oplossingen bij Topicus

Digitale Werkplek

Met Microsoft 365 voor Bedrijven werkt Topicus effectief samen en wordt onderling communiceren makkelijker.

Meer over Digitale Werkplek

Infrastructure as a Service

Met Infrastructure as a Service kan Topicus een betere schaalbaarheid en kostenefficiëntie te realiseren.

Meer over Infrastructure as a Service